VIDEO. Imagini rare cu o pisică sălbatică în Munții Apuseni

3
4370

Imagini rare au fost surprinse recent în Munții Apuseni, acolo unde a fost văzută o pisică sălbatică în timp ce traversa un pârău.

În imaginile surprinse de o cameră de monitorizare a faunei, care a fost amplasată de specialiștii Romsilva, se poate vedea cum pisica sălbatică traversează un pârâu dintr-o pădure din Parcul Natural Apuseni.

”Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă la 70 de centimetri lungime, coada poate fi de 35 de centimetri. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări”, au explicat experții Romsilva pe 11 martie, pe pagina de Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor.

VIDEO: Pisica sălbatică trece pârâul

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba. Din suprafața totală, 50.793 de hectare sunt păduri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Animale rare si superbe.
  Sa ne bucuram ca mai avem asa ceva.
  Trebuie sa fim atenti cu ceea ce avem.
  A mai auzit cineva ceva de lupi?
  Va spun eu ca de cativa ani nu se mai aude lupul in munte.
  Ascultam manele.

  • PĂCAT, MARE/IMEEEEENS PĂCAT!!!

   Și eu plănuiam să vă întreb, Domnule Gabriel, când… Vă hotărâți să mă invitați la Dumneavoastră, la-MUNTE, ca săăă… „DANSĂM-cu-LUPII” (!!!!!), după un „vaccin” d’ăla antiii…-TOATE-MOLIMELE (!), de vreooo… 60-70 de grade (NUUU… „Celsius”, bineînțeles!)…

   La-schimb/În-contrapartidă, eu… Vă invit la-MARE, săăă… ÎNOTĂM-printre-GUVIZI (eventual… dați-prin-mălai-și-prăjiți, cu mujdei și bere-rece!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here