Blestem la Prefectura Timiș: prefectul și-a rupt piciorul la schi, subprefectul a murit de Covid

0
1323
Mircea Băcală (subprefect) - Liliana Oneț (prefect) - Elena Popa (fost subprefect)

În decurs de 9 zile, Prefectura Timiș a primit două lovituri dure: prefectul Liliana Oneț (50 de ani) a suferit un accident cumplit la schi, iar subprefectul Elena Popa (60 de ani) a murit ca urmare a infectării cu Covid-19. La conducerea Prefecturii a rămas celălalt subprefect, Mircea Băcală (52 de ani).

Liliana Oneț și Elena Popa se aflau în conducerea Prefecturii Timiş de un an. Ele și-au preluat funcțiile în ianuarie 2020.

Vineri, 22 ianuarie. Liliana Oneț (50 de ani), prefect de Timiș, aflată în concediu pe Muntele Mic (județul Caraș-Severin), a suferit un accident grav la schi. Ea a căzut pe pârtie și și-a rupt un picior. Diagnosticul: dublă fractură de tibie și peroneu.

Transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean din Timișoara, secția Ortopedie, Liliana Oneț a fost supusă unei complicate intervenţii chirurgicale. Ea are nevoie de câteva luni de recuperare.

Duminică, 31 ianuarie. Elena Popa (60 de ani), subprefect de Timiș, a murit la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Ea era internată încă de la sfârşitul anului 2020, după ce a fost diagnosticată cu Covid-19 pe 28 decembrie. Atunci avea simptome minore – îi dispăruseră gustul și mirosul –, dar starea i s-a deteriorat rapid.

În urmă cu câteva zile, Elena Popa a fost transferată la secția de Terapie Intensivă. Plămânii îi erau afectați în proporție de 90% din cauza Covid-19, iar șansele ei de supraviețuire erau minime, spun medicii. Aceștia au încercat mai multe tratamente pentru a o salva, inclusiv administrarea de plasmă. Pacienta avea și hipertensiune arterială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.