Guvernul PSD-PNL plănuiește să amâne majorarea pensiilor cu două luni, ca să acopere din deficit. De pensiile speciale a „uitat” complet

3
1150
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au pus ochii pe banii pensionarilor obișnuiți. Guvernul vrea să amâne cu două luni indexarea cuvenită cu rata inflației. Despre pensiile speciale, în schimb, nu se mai aude nimic

PSD și PNL plănuiesc să amâne cu două luni majorarea pensiilor cu rata anuală a inflației. Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii pus de PSD, a confirmat această intenție după ce liderul sindical Dumitru Costin a dat în vileag totul. Pensionarii ar urma să primească indexarea începând cu 1 martie 2024 și nu cu 1 ianuarie, așa cum era până acum.

Copleșit de problemele bugetare, pe care le-a creat chiar politica risipitoare dusă până acum, Guvernul Ciolacu încearcă să scoată o parte din bani de la pensionari. Amânarea acestei indexări cu două luni ar reprezenta un mare balon de oxigen pentru coaliție, în condițiile în care nimeni de la PSD și de la PNL nu mai discută măcar de eliminarea pensiilor speciale, care mănâncă peste 12 miliarde de lei (2,4 miliarde de euro) anual.

Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical (BNS), a atras atenția: „O altă chestiune este cea legată de indexarea pensiilor în luna martie 2024 cu rata inflației din anul precedent, dacă se aprobă până la sfârșitul anului”.

Întrebată despre acest subiect, Simona Bucura-Oprescu (PSD), ministrul Muncii, a dat o confirmare întortocheată: „Vom avea anul viitor, cu siguranță, o creștere a pensiilor, dar momentul la care se va face această creștere depinde de momentul la care vom avea finalizat noul proiect cu privire la pensiile din sistemul public. Este foarte important ca toți românii să știe că în acest moment lucrăm la legea pensiilor. În cazul în care vom avea noua lege a pensiilor aplicabilă de la 1 ianuarie 2024, ne vom supune reglementărilor noii legi a pensiilor. În cazul în care vom merge în continuare pe actualul cadru legislativ, vom respecta formula elvețiană, inflație plus jumătate din câștigul salarial mediu brut. Una dintre măsurile pe care intenționăm să le luăm în noua lege a pensiilor este aceea de a face indexarea în martie, astfel încât să avem datele de la Institutul Național de Statistică și să ținem cont de datele anului anterior”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

3 COMENTARII

 1. Dezgustator! Nu mai au nicio urma de rusine! Poate ca la Ciolacu mai vezi ceva, dar la Ciuca zero! Cum sa tai veniturile nesimtite cand tu este printre cei mai mari beneficiari?
  Daca nu cumva joaca teatru, Ciolacu a mai mai balbait cate ceva despre eliminarea pensiior nesimtite, dar se vade ca e constrans sa nu se atinga de niciun privilegiu si nu are nici curajul si nici mintea suficienta pentru a „rupe pisica”.
  Se teme. Mafia este prea tare in PSD, in Justitie, Politie, in institutiile financiare. Nerusinarea, nesimtirea, mai ales ale celor din Justitie, sunt incredibile!
  Daca te gandesti bine, pensionarii isi merita soarta. Ei sunt cei care au acceptat ca dupa lovitura de stat tara sa ia directia aceasta si sa se intample ticalosiile care s-au intamplat.
  Iar poporul este incapabil sa-si apere drepturile sau sa produca eroi. Si atunci cand ii are, se da de partea ticalosilor care ii prigonesc

 2. Totul pentru hoți, totul pentru victorie ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Lasă maică, că-i bate Dumnezeu … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.