VIDEO. A murit cântărețul-medic, unul dintre cei mai buni bass-iști din România. „A fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic”

2
10869
Laur Fratotisteanu și chitara sa magică

Laurențiu Fratoștițeanu (51 de ani), chitaristul trupei ieșene Titan (T-jazz Band) și unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de chitară bass din România, a murit din cauza infectării cu Covid-19. Anunțul a fost făcut de un apropiat al său, medicul Lucian Burlea, pe Facebook. Acesta a recunoscut că prietenul pe care tocmai l-a pierdut era „un mare antivaccinist”, deși era și el medic, cu specializarea stomatologie.

Medicul Lucian Burlea, cel care a făcur anunțul morții lui Laurențiu Fratoștițeanu, este șef de lucrări la Facultatea de Medicină a UMF „Grigore T. Popa” din Iași. A fost manager general la Spitalul Clinic C. F. Iași și la Institutul de Psihiatrie Socola.

Anunțul făcut de dr. Lucian Burlea din Iași

„În dimineața asta, mi-a murit un prieten vechi și foarte drag, Laur Fratostiteanu, medic stomatolog și unul dintre cei mai mari bass-iști din România, înainte de ’89, chiar și după, un mare jazzman și unul dintre cei mai frumoși oameni, atât fizic, cât și caracterial, pe care i-am cunoscut în întreaga mea existență. Era frumos ca un actor și era bun, ca o rudă directă de-a lui Dumnezeu. Avea o lumină în privire și o căldură în zâmbet, cu totul și cu totul speciale. Cred că era mai mare decât mine cu circa 3-4 ani.

A fost bass-istul trupei Titan, din Iași, o trupa la vremea respectivă, avangardistă, cu intrumentiști foarte buni și care au avut un impact real puternic, pentru noi, cei care atunci iubeam muzica rock.

Din nefericire, și-mi pare rău că spun asta, aici, a fost un mare antivaccinist. Covid l-a lovit năprasnic.

Poza pe care o am la profil, de astăzi va avea o valoare sentimentală, uriașa, pentru că el mi-a facut-o.

Dumnezeu să-l odihnească-n pace! Frumos om a fost! Mare păcat!”

VIDEO: Laur Fratoștițeanu la Iași Guitar Festival 2014

Formatia jazz-fusion T-jazz Band a abordat toate stilurile muzicii de jazz, fiecare dintre concertele sale fiind o incursiune în istoria genului. Repertoriul propriu era predominant jazz-fusion. Laur Fratoștițeanu (chitară bas), Daniel Dragomirescu (chitară), Marius Vrânceanu (chitară), Tiberiu Băncilă (clape) și Lucian Rusu (baterie) au cântat împreună din 2006, susținând concerte pe numeroase scene, printre care cele din București și Budapesta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Noile restricții: de luni, nu mai poți intra nicăieri fără certificat verde, cu excepția farmaciilor și a magazinelor alimentare. Circulația după ora 22 e interzisă

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

* Gafă antologică a Alinei Gorghiu: „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta”!

* Primele tensiuni între Cîțu și Ciucă. Conducerea PNL e iritată că premierul vrea să-și aleagă singur miniștrii liberali. Nici la PSD nu e pace

* Rareș Bogdan justifică reorientarea PNL către PSD: „USR va trebui să petreacă o perioadă de penitență”

* Ciprian Ciucu, șeful PNL București: „Nu mă simt confortabil într-o alianță cu PSD. Aș prefera USR, dar ne-am tribalizat și noi, și ei”

* Bătaie între PSD-iști la Iași: deputatul Vasile Cîtea, fost boxer, l-a sugrumat pe senatorul Maricel Popa, șeful filialei județene

* Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de ani, iar în primăvară a făcut „o formă dură de Covid”

* Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” și i-a dat lui Alec Baldwin arma cu muniție reală. Actorul a tras și l-a doborât pe regizor, ca și pe directoarea de imagine

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here