VIDEO. Klaus Iohannis: „E nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări” pentru a forma un nou Guvern

0
703

După aproape 6 ore de consultări cu toate grupările politice reprezentate în viitorul Parlament, Klaus Iohannis a sintetizat concluziile într-o declarație de presă de două minute.

Președintele a constatat că „astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern„.

Mai mult, „este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”.

În fine, Klaus Iohannis a anunțat că noul Parlament se va constitui peste exact o săptămână – luni, 21 decembrie.

VIDEO: Anunțul lui Klaus Iohannis a durat puțin peste două minute

Declarația de presă a lui Klaus Iohannis

„Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare.

Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament și pot să vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here