USR despre PNL și Iohannis: „Nu înţelegem ce plan au, dar trebuie să se hotărască, pentru că au aruncat ţara în haos“

1
1327
Dacian Cioloș și Nicolae Ciucă pe vremea când unul era premier, iar celălalt, șef al Marelui Stat Major

USR cere PNL să se decidă ce are de gând să facă și să aleagă dacă merge mai departe cu PSD sau reface coaliția cu care s-a pornit la drum în 2020. Prin vocea lui Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR și purtător de cuvânt al formațiunii, liberalii sunt avertizați că nu mai pot merge la două capete pentru că „au aruncat țara asta în haos“. În acest timp, Dacian Cioloș i-a expus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, cele 4 condiții puse de USR pentru refacerea coaliției.

Startul negocierilor cu USR înseamnă obligatoriu stoparea prieteniei cu PSD, avertizează Motreanu, citat de News.ro: „Dacă PNL decide să deschidă uşa discuţiilor de coaliţie, le spun un singur lucru foarte clar, trebuie să închidă uşa PSD-ului (…). Dacă vor să facă o majoritate trebuie să negocieze şi să discute fair, echitabil cu potenţiali parteneri de guvernare. Noi am respins discuţia cu PSD şi o respingem în continuare“.

Acesta a adăugat că nu se mai înțelege nimic din acțiunile PNL, care par total haotice: „Acum câteva zile spuneau că sunt 100% bloc unanimitate în spatele lui Florin Cîţu premier. A doua zi s-au sucit, au zis 100% în spatele domnului Ciucă premier pentru Guvern minoritar. Nu înţeleg ce plan au, ce strategie au, poate au o strategie de care nu ne dăm seama, dar trebuie să se hotărască pentru că au aruncat ţara asta în haos şi sunt un partid de 25-26%, îmi e neclar cât de mare va mai fi, în funcţie de ce va face şi Ludovic Orban cu cei apropiaţi. (…) Săptămâna trecută atât Florin Cîţu, cât şi preşedintele Klaus Iohannis erau gata să spună că reparăm şi facem toate reformele cu PSD. Acum pare că s-au mai sucit, se mai gândesc, mai flexibilizează. Aşteptăm şi nişte fapte, nişte decizii coerente, nu numai noi, ci toţi românii pentru că Florin Cîţu şi echipa cu care conduce acum PNL au aruncat ţara asta în haos şi bineînţeles şi preşedinte Klaus Iohannis cu bucăţica dânsului de vină“.

Dacian Cioloș, președintele USR, a anunțat public, după întâlnirea cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, 4 condiții pe care le consideră esențiale ca să fie stopată criza politică actuală:

1. PNL facă majoritate cu PSD sau cu USR, dar nu Guvern minoritar;

2. Elaborarea unui buget pentru 2022;

3. Un protocol de funcționare a noii coaliții, astfel încât să fie clar mecanismul decizional;

4. Structura Guvernului.

Analiza lui Dacian Cioloș după discuțiile cu Nicolae Ciucă

„Soluţia este o majoritate. PNL trebuie să aleagă ce vrea, fie cu PSD, fie cu USR. Pentru noi astfel de discuţii ar trebui să pornească de la un calendar cu măsuri asumat. Al doilea element ar trebui să fie un buget pe 2022

Un al treilea element: un protocol de funcţionare, să fie foarte clar cum se pregatesc deciziile şi cum se iau şi un al patrulea element – o structura a Guvernului – din punctul nostru de vedere ar trebui să fie cea agreată anul trecut. Dar cum spun, mandatul domnului Ciucă este cel de a construi un Guvern minoritar. Probabil că PNL va continua acele negocieri

Noi nu vom accepta să fim parte a unei discuţiii unde alternativa este PSD. Noi nu îi forţăm. Eu doar i-am spus domnului Ciucă în ce condiţii putem să discutăm. (…) Am văzut că preşedintele este preocupat să atace USR de câte ori are ocazia.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD refuză să susțină Guvernul Ciucă! PNL reia discuțiile cu USR. Condițiile puse de PSD sunt „inacceptabile”

* Ciprian Ciucu, șeful PNL București: „Nu mă simt confortabil într-o alianță cu PSD. Aș prefera USR, dar ne-am tribalizat și noi, și ei”

* Presa germană îl „rade” pe Klaus Iohannis pentru asocierea cu PSD: „Pe căi greșite” / „Se apropie de adversarii săi corupți de ieri”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* VIDEO. A murit cântărețul-medic, unul dintre cei mai buni bass-iști din România. „A fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic”

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Armurierul care i-a pregătit arma mortală lui Alec Baldwin: o novice de 24 de ani care provocase probleme similare și altui film

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here