Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

1
1257
Două din cele 4 regiuni ucrainene unde vrea Rusia să facă referendum pentru anexare nu sunt nici pe departe ocupate în întregime, astfel că în teritoriile libere nu se va ține niciun scrutin. Putin încearcă, prin anexarea acestei părți a Ucrainei, să joace cartea amenințării nucleare

Evenimente cu adevărat îngrijorătoare, care indică decizia lui Putin de a escalada războiul început în Ucraina, au loc începând de marți în Rusia. Autoritățile de ocupație au anunțat brusc că organizează referendumuri de „unificare” cu Rusia în provinciile ucrainene Herson, Zaporojie, Lugansk și Donețk, evenimentul urmând să aibă loc imediat, începând de vineri, între 23 și 27 septembrie. Aceste inițiative sunt nule de drept, conform tuturor normelor internaționale, dar îi vor permite dictatorului de la Moscova să ia niște decizii de o gravitate fără precedent, care pot arunca lumea într-un război chiar nuclear.

Înfrântă pe câmpul de luptă, puterea de la Moscova a optat marți pentru escaladarea conflictului, trecând prin Parlament o lege care să permită mobilizarea generală și, simultan, anunțând referendumuri în teritoriile ocupate din Ucraina.

După cum au explicat experți militari și în drept, previzibila proclamare a „unirii“ cu Rusia a regiunilor ucrainene ocupate îi va da lui Putin justificare legală, în interiorul țării sale, pentru a-i obliga pe rușii mobilizați să participe la războiul de agresiune împotriva statului vecin.

Până acum, deoarece nu era declarat războiul oficial (invazia Ucrainei este numită în Rusia „operațiune militară specială”), soldații ruși puteau refuza să meargă pe front. Atât timp cât luptele se dau într-o țară străină cu care Rusia nu e oficial în război, cetățenii ruși nu pot fi obligați să participe. Însă declararea teritoriilor ocupate ca parte a Rusiei schimbă situația juridică și militarii ruși nu vor mai avea dreptul să refuze participarea la lupte, fiind declarați dezertori dacă fac acest lucru. Pedeapsa anunțată este de 15 ani de pușcărie.

A doua consecință a acestei manevre a lui Putin e și mai gravă. Doctrina militară a Rusiei permite utilizarea armelor nucleare tactice dacă este atacat teritoriul țării. Situația de la punctul 1 se repetă și aici. Până acum, fiind vorba de un război de agresiune purtat pe teritoriul altui stat, regimul Putin nu putea folosi legal armele nucleare nici măcar în baza propriei legislații. Dar dacă regiunile ocupate vor fi anexate și declarate parte integrantă a Rusiei, atunci această bază legală internă pentru folosirea rachetelor nucleare va fi creată.

Toată această manevră este una a disperării și complet nulă din perspectiva tuturor legilor și tratatelor internaționale – la care inclusiv Rusia este parte. În primul rând, conform dreptului internațional, un referendum nu poate fi organizat, cu șanse de a fi recunoscut de cineva, atât timp cât regiunea respectivă se află sub ocupația militară a țării beneficiare. În acest caz, votul pentru alipirea la Rusia este organizat în Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk chiar de administrația pusă de Rusia, sub supravegherea armatei ruse!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

* Coloana de mașini blindate în care se afla Putin a fost atacată de o ambulanță. Șeful securității Kremlinului și câțiva bodyguarzi au fost arestați. Șoferul ambulanței a fost găsit mort la volan

* FCSB-ul lui Becali e pe locul 14 din 16, cu o singură victorie în 9 meciuri! Dinamo riscă să retrogradeze și din Liga a II-a

1 COMENTARIU

  1. Daca da cu nucleara are impresia ca acele teritorii raman curate ca lacrima? Sau ca restul lumii va ramane impietrita? Tare imi este ca sceleratul asta va duce la un razboi mondial in toata regula pentru indepartarea sa. Felicitari cancelarilor Germaniei si Austriei, presedintelui Trump, care au incurajat un astfel de idiot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here