FOTO. DNA a arătat țării cât de mare e o șpagă de baron PSD. Cele 2.500 de bancnote de câte 500 de lei au fost găsite de procurorii DNA în portbagajul mașinii lui Buzatu

5
449

Cazul baronului șpăgar Dumitru Buzatu (PSD), președintele Consiliului Județean Vaslui, a fost rezolvat exemplar de procurorii DNA. După ce au intrat în posesia informației că „dinozaurul PSD” îl șantajează pe un om de afaceri, căruia îi cere șpagă 10% din valoarea unui contract, aceștia au organizat un flagrant ca la carte, apoi au comunicat perfect, prin text, foto și video.

Comunicatul de sâmbătă dimineață al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a fost urmat, spre prânz, de o nouă postare a acestui Parchet. Publicului i-a fost oferită o fotografie a celor 1.250.000 de lei care se găseau în geanta maro pe care Dumitru Buzatu a primit-o din partea afaceristului-denunțător Emil Savin pe malul unui iaz piscicol din județul Vaslui.

Banii erau prinși în fișicuri de câte 100 de bancnote de 500 de lei fiecare. Așadar, fiecare fișic conținea 50.000 de lei. Asta înseamnă că șpaga de 1.250.000 de lei se găsea în 25 de fișicuri, așezate în geanta maro pe care omul de afaceri Emil Savin i-a dat-o baronului-șpăgar Dumitru Buzatu pe marginea lacului. Buzatu a preluat personal geanta și a pus-o în portbagajul mașinii sale. Interceptările făcute de DNA demonstrează clar că baronul PSD știa ce se află în geantă.

DNA a însoțit fotografia cu banii (șpaga de 1,25 milioane de lei, adică peste 250.000 de euro) cu următoriul comentariu: „Procurorii DN l-au reținut pe președintele Consiliului Județean Vaslui pentru luare de mită – flagrant 1.250.000 de lei”.

La final, postarea face trimitere la comunicatul emis anterior de DNA, cae oferea detalii despre operațiunea „încătușarea lui Dumitru Buzatu”.

Tot sâmbătă, spre seară, solicitarea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Dumitru Buzatu (68 de ani) a fost aceptată de Tribunalul Vaslui.

Se încheie astfel epoca unui exponent de bază al corupției din PSD, parlamentar timp de 10 ani (1992-2012) și președinte al Consiliului Județean Vaslui în ultimii 11 ani (2012-2023).

Dumitru Buzatu a fost adus la DNA Iași, pentru audieri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 4.00. În prealabil, procurorii anticorupţie făcuseră percheziţii la locuinţa acestuia din comuna vasluiană Ştefan cel Mare. Ulterior, perchezițiile s-au extins și la una din proprietățile lui Dumitru Buzatu din comuna Zapodeni.

VIDEO: Iată cum se ia o șpagă, de către un „profesionist” de la PSD!

Încercând să scape fără mari daune electorale, PSD s-a grăbit să ia trei măsuri în privința baronului de Vaslui și a familiei acestuia: Dumitru Buzatu a fost exclus din partid, fosta sa soție, senatoarea Gabriela Crețu, a fost suspendată din PSD, iar fiul lor, Tudor Buzatu, a fost silit să demisioneze din funcția de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (SGG).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* I s-a înfundat și mega-coruptului pe care PSD îl ține în brațe de 31 de ani! Baronul Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant cu o șpagă de peste 250.000 de euro

* VIDEO. Filmulețul de 49 de secunde care-l îngroapă pe baronul Buzatu. DNA a făcut publică secvența-cheie a flagrantului: primirea șpăgii de peste 250.000 de euro

* VIDEO. A doua filmare cu care DNA îl zdrobește pe șpăgarul Buzatu

* STENOGRAME. Buzatu: „Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Vin, pescuiesc 5 minute și plec!” / Martor: „Îi spun lui Emil să vină cu «mâncarea caldă»”

* Pieleanu: „Buzatu e prietenul meu, sper să-și demonstreze nevinovăția!”. Chirieac: „Era cu metafizica, nu părea șpăgar ordinar”

* Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

* Firele tragediei de pe Autostrada Moldovei duc la Grindeanu: muncitorii care au spart conducta lucrau nesupravegheați! De doi ani, Ministerul Transporturilor n-a angajat diriginți de șantier

În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Acuzații grave: viol asupra unei minore, la Școala de vară a AUR. Liderii partidului se ascund, un deputat zice că e „o înscenare”, altul dă vina pe fată!

* Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu, e îngropată în datorii: 32 de milioane de euro, din care 1,4 milioane către salariați și 7,5 milioane către stat

5 COMENTARII

  1. Aici sunt banii dumneavoastră ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😢😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Dormiți liniștiți, gașca de bandiți bolșevici PCR-USL veghează ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. „Dumitru Buzatu a fost exclus din partid, fosta sa soție, senatoarea Gabriela Crețu, a fost suspendată din PSD, iar fiul lor, Tudor Buzatu, a fost silit să demisioneze din funcția de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului (SGG).” De aici rezulta ca l-au deranjat foarte tare pe Ciolacu. Pana acum corul pesedistilor urla „nevinovat pana la proba contrarie” si acum se delimiteaza de tot clanul Buzatilor de la prima stire ca DNA i-a facut flagrant?! Pai nu uit ca DNA i-a facut flagrant si spagarei de Pintea si cat s-a mai zbatut atunci PSD-ul s-o scape din inchisoare.

    • Intre timp PCR-USL a luat toată Puterea, inclusiv Justiția, așa că acum bandiții așteaptă liniștiți prescripția faptelor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here