Culmea prostiei: Firea îi cere lui Orban să demisioneze din Parlament, deși premierul nu e parlamentar!

1
5058

Gabriela Firea s-a acoperit din nou de penibil luni seara, la Antena 3, când, încercând să le dea o lovitură de imagine celor de la PNL, a cerut ca Ludovic Orban să demisioneze din Parlament, deși premierul nu e membru al Legislativului!

Fudulia a împiedicat-o pe fosta primăriță a Bucureștiului să vadă portița salvatoare pe care i-a deschis-o “servantul” Răzvan Dumitrescu, moderatorul emisiunii. Acesta a întrebat-o pe Firea dacă e sigură că Orban e parlamentar, dându-i astfel posibilitatea unei retrageri la timp. Dar prim-vicepreședinta PSD pornise pe drumul ei și n-a remarcat discretul semnal de alarmă, insistând că premierul e deputat PNL.

Ludovic Orban nu este, în realitate, nici deputat, nici senator PNL în actuala legislatură. Lista celor 82 de membri ai grupului parlamentar PNL poate fi consultată chiar pe site-ul oficial al Parlamentului.

Toată prostia a pornit de la o altă acțiune demagogică a PSD. Cei de la USR-PLUS pregătiseră pentru marți, 24 noiembrie, un gest simbolic, demisia în bloc a tuturor parlamentarilor – toți aflați la primele mandate în Legislativ –, ca să semnaleze că nu sunt de acord cu pensiile speciale.

Numai că, potrivit jurnaliștilor Sebastian Zachmann, de la „Adevărul”, și Clarice Dinu, de la HotNews.ro, pe unul dintre membrii grupului USR-PLUS l-a luat gura pe dinainte și s-a scăpat despre plan de față cu un amic de la PSD. Acesta a transmis degrabă conducerii partidului ce pun la cale cei de la USR-PLUS. Așa se face că luni, cu o zi înainte ca parlamentarii formațiunii conduse de Dan Barna să își dea demisia în bloc, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat degrabă că demisionează din calitatea de deputat!

Imediat, în mișcare s-a pus întregul aparat de propagandă al PSD, de la televiziunile de casă Antena 3 și Realitatea TV până la armatele de postaci de pe Facebook, toți țipând ca din gură de șarpe că USR-PLUS îi copiază și că ar trebui ca și liberalii să demisioneze.

În acest context s-a produs și penibilul episod cu Gabriela Firea, de la Antena 3. Fosta prezentatoare a știrilor de la postul TV al oligarhului Dan Voiculescu a crezut că simte oportunitatea unei lovituri de imagine. În stilul său caracteristic, superficial și demagogic, aceasta l-a luat la țintă pe premier: „E interesant să vedem dacă Ludovic Orban, președintele PNL, va face un gest similar și își va da demisia pentru a nu beneficia de pensie specială!“.

Mult mai bine pregătit, fostul coleg al Gabrielei Firea, moderatorul Răzvan Dumitrescu, a încercat discret s-o tragă de mânecă, întrebând dacă e sigură că Orban e parlamentar. Firea a insistat însă în prostie, dând asigurări că președintele PNL este deputat!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Golanii au intrat in degringolada si nu mai stiu cum sa prosteasca alegatorii bagand la inaintare pe toate panaramele si toti bezmeticii . Trebuie sa fi prea prost si sa nu-ti dai seama ca asa au facut de 30 de ani , prostind lumea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here