vineri, aprilie 19, 2024
AcasăMainGermania se pregătește să închidă aproape tot comerțul până pe 10 ianuarie....

Germania se pregătește să închidă aproape tot comerțul până pe 10 ianuarie. Suedia apelează la Armată după ce spitalele s-au sufocat cu bolnavi Covid

-

Valul doi al pandemiei de Covid-19 răvășește până și statele cele mai pregătite și organizate din Europa. Un document citat de Agenția Reuters arată că Guvernul Germaniei urmează să închidă aproape toate magazinele până la 10 ianuarie, după ce numărul cazruilor de coronavirus a trecut de 20.000 pe zi. Suedia, confruntată cu demisii ale medicilor care nu mai rezistă stresului și cu ocuparea a 99% din locurile existente în spitale, apelează la Armată.

Măsurile sunt oarecum surprinzătoare având în vedere că sunt anunțate în Germania, care a ținut bine sub control pandemia și efectele sale până acum, și în Suedia – țară mult-lăudată de OMS pentru strategia diferită de abordare a valurilor de infectare cu coronavirus.

Germania mai lasă deschise doar supermarketurile, farmaciile și băncile

Germania a pus la punct un amplu plan de întărire a restricțiilor, considerând că măsurile de până acum nu au fost nici suficiente, nici eficiente. Printre măsurile din plan se numără și aceea a închiderii întregului comerț. Ar urma să mai rămână deschise doar supermarketurile, farmaciile și băncile.

Deocamdată, nu au apărut voci care să acuze o conspirație mondială împotriva micilor producători și comercianți germani.

- Advertisement -

Germania e deja în carantină parțială de circa 6 săptămâni. Barurile și restaurantele sunt închise. N-a fost însă suficient și duminică, de exemplu, s-au înregistat 20.200 de noi cazuri de infectare și 321 de decese. Nemții își testează masiv populația și nu fac pauză sâmbătă și duminică.

Suedia este într-o situație “îngrozitoare” și “fără precedent”. S-a făcut apel la Armată, iar Finlanda se oferă să preia bolnavii care nu mai au loc la ATI

Suedia, pe care toți conspiraționiștii lumii au dat-o exemplu pentru faptul că a adoptat o altă strategie, mizând pe imunizarea naturală “de turmă”, e acum în pragul colapsului cu sistemul medical. Valul de pacienți Covid-19 este foarte mare, iar unii angajați din spitale și-au dat demisia pentru că nu mai rezistă epuizării și stresului. La Stockholm, 99% din locurile de la terapie intensivă s-au ocupat. Primarul orașului cere intervenția Armatei, pentru a face față nevoii de personal medical specializat.

Problema acestei crize a fost rezolvată de guvernul suedez în “stilul China”: s-au suspendat de câteva luni bune raportările despre numărul cazurilor zilnice, despre numărul deceselor zilnice și al cazurilor active.

- Advertisement -

Dar realitatea nu poate fi ascunsă. Sineva Ribeiro, președintele Asociației Suedeze a Profesioniștilor din Sănătate, a declarat, citată de Bloomberg, că situația este “îngrozitoare” și “fără precedent”: „Din ce în ce mai mult, personalul medical se plânge de epuizare şi consideră demisia ca singură soluţie. Într-un mediu de lucru în care eşti atât de obosit, riscul de greşeli creşte. Şi aceste greşeli pot duce la moartea pacienţilor“.

Irene Svenonius, primarul din Stockholm, a solicitat intervenția Armatei, care ar urma să suplimenteze personalul medical din rândurile doctorilor și asistenților militari. Este însă îndoielnic că Armata ar avea numărul necesar de cadre instruite pentru a compensa deficitul. Finlanda s-a arătat dispusă să ajute Suedia prin preluarea unor pacienți care trebuie internați la ATI.

Criza pune punct definitiv mitului construit în pandemie, conform căruia Suedia a gestionat mai bine criza acceptând sacrificii mari de oameni în primăvară pentru a fi ferită de valurile pandemice ulterioare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -