VIDEO. Bolnav de Covid și contagios, Donald Trump și-a dat masca jos când a revenit la Casa Albă

3
3929

Președintele american Donald Trump a dat un semnal de iresponsabilitate la cel mai înalt nivel luni seara, când, deși bolnav de coronavirus și contagios, și-a dat jos masca la revenirea la Casa Albă, pentru o sesiune de fotografii. În vârstă de 74 de ani, Trump a fost dus acum 3 zile cu elicopterul la spital pentru că se simțea rău. Medicii au ascuns adevărata sa stare de sănătate, ulterior aflându-se că avea febră și existau riscurile unei complicații. A fost tratat cu medicamente experimentale, indisponibile pentru marele public, iar luni a fost externat.

Imediat după ce a intrat în Casa Albă, Trump și-a scos masca sanitară pentru o sesiune de poze, a consemnat postul de televiziune NBC. A urmat o serie de mesaje în ton cu gestul său. “Nu vă temeți de Covid!”, a declarat conducătorul Statelor Unite, chemându-i pe americani “să iasă din case”, dar cu prudență, notează AFP. “Nu vă fie frică, îl veți învinge”, a mai proclamat Trump într-un moment în care, fără să aibă acces la tratamentele pe care le-a urmat el, 215.000 de americani au decedat deja din cauza Covid, iar alți 14.300 sunt chiar acum în stare critică.

Trump, tratat cu medicamente experimentale inaccesibile marelui public, îi îndeamnă pe oameni să nu se teamă de Covid și le spune că se simte mai bine decât acum 20 de ani

Cu câteva ore înaintea acestui episod regizat în scop electoral (Trump este în campanie pentru a obține al doilea mandat de președinte), omul numărul 1 de la Casa Albă postase pe Twitter, din spital, un mesaj în care lăsa de înțeles că boala nu e chiar atât de periculoasă. După ce s-a întors la reședința sa, el a stat fără mască și în timp ce era salutat de angajați.

Medicii sunt unanimi în a sublinia că, în acest moment, Donald Trump nu este doar contagios, putând infecta pe oricine din jurul său, dar și într-o fază a bolii în care este în pericol. Covid-19 are o evoluție imprevizibilă, starea pacienților putându-se înrăutăți brusc oricând în primele 10 zile de boală. Trump ar urma să fie tratat în continuare zilele următoare, inclusiv cu medicamentul experimental obținut de medicii săi de la o companie care încă n-a terminat toate testele și, deci, nu l-a pus în vânzare pentru publicul larg. Respectivul medicament produce anticorpi.

„Nu vă temeți de Covid. Nu îl lăsați să vă domine viața. Am dezvoltat, în timpul Administrației Trump, niște medicamente și cunoștinte chiar minunate. Mă simt mai bine decât acum 20 de ani!“, s-a lăudat președintele SUA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.