A murit bebelușul de o lună și jumătate din Suceava, înecat de preot în cristelniță la botez

1
1971

Sfârșit cutremurător al incidentului din timpul unui botez la Suceava: bebelușul de o lună și jumătate înecat de preot în cristelniță n-a mai putut fi salvat de doctori la Spitalul Județean.

Copilașul a murit în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, la mai puțin de o zi după ce echipajul SMURD sosit la biserica “Sfinții Constantin și Elena”, din cartierul sucevean Zamca, reușise să-l resusciteze.

În timpul botezului, bebelușul a înghițit prea multă apă. Preotul a sesizat că micuțul “s-a moleșit”, conform spuselor protopopului Doru Budeanu, citat de Ziar de Suceava.

Același protopop a confirmat că preotul l-a scufundat complet în apă pe bebelușul de 6 săptămâni, pentru că “botezul se face prin întreita scufundare, după rânduielile Bisericii”.

Afirmația protopopului e contrazisă de protocoalele aflate în vigoare în bisericile legale din România. Conform acestora, nou-născuții trebuie doar udați pe cap, nu scufundați în cristelniță.

Părinții disperați au sunat la 112, iar echipajul SMURD a găsit copilul în stop cardio-respirator. A reușit să-l resusciteze și să-i pornească din nou inimioara, apoi l-a dus la Spitalul Județean, unde a fost internat la Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic, conform doctorului Dan Teodorovici, purtător de cuvând al unității medicale.

După decesul micuțului, Poliția a anunțat că a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.