marți, februarie 27, 2024
AcasăDezvăluiriVIDEO. Noaptea cea mai lungă a lui Cherecheș. Și-a anunțat fuga într-un...

VIDEO. Noaptea cea mai lungă a lui Cherecheș. Și-a anunțat fuga într-un live video chiar din Primărie, cu 3 ore înainte de a pleca spre granița cu Ungaria! A schimbat două taxiuri. Un polițist bine instruit ar fi decriptat mesajul și ar fi putut zădărnici fuga

-

Fuga lașă a lui Cătălin Cherecheș dă o altă semnificație mesajului video transmis de acesta, live, chiar din sediul Primăriei orașului Baia Mare. Mesajul a fost suspect nu numai prin conținut, ci și prin ora la care a fost difuzat: 2.52, în noaptea de joi spre vineri (23/24 noiembrie). Trecerea frontierei cu Ungaria, pe la Vama Petea, a avut loc ora 7.49, după ce a schimbat două taxiuri. Cherecheș plecase de acasă în jurul orei 6.00, la circa trei ore de la difuzarea mesajului plin de subînțelesuri.

Pe baza informațiilor pe care le deținem acum, deducem că noaptea de joi spre vineri a fost una foarte agitată pentru Cătălin Cherecheș (45 de ani), cel care din 2011 a „confiscat” funcția de primar al orașului Baia Mare.

Primarul-vedetă din Baia Mare știa că vineri, după ora 9.00, era programată pronunțarea completului de judecată de la Curtea de Apel Cluj, în dosarul în care primise 5 ani de închisoare în prima instanță, la Tribunalul Cluj, pentru luare de mită și trafic de influență.

Cherecheș putea merge la Cluj-Napoca, pentru a fi prezent la comunicarea sentinței. Dar el a ales să rămână la Baia Mare. Nu pentru a se preda la „cea mai apropiată secție de poliție”, cum menționează legea, ci pentru a derula un plan mult mai pervers, de-a dreptul diabolic.

- Advertisement -

Noaptea albă a lui Cherecheș

Vineri, ora 2.52: Cherecheș demarează o transmisie live pe pagina sa de Facebook, în format live, chiar din sediul Primăriei Baia Mare. Coruptul-șef al orașului are o echipă după el, dovadă că este filmat cu două camere. Are lavaliera pusă profesionist – cineva s-a ocupat și de treaba asta. Pare că citește de pe prompter, așa reușește să păstreze o anumită cursivitate a discursului, dar se mai și poticnește de câteva ori. Se victimizează, zice că el e cinstit, dar oamenii răi vor să-l răpună. Vorbăria toxică durează 7 mnute și 31 de secunde. Citite acum, câteva fraze par să indice decizia pe care Cherecheș o luase deja: aceea de a dispărea „ca măgaru’-n ceață”.

În noaptea cu pricina, o cameră îl filmează din semi-profil

Vineri, ora 3.15: Cherecheș ia o geantă cu lucruri și documente și părăsește sediul Primăriei. Șoferul îl duce acasă, la vila sa din Baia Mare.

Vineri, ora 3.30: Cherecheș ajunge acasă. Își pregătește bagajul „de fugă”, inclusiv actele false. Nu e clar dacă a ațipit sau a dormit circa două ore.

- Advertisement -

Vineri, ora 6.00: Cherecheș urcă în taxiul pe care-l tocmise din timp, al cărui șofer știa că vor face o cursă lungă, spre Satu Mare. Nu e clar, deocamdată, dacă taximetristul știa că primarul orașului său, pe care-l cunoștea personal de mai mulți ani, va ieși din țară sub o altă identitate. Rămâne de stabilit, de către anchetatori, dacă taximetristul din Baia Mare fost complice la această operațiune.

Vineri, ora 7.15: Ajuns în orașul Satu Mare, Cherecheș îi spune taximetristului care l-a adus de la Baia Mare să-l lase lângă cele două taxiuri parcate lângă trotuar. Primarul urcă într-unul din cele două taxiuri și pleacă spre Vama Petea. Anchetatorii trebuie să-l identifice și interogheze pe taximetristul din Satu Mare. E greu de crezut că acesta n-a știut sau n-a aflat identitatea pasagerului agitat, de regulă polițiștii de frontieră pronunță cu voce tare numele înscris în documente. Iar documentele îi aparțin unei rude a lui Cherecheș, stabilită într-o țară din Occident. Rămâne de aflat, de către anchetatori, dacă taximetristul din Satu Mare și ruda lui Cherecheș au fost complici la această operațiune.

Vineri, ora 7.49: După ce a parcurs 75 de kilometri pe traseul Baia Mare – Satu Mate – Vama Petea, a schimbat taxiul și a așteptat să-i vină rândul la trecerea frontierei, Cherecheș îi întinde actul de identitate polițistului care se apropie de mașină. Polițistul aruncă o privire pe geamul mașinii, trage concluzia că pasagerul din dreapta taximetristului e același cu cel din documentul de identitate. Le urează celor drum bun și se întoarce la ghereta sa. Ancheta va trebui să elucideze și dacă polițistul de frontieră a fost complice la „evadarea” lui Cherecheș sau l-a scăpat neintenționat pe acesta.

Variante de fugă

Odată trecut în Ungaria, puțin înainte de ora 8.00 și cu mai bine de o oră înaintea sentinței definitive de la Cluj, Cătălin Cherecheș a fost liber să-și continue nestingherit planul fugii de justiție. El avea la dispoziție mai multe variante:

  • să dispară în Ungaria, la prieteni care să-l țină ascuns;
  • să traverseze Ungaria cu destinația Austria (spre Italia), Slovacia, Slovenia sau Serbia (ultima, nefiind în UE, dar având relații toxice cu Rusia, este loc ideal de refugiu, extrădarea nu funcționează, dovadă fugarul Sebastian Ghiță);
  • să ia avionul din Budapesta spre orice colț al lumii, de pe orice continent, inclusiv spre țări cu care România nu are tratat de extrădare.
Vama Petea e aproape de orașul Satu Mare, dar la circa 75 km de Baia Mare

Mesajele subliminale transmise înaintea fugii

Discursul de 7 minute și 31 de secunde ținut la ora 2.52, cu transmitere live pe Facebook, prezintă un Cherecheș hotărât să fugă. El se arăta sigur că va fi condamnat cu executare, nu-și acorda nicio șansă de a fi achitat sau condamnat cu executare.

Minciunile se succed cu un ritm înfiorător, descriind un tablou inferal, din care primarul Băii Mari trebuie musai să „evadeze”. Pentru el, așa cum se exprimă, a fugi e o chestiune de onoare. Doar un prost sau un fraier ar sta să fie prins și întemnițat, transmite Cherecheș printre cuvinte.

Deși e convins că „acest proces nu s-a desfășurat după dorințele sau interesele mele”, Cherecheș transmite clar că „n-am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele”. În situația lui, cu sentnța definitivă iminentă, nu mai putea fi vorba de o rezolvare în justiție a situației sale, ci într-un cadru extrajudiciar, după pronunțarea sentinței. Iar asta nu putea însemna decât o sustragere de la ispășirea pedepsei, adică o fugă.

Escroc din fire, Cherecheș a încercat să justifice viitoarea sa fugă prin faptul că i-a fost lungit procesul prea mult, dar responsabili cu tărăgănarea au fost chiar el și avocații săi!

Cherecheș a mizat mult pe prescrierea faptelor, ceea ce i-ar fi adus achitarea. A încercat chiar o ultimă manevră cu strămutarea procesului, pentru a forța prescrierea. Refuzul instanței de a-i face jocul l-a înfuriat, pentru că a rămas fără o armă murdară și devastatoare. În mesajul din „noaptea albă” a înfierat-o pe judecătoarea care a evitat prescrierea, aceeași care-i refuzase și șpaga și îi denunțase pe șpăgari (socrii primarului).

„Instanța se grăbește să vegheze prescripția, pronunțând cu orice preț pedeapsa, în loc să vegheze justiția”, a spus Cherecheș, cu o impecabilă retorică de infractor.

„Am fost pus sub control judiciar pentru a ocoli riscul de sustragere de la pedeapsă, înainte să fiu condamnat”, a mai oftat Cherecheș, care tocmai ticluise planul de a arunca în aer controlul judiciar, deci și interdicția de a părăsi țara.

VIDEO: Cele 7 minute și 31 de secunde ale lui Cherecheș

https://www.facebook.com/catalincherechespaginaoficiala/videos/1015340233011356/

Discursul de iminent fugar al lui Cherecheș

„Bună dimineața! Este bine dimineața… Peste puține ore, instanța Curții de Apel Cluj se va manifesta într-un fel sau altul.

Am mândria să fiu un om care a fost inspirat de părinții mei, de oamenii acestui oraș, am fost inspirat să învăț să fac doar bine oamenilor.

Am auzit multe cuvinte despre mine și în această perioadă de zece ani, când am fost arestat preventiv, am fost batjocorit, am fost întors pe dos, am fost trimis la Gherla, am stat de 120 de ori în instanță și, în loc să mă retrag și să las întreaga sarcină avocaților mei, am fost prezent la fiecare termen, în afară de trei termene… la 120 minus 3… 117…

Am dat declarații în fața instanței și public, justificând fiecare pas pe care l-am făcut în ultimii 15 ani. Am suportat umilința publică însoțită de acuzații mincinoase, dar n-am renunțat la luptă și la a-mi apăra onoarea mea și a familiei mele. Cred că de multe ori am făcut bine că nu am acceptat propuneri otrăvite ca să fac denunțuri, ca să fac rău unor oameni, pentru că onoarea ți-o construiești o viață întreagă și o pierzi într-o clipă.

Am fost acuzat pe nedrept, dar am rămas de fiecare dată fidel misiunii de a-mi dovedi nevinovăția în fața justiției și în fața lui Dumnezeu. Iar Cel de Sus, sunt sigur – nu de instanță, ci de Dumnezeu – că m-a binecuvântat și crede în corectitudinea mea. Mi s-au furat 10 ani din viață. De ce zic «furat»? Pentru că acest proces nu s-a desfășurat după dorințele sau interesele mele, nici măcar după drepturile mele cetățenești.

Nu s-a luat în seamă că am îmbătrânit fizic și psihic mai mult decât timpul calculat – aproape 10 ani. Nu s-a luat în calcul că vreau și eu să-mi fac o familie, dar n-am vrut 10 ani ca o ființă din familia mea să sufere așa cum a suferit ani de zile mama mea. Toate au fost aruncat în derizoriu, tot ce am construit: activitatea mea, profesia mea, dorința mea de a construi în acest oraș.

Iar procesul nu s-a desfășurat cu mine în prim-plan, pentru că prima judecătoare, după doi ani de zile și cu două termene înainte să se pronunțe, să se finalizeze procesul, a plecat, a abandonat. Al doilea, la fel: după un an de zile, a fost promovat, a abandonat prin promovare. Iar al treilea judecător al Tribunalului Cluj, timp de zece luni, n-a pronunțat sentința. 3 ani și 10 luni – nu din vina mea, ci din vina celor care trebuiau să înfăptuiască justiția.

În loc să-mi pregătesc ultimele cuvinte legate de persoana mea, într-un proces care mi-a furat un deceniu din viață, mă regăsesc încercând să accesez o instanță care are ca sarcină să vegheze la înfăptuirea justiției.

Și de ce vorbesc despre prescripție? Pentru că astăzi mi se impută că este în interesul meu de a scăpa de condamnarea deja prestabilită de opinia publică și de declarațiile judecătorilor. O prescripție care niciodată n-a fost pronunțată atunci când 3 ani și 10 luni s-a pus în paranteză procesul penal.

Am fost pus sub control judiciar pentru a ocoli riscul de sustragere de la pedeapsă, înainte să fiu condamnat. Am lipsit de 3 ori din 120 de termene. De ce trebuie să răspund eu pentru acțiunile celor care mi-au întârziat judecata în mod nejustificat 3 ani și 10 luni, aruncând pisica moartă în curtea mea?

Eu am rămas cu consecințele altora, în care instanța se grăbește să vegheze prescripția, pronunțând cu orice preț pedeapsa, în loc să vegheze justiția. Justiția trebuie să fie justă! Instanța care se va pronunța asupra dosarului meu azi, peste câteva ore, s-a pronunțat deja când judecătoarea care a făcut denunțul împotriva socrilor mei în fața DNA a uitat de traficul de influență, malformat în dare de mită. Paradoxal, o mamă de judecător nu trebue să facă acest lucru – și toate mi s-au pus și public, și de doamna judecător, mie în cârcă. Eu aș fi suspect și interesul ar fi al meu.

Instanța nu se grăbește să facă justiție și să-și asigure imparțialitatea și independența față de mine, ca om, ci doar să-și spele imaginea în fața opiniei publice și să satisfacă presiunile publice. Adică să livreze încă un om cu demnitate publică corupt.

Așa cum am mărturisit, lupta mea pe durata acestor ani a fost mărginită de adversități, de spini… La acest ultim moment din coșmarul vieții mele, mă gândesc la ce-mi doresc cel mai mult. Și ce-mi doresc cel mai mult este să fiu om. Om în fața instanței și om căruia i se respectă și i se acordă drepturile omului (oftează lung). O instanță imparțială, care veghează și acordă drepturile omului, sau una care vă păcălește și care e forțată să facă interesele altcuiva.

Din aceste motive, în mod absolut întemeiat, pentru justiția adevărată pe care o dorim toți românii, îmi doresc să fiu judecat de o instanță corectă și am tot dreptul și toată dreptatea să cer strămutarea acestui dosar.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cherecheș a fugit în Ungaria ca ultimul borfaș: folosind acte false, ascuns într-un taxi, dându-se o rudă a sa, care semăna cu el!

* VIDEO. Cazul Cherecheș – imaginile care arată prostia din Poliția română: un agent sare gardul, deși poarta e descuiată!

* Alianța USR – PMP – Forța Dreptei are șanse mari să câștige alegerile din 2024! Sondaj: locul 2, cu 24%, la doar două procente de PSD, dacă USR, PMP și Forța Dreptei candidează împreună

* VIDEO. Drulă avertizează: Guvernul Ciolacu pregătește Opoziției un nou dosar – pentru Tomac, liderul PMP. „Democrația e în pericol, statul de drept e călcat în picioare”

Blândă cu Puterea, DNA se înfige în Opoziție: cere ridicarea imunității pentru Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri

* Marea păcăleală PSD-istă a majorării pensiilor cu 40%

VIDEO. Cum au prăduit PSD-iștii Parcul IOR. Nicușor Dan: „Firea și Negoiță au spus că a ars arhiva și nu pot demonstra că acolo e parc! Prefectul Capitalei a mers la instanța necompetentă”

„Vai, ce idioți ne conduc! Putem afirma cu certitudine că Marcel Ciolacu e un prost”. Cristian Ghinea râde de liderul PSD, după ce acesta a spus că „PNRR nu există”

„Maia Sandu e prea inteligentă ca să nu înțeleagă că Bucureștiul n-o va ierta niciodată” pentru eliminarea oligarhului Plahotniuc din Moldova, spune istoricul Armand Goșu. De aceea PSD, Iohannis și serviciile o sabotează

Propagandă scârboasă făcută Chinei și Rusiei de un profesor universitar doctor din Sibiu. Minciuni grosolane, antisemitism, dezinformare, intoxicare. Antioccidentalism violent, în termenii propagandei bolșevice a anilor ’50

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -