Firea, obsedată de Nicușor Dan. Valuri de ură, minciuni și frustrare împotriva celui care a scos-o din Primărie

2
1809

Gabriela Firea continuă să-și reverse, ca dintr-un izvor nesecat, ura și frustrarea pe Facebook, după ce a fost gonită de bucureșteni din fruntea administrației locale. Fosta primăriță a Capitalei toacă zilnic, ca o moară stricată, despre cel care a învins-o, matematicianul Nicușor Dan, dând impresia că e pur și simplu obsedată de acesta.

Orice eveniment, faptă sau declarație din viața învingătorului său devine pentru Firea subiect de bârfă pe Facebook. Cei care critică la secțiunea „Comentarii” atitudinea consoartei lui Pandele sunt blocați.

Luni, imediat după ce a aflat că premierul Orban a intrat în izolare în urma interacțiunii cu moderatorul de televiziune Silviu Mănăstire (B1 TV), infectat cu coronavirus, Firea a sărit pe Nicușor Dan.

“Plicușor este contact al unui realizator TV testat pozitiv. Și premierul. Orban s-a testat și se izolează. Plicușor bântuie prin Guvern, punând în pericol oameni! Pe mine mă ridicau cu duba!!!”, a scris Firea pe Facebook.

Ulterior, criticată dur de cei care-i citeau mesajul, care-i atrăgeau atenția că iar se victimizează, prim-vicepreședintele PSD și-a modificat postarea, ștergând ultima propoziție și înlocuind-o cu o alta: “Atât despre respectarea legii!”.

Apostrofată de oamenii care-i atrăgeau atenția că iar se victimizează, Firea a șters ultima propoziție din postarea inițială, înlocuind „Pe mine mă ridicau cu duba!!!” cu „Atât despre respectarea legii!”

Exact în timp ce fosta primăriță îl acuza isteric că pune în pericol oamenii, Nicușor Dan anunța că și-a făcut testul și se autoizolează

Veninul postării era însă absolut gratuit, pentru că Nicușor Dan nu se întâlnise cu Silviu Mănăstire (persoana depistată cu Covid), ci cu premierul Ludovic Orban, care fusese contactul moderatorului TV.

În timp ce Firea îl ataca și insulta pe Facebook, matematicianul scria pe contul personal din aceeași rețea de socializare:

“Am făcut testul COVID-19 și am decis să mă autoizolez până la aflarea rezultatului, după ce am aflat astăzi că este posibil să fi fost expus contactării virusului.

În afara emisiunilor TV, am purtat permanent mască și militez pentru respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva acestei boli. Nu am niciun fel de simptome specifice bolii.

Revin curând – cu vești bune, sper“.

Câteva ore mai târziu, după prânz, noul primar al Bucureștiului adăuga o nouă postare pe Facebook:

„Rezultatul testului Covid făcut la cerere este negativ. Nu sunt încadrat în definiția de caz, deci nu am obligații legale de izolare.

Totuși, pentru maxima protecție a celor din jur voi mai rămâne în izolare până vineri 9 octombrie inclusiv, când voi și repeta testul“.

Runda doi: Firea, care a atras 2.283 de euro din fonduri UE pentru transportul public, îl acuză acum pe Nicușor Dan că i-a furat munca și se împăunează cu banii aduși de ea!

N-a trecut o oră de la acest anunț al lui Nicușor Dan, că Gabriela Firea și-a făcut timp din nou să scrie despre cel care a alungat-o de la festinul bugetar de un miliard de euro pe an. De data aceasta, o postare mai lungă, dar la fel de încărcată de manipulări și minciuni.

Firea a pretins că Nicușor Dan s-ar fi lăudat în campanie că va rezolva avariile sistemului de termoficare chiar a doua zi după alegeri, adică din 28 septembrie. L-a numit “frate de interlop”, gratulându-l cu apelativul „Plicușor”, pe care a încercat să-l impună în campania electorală.

Dar mai presus de toate, a avut îndrăzneala incredibilă să se laude că ea ar fi atras fonduri europene, iar acum Nicușor Dan s-ar lăuda cu ele!

Maniera în care fosta primăriță a reușit să înghesuie atât de multe minciuni în atât de puține rânduri nu face decât să se cutremure orice om normal la gândul că acest personaj toxic a condus Bucureștiul 4 ani.

În primul rând, Nicușor Dan n-a afirmat nici măcar o singură dată că va rezolva problemele cu apa caldă și încălzirea începând de a doua zi după alegeri – și nici măcar că ar putea să le soluționeze în această toamnă. Sunt peste 4 ani de când matematicianul explică faptul că sistemul, lăsat să se degradeze de zeci de ani, necesită reparații capitale, care presupun investiții de sute de milioane și luni, dacă nu chiar ani de muncă.

Nicușor Dan nu putea promite că rezolvă tot din 28 septembrie fie și din simplul motiv că el nu e încă primar nici măcar la această dată, pe 6 octombrie! Conform legii, noii conducători ai administrației locale sunt instalați abia după ce depun jurământul, iar acest lucru se petrece la minimum 10 zile după alegeri. Scriptic, în acest moment primarul Bucureștiului este în continuare Gabriela Firea.

În al doilea rând, fosta primăriță a reușit contraperformanța incredibilă de a nu reuși, în 4 ani, să atragă decât sume insignifiante din fondurile europene. Nici Primăria București, nici companiile municipale și nici vreo altă instituție din subordine n-a arătat vreun interes pentru acești bani gratuiți, dar mai bine păziți decât cei veniți de la bugetul public.

Ziaristii.com a scris, de-a lungul timpului, despre acest subiect. În 2019, spre exemplu, Firea a atras din fonduri UE subvenții de 2.283 de euro pentru transportul public, în timp ce Boc, la Cluj-Napoca, a obținut 25.660.000 de euro!

Cifrele sunt dincolo de orice comentarii suplimentare. Ziaristii.com a prezentat și situația de ansamblu. Administrația Firea a anunțat, la începutul anului 2019 (când era la putere PSD, deci propriul său partid), că va atrage 368,5 milioane de lei din fonduri UE. La finalul anului, reușise să obțină, în total, doar 90,87 milioane, adică 24,66%.

Situația este similară la toate celelalte capitole. În mod incredibil, Firea vine acum, după acest dezastru nemaipomenit, să spună că, de fapt, ea a obținut fondurile UE, iar Nicușor Dan se laudă cu ele.

În realitate, noul primar al Bucureștiului a mers săptămâna trecută, alături de premierul Ludovic Orban, la Ministerul Fondurilor Europene, pentru a vedea dacă se mai poate obține ceva acum, pe ultima sută de metri, din banii pierduți în exercițiul bugetar 2015-2020. Nu e vorba de bani “blocați” de cineva, ci de absența proiectelor în baza cărora UE alocă fonduri.

Nicușor Dan a explicat că ar urma să se depună în regim de urgență documente care să fie trimise la Bruxelles, urmând ca Uniunea Europeană să aloce fonduri pentru repararea sistemului de termoficare începând de anul viitor, cel mai probabil spre sfârșitul primăverii.

Firea, care a atras în 2019, după trei ani de mandat, 2.283 de euro din fonduri UE pentru transportul public, vine acum și-l acuză pe Nicușor Dan că i-a furat munca și că banii de la UE pe care-i va obține sunt, de fapt, rodul eforturilor ei!

Postarea plină de minciuni, jigniri și ură a fostei primărițe

“Ca a mintit in campanie ca va rezolva totul rapid, pentru ca «stie», «poate» si «il ajuta guvernul» incepe sa fie din ce in ce mai evident. Avariile le-a pus pe seama mea si a echipei mele. Acum anunta ca va avea si el avarii, «chiar sute». Si ca nu are solutii imediate pentru livrarea fara intreruperi a apei calde. In campanie a jurat ca, de pe 28 septembrie, totul va merge «uns».

Dar… sa confisti munca predecesorului, sa te impaunezi ca e meritul tau si sa-ti arogi ceva pentru care nu ai muncit o clipa, depaseste orice imaginatie! Tupeu de «frate de interlop»!

Azi, Dl Plicusor a anuntat ca «va atrage» el fonduri europene pentru termoficare!

Fonduri pentru care atat eu, cat si echipa mea, ne-am zbatut patru ani si am indeplinit toate conditiile impuse, inclusiv cele mai dificile si de durata : Strategie energetica a Capitalei si Studiul de fezabilitate.

Numai ca, de cateva luni, totul este blocat la Ministerul fondurilor europene.

Puteam semna demult contractul de finantare. Dar Dl Ministru PNL Boloș l-a dosit, ca sa-l semneze noul primar, pe munca fostului primar.

Sa va fie rusine!

Veti primi exact ce meritati!

Aveti zero respect pentru romani!

Totul este pentru voi, carierele voastre si imbuibatii din jurul vostru!

Puneti mana si munciti! Si apoi sa va laudati! Cu rezultatele muncii voastre, nu a altora!

Furt pe fata!

Ce ne mai miram? Ati furat voi alegerile.. daraminte niste contracte pe fonduri europene…“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

2 COMENTARII

  1. Este absolut dementa si incocletita de ura si frica scrantita asta! Justitia n-o va lua la intrebari prea curand, pentru ca e nevoie de audit al primariei psd, iar asta inseamna timp. Plus ca in tot acest timp pana la instalarea oficiala ca primar a lui Nicusor Dan, purceaua si toata gasca distrug documente si-si acopera urmele, asta se petrece. Cu cat mai tarziu, cu atat mai bine pentru clanul infractor pandele-firea si slugile de casa plasate in locuri caldute, cu salarii ametitoare, totul din bugetul primariei in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here