Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

7
510
Cătălin Chereș, soția sa (Tabita Gliga) și soacra sa (Claudia Gliga, mama Tabitei)

Flagrant DNA la Cătălin Cherecheș, primarul PSD din Baia Mare: soacra acestuia, Claudia Gliga, a fost prinsă în fapt când încerca să-o mituiască pe judecătoarea Hangan Georgina Farcaș, de la Curtea de Apel Cluj-Napoca, prin mama acesteia, Rodica Farcaș-Hîngan. Judecătoarea urma să dea sentința într-un proces de corupție care-l viza pe Cătălin Cherecheș. În acest caz, spre cinstea ei, denunțătoare a fost chiar judecătoarea contactată pentru a i se propune mita, chiar dacă mama magistratei și soacra primarului sunt verișoare de gradul 2, după cum relatează presa din Cluj. Așadar, judecătoarea este nepoata mituitoarei – ceea ce oricum e un grav conflict de interese!

În schimbul unei sentințe favorabile, Claudia Gliga (soacra lui Cherecheș, adică mama Tabitei Gliga, creatoare de modă și soția primarului din Baia Mare) i-a promis verișoarei sale, Rodica Farcaș-Hîngan, care e mama judecătoarei Georgina Farcaș, că-i va cumpăra firma cu o sumă totală care nu a fost cuantificată până în prezent”. Un avans de 50.000 de euro a fost dat miercuri, 8 noiembrie, într-un restaurant din Cluj-Napoca, urmând ca restul banilor să fie remiși după ce instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În momentul înmânării mitei de 50.000 de euro de către verișoara sa Claudia Gliga (soacra primarului Cherecheș), Rodica Fărcaș-Hîngan (mama judecătoarei Georgna Farcaș) avea deja montate microfoane în haine de către procurorii DNA.

Georgina Farcaș este soția unui procuror cu funcție de conducere, relatează „Ziar de Cluj”. Judecătoarea a discutat cu soțul său despre ofertă și s-a pus la punct flagrantul.

Claudia Gliga (54 de ani) a fost reținută pentru 24 de ore și va fi dusă joi în fața unui judecător, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alături de ea a fost reținut și soțul ei (socrul lui Cherecheș), despre care DNA spune că a asigurat soției salei – Cluadia Gliga – transportul „în vederea rezolvării problemei”. Altfel spus, domnul Gliga a condus mașina în care se aflau mituitoarea (soția sa) și mita de 50.000 de euro.

Soții Gliga (socrii primarului Cherecheș) sunt acuzați de dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită.

Claudia Gliga este acționar unic și administrator la Elenstab Brod SRL, din județul Mureș, firmă care are ca obiect de activitate fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de patiserie.  În 2022, firma a avut o cifră de afaceri de 452.000 de lei și un profit de aproape 200.000 de lei.

Primarul Cherecheș nu știe nimic, soacra a acționat de capul ei! „Nu am văzut-o de când m-am însurat”

În fața unei situații atât de penibile, primarul Cătălin Cherecheș susține că, de fapt, el nu știa nimic, iar soacra a acționat de capul ei. Mai mult decât atât, o acuză pe aceasta că ar i-ar fi făcut o „manevră”!

„Habar nu am despre ce e vorba. De unde să știu eu? Mi se pare o prostie. Dacă a făcut așa ceva, oricum nu a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale cât de drastice, pentru că lucrurile astea mi se par niște cretinătăți. Mi se pare o chestie pe care un om normal nu are cum să o facă, trebuie să fii tâmpit… dar lăsați-mă să vorbesc cu nevastă-mea, să văd despre ce e vorba. Acum am aflat, de două minute, nu știu absolut nimic. Cu soacra nu am vorbit de când m-am însurat. Nu e exclus să fie o manevră din asta chiar intenționată, chiar și de către soacră-mea. Dar lăsați-mă să mă documentez un pic. Nu știu, eu nu am încredere decât în mama și în Dumnezeu, că tata a murit”, a susținut Cherecheș la Antena 3.

Sentința în procesul de corupție care-l vizează pe primar e așteptată pe 24 noiembrie, la Curtea de Apel Cluj. De fapt, lucrurile ar fi trebuit să se termine mai demult, dar pe 14 septembrie, acum două luni, când a avut loc precedentul termen de judecată, pe Cătălin Cherecheș l-au apucat brusc durerile în piept și a ajuns la spital, să-și facă investigații la Cardiologie. Așa că totul s-a amânat. Între timp, a apărut „superoferta” soacrei, despre care bineînțeles că primarul nu știe nimic.

În primă instanță, la Tribunalul Maramureș, Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, după 6 ani de proces (2016-2022).

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data 09 noiembrie 2023, a doi inculpați (soț și soție), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 25 octombrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureş cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000de euro, indicând totodată şi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această «ofertă» inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluţie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție.

Ulterior, la data de 06 noiembrie 2023, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiași martor, suma de 50.000 de euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiși după data când instanţa de judecată ar fi urmat să pronunţe în cauza respectivă o soluţie de achitare.

În contextul menționat mai sus, în data de 08 noiembrie 2023, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj-Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 de euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea «rezolvării problemei» la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 de euro.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 09 noiembrie 2023, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Realitatea Plus – amendată de CNA cu 10.000 de euro pentru asocierea sulfuroasă cu AUR. Propagandă mincinoasă: „E bine. Ce s-a gândit să facă aicea cu AUR-u’ e bine”

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

VIDEO. Cele mai neinspirate 70 de secunde din viața Elenei Lasconi: și-a pierdut și fiica, și candidatura, și forța în USR

VIDEO. Cine e Oana Lasconi, cea care a frânt aripile politice ale mamei sale: „anti-capitalistă”, deși trăiește la Paris și lucrează în gaming. A început trei facultăți, dar n-a terminat niciuna

VIDEO. Nicușor Dan, lovitură devastatoare pentru distrugătorii Parcului IOR: amendă de 35 de milioane de euro! Robert Negoiță a încercat o diversiune

PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

7 COMENTARII

 1. IN „NOUA” „justitie” SE IA SPAGA ? UNDE SUNT „AMAZOANCELE” VARANILOR SA-SI TAIE VENELE IN DIRECT CA „statul paralel”?

  PRIVILEGII NEMASURATE SI SPAGA PENTRU „NOUA” „justitie”.
  + DRESAJ: URMEZI LINIA PARTIDULUI SI SECURITATII AI TOT CE VREI, TE ABATI, AFARA DIN „justitie” !

 2. CUM LUCREAZA „NOUA” „justitie”? URMARITI STAREA IMPOSITORILOR.
  www[.]youtube[.]com/watch?v=VmGOfGIP4zw
  CUM ISI PRIMESTE O „SPECIALA” „PLATA”. PLATESTE populimea CA TOTDEAUNA. BENEFICIARI CLANUL S.

 3. Famiglia Tradițională PCR-USL 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Aici sunt banii dumneavoastră ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here