VIDEO. „Firea minte de îngheață caloriferele”. Protest „la lighean” al liberalilor la Primăria Capitalei, din cauza înghețului din apartamente

5
1217

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a condus protestul PNL din fața Primăriei Capitalei, împotriva primăriței Gabriela Firea. Simbolul protestului: „ligheanul ceaușișt”, la care bucureștenii sunt nevoiți să revină după 30 de ani ca să încălzească apă pe aragaz, să se poată spăla.

La protest au participat câteva zeci de membri ai PNL, care i-au cerut Gabrielei Firea să rezolve problema termoficării sau să-și dea demisia.

Cu puțin înainte de ora 12.00, liberalii s-au adunat vizavi de clădirea Primăriei, pe Bulevardul Elisabeta, și au început să sufle în vuvuzele și spă agite pancarte cu mesaje anti-Firea.

Principalele mesaje

 • „Firea minte de îngheață apele”
 • „Gabi Firea atâta știe / Să ne țină-n ghețărie”
 • „Firea, mă lași rece”
 • „Nu vrem bâlci, nici tevatură / Doamna Firea, vrem căldură!”
 • „În democrație / Nu mori de hipotermie”

Protestatarii au venit și cu un lighean de plastic, pe care era inscripționat: „Firea Faliment”. Ligheanul a fost trecut de la unul la altul, ca o ștafetă, pe măsură ce au luat cuvântul. Destinația finală a acestuia: în biroul Gabrielei Firea.

VIDEO: Mesajul Violetei Alexandru și al celorlalți lideri ai PNL București

Mesajul ministrului Violeta Alexandru, șefa PNL București

„Prezenta la evenimenta, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a apeciat ca pentru aceasta criza a termoficarii o considera vinovata pe Gabriela Firea.

Știm că mulți dintre dumneavoastră, bucureștenii, sunteți în apartamente care nu au căldură și apă caldă. Avem o singură explicație pentru această situație în care vă găsiți: Gabriela Firea și lipsa interesului ei pentru a face investișii.

Bucureștiul este într-o situație jalnică, pentru că primarului general îi pasă de concerte, de festivaluri, de orice altceva, mai puțin de confortul oamenilor în apartamente.

Suntem în situația în care am ajuns să strigăm disperați după civilizație în București unui om care ne minte în față, spunându-ne că s-a preocupat de acest subiect.

În București, lucrurile sunt în faliment, pentru că primarul general, deși avea la dispoziție fonduri ale Comisiei Europene, nu s-a interesat sub nicio formă să le acceseze. Este cu o lună înainte de al treilea termen final dat de Comisie pentru accesarea banilor europeni cu care să facă investiții în conductele care să ducă agentul termic către blocuri, iar ea nu a făcut acest lucru, considerând că are alte priorități.

Mandatul Gabrielei Firea este un mandat pe care îl asociem cu falimentul.

Suntem aici ca să dăm voce tuturor mesajelor pe care le-am primit de la bucureștenii care trebuie să-și mai bună, ca pe vremea lui Ceaușescu, încă o haină pe ei.

Este o jignire pe care acest primar v-o aduce.”

Firea a ignorat 176 de milioane de euro

Violeta Alexandru s-a referit la cei 176 de milioane de euro, nerambursabili, pe care Primăria Capitalei i-ar fi putut accesa, pentru reabilitarea rețelei de conducte, dacă ar fi depus cerere de finanțare la Comisia Europeană. Această cerere mai poate fi depusă doar până la sfârșitul anului 2019, altfel banii vor fi pierduți.

Joi, pe 28 noiembrie, în Capitală s-au înregistrat avarii la 4 magistrale de termoficare. Pentru reparații, RADET a fost nevoită să sisteze furnizarea agentului termic, pentru o perioadă de 12 până la 24 de ore, pentru aproape 400 de blocuri din zonele Aviației, Apusului, Grozăvești și Fundeni. De asemenea, s-a întrerupt furnizarea de apă caldă și căldură celor trei spitale de pe platforma Fundeni.

„Dacă nu puteți, plecați acasă!”

La protestul de azi au mai vorbit Stelian Bujduvean, liderul consilierilor PNL din Consiliul General al Primăriei Capitalei, și Ciprian Ciucu, consilier general.

Stelian Bujduvean: „Nu vom lăsa ca această administrație să vă țină în frig, în această iarnă!”

Ciprian Ciucu: „Pierdem 2.000 de tone de apă pe oră. Într-o lună, pierdem câtă apă ar încăpea într-un șir de cisterne de la București la Viena. Banii noștri se duc în pământ. Apa se duce în pământ și afectează stabilitatea solului și a clădirilor. Clădirile de patrimoniu sunt afectate. Aceste pierderi de apă au început să crească exponențial. Voi publica astăzi toate informațiile privind modul în care la Termoenergetica, în loc să bage banii în infrastructură, și-au cumpărat mașini de lux. Mesajul meu către administrația PSD de la Primăria Capitalei: nu mai irosiți banii bucureștenilor și apucați-vă de treabă! Dacă nu puteți, plecați acasă și lăsați-ne pe noi, că știm ce e de făcut!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ratatul bețiv care a violat-o pe Luiza, cu acordul lui Dincă, în „casa groazei”. E bănuit că a participat și la omor, și la ardere

Vuvuzeaua penalilor, manipulare anti-Iohannis înaintea turului 2: „Nimeni din jurul meu nu-l mai votează pe individ. NIMENI! Toţi l-au votat în 2014”

5 COMENTARII

 1. Foarte buna actiune, nemernica de firea, face brad de 30 de metri, umple Bucurestiul cu beculete in forma de minge, idioata, iar oamenii n-au apa calda si caldura, HUO! Demisia, nesimtito, si hoato! Cat a fost parandaratul la beculete de Craciun si panselute, nesimtito?

 2. Firea face biserici. Atât stie sa dea bani pt biserici. Duceți va sa va încălzească biserica… Ca acolo sunt banii pt apa si căldura.
  Închinati va , ca asta faceti, parca sunteti hipnotizati cand auziți de biserici. Acum stati in frig. Patriarhul si hotii de preoți pe care ii divinizati, stau la caldurica.
  O nație care isi merita soarta. Va încălzește biserica.

 3. Imi place din ce in ce mai mult de aceasta doamna,foarte activa si pusa serios pe treaba!Au ajuns sa se planga „bietele” angajate de la minister fostei lor sefe,Olgutza ,ca le tine peste program,la latrina 3! Semne bune anul are ! Daca liberalii ar propune-o peste 5 ani candidata la presedintie ,sau mai aproape,dupa anticipate prim ministru intr-un nou guvern liberal,as vota-o cu certitudine!

 4. Dacă Primăria Capitalei NU accesează cele 176 milioane de euro , bani de la UE înseamnă ori ca este total Nepriceputa
  Duduia Gabriela Firea ori sa ne lase!!!
  Sa ia in fata Gabriela Firea și sa SPUNĂ ADEVARUL DACĂ VIOLETA ALEXANDRU MINTE SAU NU!!!
  Doamna Gabriela Firea NU ESTE DE DUMNEATA ACEST POST DE PRIMAR GENERAL AL BUCUREȘTIULUI !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here