Lui Klaus i-a mers: 9 ani de turism intens

8
1296
Adrian Papahagi

Lui Klaus i-a mers. A petrecut 9 ani de turism intens, în care nimeni nu i-a cerut socoteală pentru nimic.

Cei din PNL nu l-au întrebat de ce le schimbă liderul o dată pe an și numește mai mulți premieri din PSD decât din PNL, sau de ce a transformat partidul Brătienilor în anexa Ciolacilor. S-a răzvrătit puțin și târziu Ludovic Orban, iar acum se chinuie să creeze un partid de 2%.

Sistemul nu l-a întrebat de ce nu susține mai activ și eficient interesul național (de pildă, în cazul sabotajului austriac pe Schengen).

Bisericile nu l-au întrebat de ce consideră că rolul unui președinte e să “dea cu flit” credincioșilor din toate confesiunile, atunci când aceștia își exprimă opinia despre, să spunem, căsătorie și familie.

Jurnaliștii n-au avut niciodată ocazia să-i pună întrebări incomode. Nici măcar o dată pe an, ca președintele Franței, n-a acceptat un interviu major, ca să aflăm și noi cum gândește și cum rezolvă problemele națiunii. A nesocotit chiar și exercițiul respectat în orice democrație: dezbaterea electorală. Omul acesta a fost reales fără dezbatere: a fugit chiar și de curca plouată Dăncilă (o mai ține minte cineva?).

Poporul nu i-a cerut niciodată socoteală. Nu a avut parte de mitinguri în fața palatului, de fluierături în stradă, de huiduieli. Dimpotrivă, a fost aclamat la marile manifestații anti-Dragnea, ai cărui premieri îi numise. Dar ce-a livrat acelor manifestanți? PSD e la putere, arșii se tratează tot în străinătate, România Educată e o glumă penibilă, pensiile speciale curg, justiția e total aservită mafiei de stat, iar criminalii umblă liberi dacă au bani sau relații.

Trebuie să-i recunoaștem totuși abilitățile: a mulțumit și a nemulțumit moderat pe toată lumea, dar nu a scandalizat pe nimeni. A dat guvernarea și PNL, și PSD, și USR, apoi i-a scos de la guvernare și pe unii, și pe ceilalți. A fost și omul sistemului, și al manifestanților. A jucat și cu America, și cu Austria. N-a băgat România în criză, dar ne-a anesteziat democrația. E de toate pentru toți, nimic pentru nimeni, totul pentru sine și pentru primadona sa.

Norocos tip! În ce ne privește pe noi: ghinion!

DE ACELAȘI AUTOR:

* Avem ce merităm, după ce am permis ca jegul periferiilor să ocupe centrul civilizației

* Să-i lăsăm singuri cu biserica lor KGB-istă și satanizată!

* Cum conciliezi România Mare cu Ungaria Mare?

* Sminteala e sminteală, crima e crimă!

* Femeia aceasta rea și coruptă

* Războiul din Ucraina ca turnesol moral. Spune-mi cum te raportezi la Putin ca să-ți spun cine ești!

* Regele Charles și frontul de est al civilizației

* Cum văd eu situația politică din România

* România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Pravoslavnica aliniere a datei Paștelui pe calendarul iulian s-a făcut și sub presiunea politică a lui Stalin, pentru a-i separa pe ortodocșii răsăriteni de restul lumii creștine

8 COMENTARII

 1. Nu e Johannis tartorul. El e doar un profitor razgaia de serviciile secrete. El nu decide NIMIC !!! Riscul lui este ca se vor sparge toate oalele in capul lui. E bun de acar Paun. In schimb, adevaratii tartori planuiesc cum sa mai pacaleasca romanii ca Romania e un stat din UE, cand, de fapt, e un stat vasal al Rusiei, cu rol de a batjocori, prin agentii pro-rusi, toate demersurile pro-civilizatie, chinuind o natie intreaga pe care ei nu dau nici o para chioara!

  • Este prima oara cand citesc aceasta eticheta „Romania -stat vasal al Rusiei” si mi se pare foarte oportun aleasa dupa ce in ultima luna, inclusiv ieri, reprezentantii armatei de paiatze a „turistului GRIVCO” se dau de ceasul mortii sa disculpe Rusia ca incalca spatiul aerian al Romaniei in atacurile cu drone asupra porturilor danubiene ale Ucrainei. Nu suntem naivi ca votantii „Ciumei Rosii” ca sa nu intelegem jocurile mizerabile pe sub masa ale lui Ciolacu et comp. si ale serviciilor si nici unde sta simpatia multor ofiteri ai armatei , asa cum ne-a confirmat saptamana trecuta, intr-un interviu, preluat si de „Ziaristii”, fostul sef de stat major. Ma tem ca vasalitatea de care vorbiti va creste in consistenta in perioada care urmeaza, iar individul care este subiectul acestui articol poarta o raspundere asa de mare [pentru aceasta catasfrofa incat o sa trebuiasca sa raspunda si in fata justitiei nu numai in fata istoriei.

 2. Intr-o tara in care, in cei 33 de ani, s-a construit si perfectionat un puternic sistem mafiot, ce fel de presedinte am putea avea? Unul care sa lupte cu privilegiile sfidatoare?
  Lasati omul sa se plimbe. Are cine sa ne apere: ANI, Justitia, CCR, Avocatul Poporului…

 3. Cine ni l-a umflat pe Iohannis? Cine il prezenta ca unica solutie in fata lui Victor Viorel?

  Am inteles chestia cu raul cal mai mic. Dar atunci de ce il injurati pt ca nu e binele maxim?

  Pai cum sa va voteze lumea daca voi nu faceti decat sa va injurati proprii candidati?

  Ati gresit de fiecare data. Dar scuze nu v-ati cerut niciodata. Cum mai scapati voi de fiecare data injurand din timp si preventiv.

  Iohannis e slab pentru ca voi sunteti slabi. Si daca voi sunteti slabi, atunci avea dreptate Victor Viorel?

  Evident, VV nu avea dreptate, iar voi sunteti doar niste pradatori oportunisti ce sariti dintr-o barca in alta dupa cum va dicteaza interesele.

  Marfa voastra este inutila si se cheama propaganda. Ca sa va incasati banii trebuie sa va citeasca lumea insa. Cu 813 vizualizari dupa un weekend nu scoateti nici de o cafea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here