VIDEO. Metoda prin care a fost capturat, fără a fi tranchilizat, ursul care i-a fugărit pe schiori pe pârtia din Predeal

0
402

Ursul care i-a fugărit pe schiori acum aproape două săptămâni, pe pârtia din Predeal, a fost capturat de specialiști împreună cu jandarmii montani. Animalul este în vărstă de 3 ani și a fost capturat fără să fie nevoie să fie tranchilizat, utilizându-se o capcană.

Operațiunea de capturare a ursului a necesitat pregătiri speciale și câteva zile de pândă. Incidentele de pe pârtie s-au petrecut pe 23 ianuarie, iar prinderea animalului în capcană a avut loc în seara de 29 ianuarie.

Înregistrarea video a momentului poate fi urmărită AICI.

La acțiune s-au angajat specialiști de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură “Marin Drăcea” și echipaje ale jandarmilor montani.

Potrivit Ministerului de Interne, ursul a fost transportat la un fond cinegetic unde șansele de a interacționa cu oamenii sunt minime. De acum încolo, el își va face bârlog în munții Bihorului.

Sâmbătă, 23 ianuarie, un schior s-a trezit cu ursul, ieșit din pădure, pe urmele sale. Pentru a scăpa, omul și-a aruncat rucsacul din spate. Animalul s-a repezit la obiect, căutând mâncare, iar persoana respectivă a reușit să dispară din raza vizuală a ursului.

Astfel de incidente au mai avut loc și în anii trecuți, pentru că pârtiile sunt tăiate prin habitatul natural al urșilor, prădătoarele supreme în Carpați. Și atunci, ca și acum, autoritățile au reușit să relocheze exemplarele fără să le rănească.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here