miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsVictorie a societății civile: MApN anunță că toate centrele sale de vaccinare...

Victorie a societății civile: MApN anunță că toate centrele sale de vaccinare vor fi deschise întregii populații începând cu etapa a III-a, adică din 15 martie

-

După aproape o săptămână de tensiuni și scandal, Ministerul Apărării a anunțat joi seara că va pune la dispoziția publicului și centrele sale de vaccinare începând cu etapa a III-a a campaniei de imunizare. Ministrul Nicolae Ciucă a adăugat că echipe de militari vor merge prin satele izolate, în caravane mobile, pentru a vaccina locuitorii fără posibilități de a se deplasa la centrele din alte localități.

Se pune capăt astfel unei practici care a generat tensiuni fără precedent: aceea a sistemului paralel de vaccinare. Publicarea de către Ministerul Sănătății a listei complete cu centrele de vaccinare a arătat că există două circuite paralele, unul pentru oamenii de rând, care trebuie să aștepte cu lunile pentru a se imuniza, și un altul pentru “lucrătorii esențiali”, adică lucrătorii din Armată, Interne, servicii secrete și familiile lor.

Inițial, sistemul a reacționat foarte agresiv, s-a încercat eliminarea datelor din platforma publică data.gov.ro, iar ministrul Vlad Voiculescu a fost amenințat cu ancheta.

Societatea civilă, numeroase organizații și mulți ziariști au insistat pentru păstrarea transparenței și normalizarea situației.

- Advertisement -

Dacă serviciile secrete și Internele au rămas pe aceste poziții ostile, în schimb Armata s-a repliat și ministrul Nicolae Ciucă a spus că toate categoriile de populație vor avea acces la centrele de vaccinare din unitățile militare.

Vlad Voiculescu l-a felicitat pe generalul Ciucă, scriind pe pagina sa de Facebook: “Toate centrele de vaccinare ale MApN vor fi deschise publicului. Felicitări domnului ministru Ciucă pentru o decizie înțeleaptă!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -