sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaVIDEO. Fiul "portavocii lui Putin", comportament abuziv când a fost păcălit să...

VIDEO. Fiul „portavocii lui Putin”, comportament abuziv când a fost păcălit să se prezinte la încorporare. „Numele meu este Peskov! Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel!”

-

O farsă pusă la cale de asociați ai disidentului Alexei Navalnîi a scos încă o dată la iveală sistemul clientelar, profund corupt, care guvernează Rusia. Păcălit că este sunat de la comisariat, pentru încorporare, fiul purtătorului de cuvânt al lui Putin a răspuns că nici nu se pune problema să se prezinte și că se va adresa „la alt nivel” dacă nu se înțelege de vorbă bună.

Episodul nu face decât să reliefeze o realitate pe care unii jurnaliști, precum celebra Anna Politkovskaia, au plătit cu viața pentru că au descris-o. În armata rusă ajung doar cei mai săraci și năpăstuiți dintre oameni, cei care n-au pile și bani să intimideze sau să mituiască funcționarii. Toată lumea știe acest lucru în Rusia, dar decretarea mobilizării parțiale a adus tema în actualitate mai tare ca niciodată.

Se știe că în armata rusă corupția și abuzul sunt la cote înspăimântătoare, există mărturii (inclusiv sentințe date în procese!) că recruții sunt extorcați de bani, închiriați ca sclavi pentru mână de lucru ieftină și chiar traficați sexual de ofițeri. De aceea, toată lumea fuge cât poate de serviciul militar.

În acest context, cazul Nikolai Peskov nu face decât să sporească frustrarea și indignarea în societate acum, când – într-o primă fază – vor fi chemați în armată 300.000 de oameni.
Farsa pusă la cale miercuri seară de membri ai echipei disidentului încarcerat Alexei Navalnîi l-a vizat pe fiul lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin. Aceștia l-au sunat pe Nikolai Peskov și au pretins că sunt de la comisariatul militar, anunțându-l că este chemat la încorporare.

- Advertisement -

Fiul lui Dmitri Peskov a înghițit momeala și s-a speriat. A răspuns că n-are de gând să se prezinte la mobilizare și că în niciun caz nu poate fi trecut ca voluntar să meargă în armată.

Dialogul, mai jos:

- Advertisement -

– Sunăm de la comisariatul militar. Trebuie să te prezinți mâine, la ora 10:00, pentru a fi mobilizat.

– Numele meu este Peskov. Dacă nu înțelegeți, voi aborda această problemă la un alt nivel…

– Deci, putem să te înscriem ca voluntar?

– Sigur că nu!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Putin, un nou nivel de demență războinică: a decretat mobilizarea parțială în Rusia! „Apărăm Donbass, Herson și Zaporojie de neonaziști, de mașinăria colectivă a Vestului! Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, inclusiv arma nucleară

Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* Scandalos! În plină criză, parlamentarii și-au dat salarii mai mari cu 25%! PSD a votat mărirea, dar zice că nu e de acord cu ea! Boloș (PNL): „Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Vest, pot să fiu invidios”. USR – singurul partid care a votat împotrivă

STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -