Dr. Musta: “Terapia Intensivă e plină. Suntem la pragul dintre viață și moarte. S-ar putea să ai nevoie să te internezi și să nu ai unde”

0
2984

Suntem foarte aproape de temutul punct din care epidemia Covid-19 scapă de sub control, iar pacienții în stare critică vor rămâne acasă din lipsa locurilor în spitale, avertizează medicul Virgil Musta, eroul luptei cu virusul în primele luni ale pandemiei. Șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” Timișoara a avertizat că nu mai e loc la Terapie Intensivă chiar pe contul oficial de Facebook al instituției.

Duminică, 4 octombrie, au fost raportate 1.835 de cazuri de infectare rezultate din 13.770 de teste – ceea ce înseamnă că 13,3% din oamenii verificați au fost găsiți bolnavi de Covid-19.

Acest bilanț vine după 4 zile în care au fost, zilnic, peste 2.000 de cazuri noi. Scăderea este doar aparentă, pentru că aceste 1.835 de cazuri au fost descoperite dintr-un număr mult mai mic de testări față de zilele precedente. De de luni până vineri s-au efectuat între 21.330 și 26.021 de teste zilnic, pe când sâmbătă s-au făcut 13.770.

La Terapie Intensivă sunt, în acest moment, 598 de persoane – număr record pentru România.

În acest context, medicul Virgil Musta a făcut încă un apel la populație, avertizându-i pe oameni că varianta cea mai bună rămâne efortul de a se proteja, pentru a evita infectarea.

„Accentuez de fiecare dată: important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă există cumva o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat. Suntem la pragul intre viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here