Putin, un nou nivel de demență războinică: a decretat mobilizarea parțială în Rusia! „Apărăm Donbass, Herson și Zaporojie de neonaziști, de mașinăria colectivă a Vestului! Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, inclusiv arma nucleară

3
1145
Putin a făcut miercuri dimineață anunțul privind decretarea mobilizării parțiale într-o intervenție televizată transmisă in direct de Russia Today

Dictatorul rus Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață, într-un discurs televizat, escaladarea războiului început în Ucraina. Așa cum era deja anticipat, Putin a dat vina pe Occident și a pretins că Rusia „se apără” împotriva „barbariilor” comise de “neonaziști”. Liderul de la Kremlin a proclamat și mobilizarea parțială în Rusia, previzibilă după legile adoptate marți pe nepusă masă de Parlamentul de la Moscova și anunțul privind „referendumul” de anexare a regiunilor deja ocupate în Ucraina.

Discursul lui Putin a fost o colecție a lozincilor, mesajelor de propagandă și realităților paralele pe care Rusia le-a construit în ultimii 10 ani. El a spus că Occidentul e de vină pentru tot, că de fapt armata rusă luptă cu NATO, care și-a trimis trupele în Ucraina să lupte alături de „neonaziști“, și că toate „compromisurile“ propuse de Moscova au fost refuzate.

„Apărăm patria mamă, suveranitatea” a anunțat Putin, deși luptele se dau în continuare în Ucraina, iar Rusia ocupă mai departe circa 20% din teritoriul țării vecine.

Discursul suprarealist a continuat în mod halucinant. Putin a spus „autoritățile din Zaporojie, Herson, Donbass au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia”, deși administrațiile alese de popor acolo au fost eliminate și înlocuite după invazie cu marionete ale rușilor – oameni fără nicio legitimitate, pe care nu i-a votat nimeni și care se tem de interacțiunea cu locuitorii pe care-i „reprezintă”.

Același Putin a proclamat că „oamenii trebuie să aleagă liber”, deși despre așa ceva nici nu poate fi vorba atât timp cât așa-zisele referendumuri sunt organizate tocmai de ocupații ruși, în timp ce armata de invazie se plimbă pe străzi cu armele în poziție de tragere, iar crimele și torturile sunt la ordinea zilei.

În final, Putin a lansat și cea mai periculoasă din colecția de minciuni care a alcătuit discursul său: a pretins că NATO ar fi spus că „este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei” pentru a proclama că „vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”. În realitate, nimeni n-a amenințat Rusia cu arme nucleare, dimpotrivă – președintele american Joe Biden a transmis Kremlinului, acum câteva zile, un mesaj stăruitor: „Don’t, don’t, don’t!” (“N-o faceți, n-o faceți, n-o faceți!”), aluzie la intențiile conducerii Rusiei de a recurge la arme nucleare.

Mai jos, declarațiile esențiale ale lui Putin la televiziunea rusă.

Putin: „Decretul privin mobilizarea parțială a fost semnat. Mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie“

• „Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie, cu muniție. În baza acestor informații vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii, Herson, Zaporojie.

• Există o linie lungă de contact militar, de peste 1.000 de kilometri, și vreau să spun public că de la începutul acestor operațiuni a fost o reacție pozitivă la propunerile noastre în ceea ce privește asigurarea siguranței rușilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile și a încercat să ne dea ordine directe, așa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO.

Ați văzut barbarismul neonaziștilor!

Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați.

• Administrațiile din Zaporojie și Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițile pașnice de desfășurare. Oamenii trebuie să aleagă liber. În aceste regiuni, toți acești oameni vor fi sprijiniți de astăzi. Armata acționează și asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism, de mașina colectivă a vestului. Am luat aceste decizii care sunt potrivite pentru pericolele existente. Apărăm patria mamă, suveranitatea. În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni.

Precizez că este doar o mobilizare parțială, cei care sunt în rezervă vor fi înrolați, și cei care slujesc în armată și care au profesii militare.

Decretul privin mobilizarea parțială a fost semnat. Oficial camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată astăzi, pe 21 septembrie.

• În ceea ce privește chestiunile financiare pentru apărare, suntem hotărâți să rezolvăm fără întârziere. Mereu auzim amenințări la adresa poporului nostru, iar unii politicieni iresponsabili vorbesc nu doar de a asigura Ucrainei arme cu rază lungă, care vor fi capabile să lovească în Rusia. Acest lucru deja se întâmplă, vorbim de zonele de graniță, Belgorod. Folosesc drone strategice, avioanele fac operațiuni de recunoaștere, iar Washington și Bruxelles vor să mute operațiunea militară pe teritoriul rus.

• Iar acum vorbim și de un șantaj nuclear, centrala de la Zaporojie a fost lovită, iar reprezentanții NATO au spus că este posibil să se folosească arme nucleare împotriva Rusiei.

Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra. Rusia ar trebui să apere suveranitatea, independența și vom face asta cu toate mijloacele. Încearcă să ne șantajeze cu armele nucleare.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

* ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

* Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* FCSB-ul lui Becali e pe locul 14 din 16, cu o singură victorie în 9 meciuri! Dinamo riscă să retrogradeze și din Liga a II-a

3 COMENTARII

  1. Asta ii permite sa duca in Ucraina 300.000 oameni. Tipic mobilizare bolsevica lipsita de organizarea necesara unei astfel de desfasurari masive. Ce mananca, unde dorm, cum se ingrijesc personal, cu ce se imbraca vine iarna, cu ce lupta. Cine conduce operatiunile? Incompetenti ca Gherasimov, Soigu, care sunt tractoristi? Pur si simplu carne de tun. In secolul 21 aceasta natie nenorocita nu da doi bani pe viata unui individ. La cat de idioti vor merge in Ucraina in loc sa se revolte si sa-l dea jos pe dictator. Asta este plin de bani, are curve, copiii realizati, iar altii mor pentru el. Natia rusa trebuie sa scape de acest scelerat urgent.

  2. Putin joaca la cacialma. Nu i-au mers pacalelile cu nucleara cu Occidentul acum singura iesire din razboi este prin propriul popor. Speriati de mobilizare, vor declansa mitinguri, marsuri de protest, iar FSB le vor organiza. Va aparea Putin si o sa spuna ca in acest conditii el este un patriot si daca nu are cu cine lupta va trebui ca poporul sa-si asume esecul razboiului. Ca vine Baba Yaga din Ucraina si papa toti putleristii. Am mai vazut filmul asta, din pacate multi sunt terifiati, ma uit si in presa. Este doar un joc pe mana adversarului care pana la urma ca in Poker se va arunca inainte de sec. Oricum armata nu va fi pregatita, echipata, mai devreme de aprilie 2023. O sa faca prostul mai intai acele referendumuri ca sa le ceara rusilor idioti sa moara pentru bucatile rupte din Ucraina.

  3. Führerul de la Kremlin a crescut că va descoperi America atacând țara vecină, își va da seama că America au descoperit-o alți cu mult înaintea lui!!!!!
    Îmi doresc ca cele două popoare să trăiască în pace din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here