VIDEO. Înalt Prea Ticălosul Teodosie împărtășește copiii cu aceeași linguriță, sfidând legea și Sinodul BOR

5
3182

Un nou gest de iresponsabilitate făcut de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, mult prea controversatul Arhiepiscop al Tomisului. Sâmbătă, în ziua a doua a Stării de Alertă, ÎPS Teodosie a împărtășit mai mulți copii cu aceeasi linguriță. El nu purta mască, iar „distanțarea fizică” e o glumă.

ÎPS Teodosie a încălcat legea și a sfidat decizia conducerii Bisericii Ortodoxe Române, care prin însuți Patriarhul Daniel a transmis că până la 1 iunie nu se face nicio împărtășanie, în nicio biserică din România (nici cu lingurița obișnuită, nici cu lingurițe de unică folosință).

Imaginile de astăzi, difuzate de site-ul Constantadeazi.ro, au fost surprinse pe treptele Catedralei „Sf. Petru și Pavel” din Constanța. ÎPS Teodosie a folosit același potir și aceeași linguriță, sfidând orice regulă impusă în această perioadă pentru siguranța cetățenilor.

Cei împărtășiți au fost șterși la gură cu același prosop, în care, din când în când, era curățată lingurița.

ÎPS și preoții din suita sa văd că oamenii nu respectă distanța de siguranță (1,5 metri) și că unii dintre ei nu au mască de protecție, dar nu intervin pentru a îndepărta pericolul infectării.

În plus, fără a purta mănuși, oamenii proaspăt împărtășiți sunt lăsați să bage mâinile într-un bol aurit, de unde iau bucăți de pască.

VIDEO: ÎPS Teodosie în acțiune pe 16 mai 2020

A comis-o și în Săptămâna Mare

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului spune că nu dorește să comenteze subiectul, dar recunoaște că imaginile au fost filmate astăzi.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a spus, după redeschiderea bisericilor, că slujbele vor avea loc în curtea bisericilor și nu se va face împărtășanie în luna mai.

Patriarhia Română a deschis bisericile și a transmis un set de recomandări, valabile începând de vineri, 15 mai. BOR anunța că este exclusă împărtășania cu linguruțe de unică folosință, iar o modalitate de împărtășire comună a credincioşilor în timpul Liturghiei, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe. Până atunci, fără împărtășanie!

ÎPS Teodosie a încălcat legislația și în Starea de Urgență. În urmă cu o lună, în Săptămâna Mare, el a împărtășit cu aceeași linguriță mai mulți oameni, tot pe treptele catedralei din Constanța.

VIDEO: ÎPS Teodosie în acțiune pe 17 aprilie 2020

ÎPS Teodosie, supranumit și „Teodosie Șpagoveanul”, este cel mai controversat înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române. A fost implicat în numeroase scandaluri de corupție, de luare de mită, fals în documente oficiale etc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. LOL in sfarsit „Inalt prea ticalosul „. Asa se schimba lumea asta si se scutura de identificatii astia „manelisti”. Sa se stie !!! daca eu nu am zambit in viata mea si ma auto-numesc „Prea Fericit” nu vad nici un conflict niciunde. Fericit = incruntat

  2. daca nu i-ati bagat la zdupt la timp,acum fundamentalistul asta face ce vrea!!..ce diferenta e intre fundamentalistii ISIS si taraturile astea ortodoxe??…nici una !!!…amandoua propaga aceeasi ura fata de aproapele lui !!!..culmea c asunt destui cretini in tara asta de cacat,care pun botul la asa ceva !!!…astia sunt criminalii tarii…unde esti ba sudorul lui peste prajit,sa-l iei de barba si sa-l tragi pana il ia dracul…!!!..militia unde crucea ma-mii voastre sunteti??>…

    • Ba rusnac ciumat rosu, ortodocsii astia batuti in cap sunt prosti si inapoiati insa nu criminali ca ISIS sau Putin. Nu se compara. In Rusia criminalul Putin arunca doctorii de la etaj daca spun adevarul despre virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.