USR cere demisia miniștrilor Apărării și Externelor „după 3 zile de eforturi concertate de a mușamaliza un incident major de securitate pentru România” – atacul rusesc cu dronă care a lovit teritoriul țării

4
406
USR cere demisia ministrului pus de PSD la Apărare, Angel Tâlvar, după ce acesta din urmă a făcut de râs România negând timp de două zile că drona rusească a explodat în România

Miniștrii Apărării și de Externe trebuie să demisioneze după ce au încercat, timp de trei zile, să mușamalizeze faptul că o dronă de luptă rusească a lovit teritoriul României, în dimineața zilei de luni, la mică distanță de o localitate, cere USR într-un comunicat dat publicității miercuri.

Cazul este absolut rușinos, demonstrând că România s-a prăbușit ca stat nu doar în interior, unde scandalurile, tragediile și dezastrele se țin lanț, ci și în planul securității externe, nefiind în stare măcar să știe când este atacată.

Luni, Ucraina a anunțat că una din dronele rusești Shahed cu care a fost atacat portul Ismail, situat pe partea stângă a brațului Chilia, a căzut pe malul românesc al Dunării. Timp de două zile, cei mai înalți reprezentanți ai statului român au negat vehement aceste informații. Însuși președintele Klaus Iohannis a dat marți asigurări că nici vorbă de așa ceva.

Însă în seara zilei de marți un site independent unde lucrează voluntari din mai multe țări și care se ocupă de geolocalizarea evenimentelor din Ucraina a verificat imaginile și a demonstrat, fără putință de tăgadă, că drona Shahed rusească a lovit România. În aceeași seară s-au descoperit și resturile dronei căzute lângă un sat românesc din Delta Dunării.

Autoritățile române au avut nevoie de alte aproape 20 de ore ca să recunoască, prin ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, că într-adevăr România a fost lovită de Rusia cu o dronă.

USR este singurul partid parlamentar care a reacționat până acum, în condițiile în care extremiștii pro-ruși de la AUR au păstrat o tăcere mormântală. Dintre partidele neparlamentare, foarte ferm a fost Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM), opoziția țărănistă la PNȚCD-ul capturat de putinistul Aurelian Pavelescu.

Comunicatul USR

„După trei zile de eforturi concertate de a mușamaliza un incident major de securitate pentru România, informațiile Ucrainei despre drona rusească prăbușită în România se confirmă chiar de către Guvernul României.

În acest context, «USR cere demiterea imediată a miniștrilor Apărării și de Externe din funcție pentru că au mințit cu bună știință poporul român și au afectat imaginea internațională a României în mod ireversibil», spune președintele partidului, Cătălin Drulă.

«Angel Tîlvăr, profesorul de engleză instalat să conducă Ministerul Apărării într-o perioadă extrem de sensibilă, a fost primul care a negat și mințit o țară întreagă. Ba mai mult, a și jignit partenerii noștri din Ucraina cu negarea sa vehementă», afirmă Cătălin Drulă.

Luminița Odobescu a mințit la Berlin, într-o audiență internațională, fără urmă de remușcare în calitate de șef al diplomației. La fel și șeful ei, Klaus Iohannis, în conferință de presă comună cu premierul luxemburghez Xavier Bettel.

USR îi cere președintelui Iohannis să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și să prezinte public măsurile care au fost luate. «A sosit momentul să avem un președinte care lucrează pentru România», spune Cătălin Drulă.

De asemenea, USR cere expulzarea ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

«România trebuie să transmită Federației Ruse un mesaj foarte ferm. Astfel de incidente sunt inacceptabile. A sosit vremea ca ambasadorul Federației Ruse, Valeri Kuzmin, să fie trimis acasă», cere vicepreședintele USR, Dan Barna.

Valeri Kuzmin nu s-a ocupat decât cu justificarea crimelor rusești în Ucraina și încurajarea curentelor antidemocratice din România. «Expulzarea sa din România e un gest sanitar mult întârziat», conchide Dan Barna.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunere șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* Moartea suspectă a colonelului ISU care a retras licența stației GPL din Crevedia. Accident de motocicletă în poligon, cu instructorul alături

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* Manipularea poporului român de către PSD a costat 75 de milioane de euro, din bani publici, în ultimii 4 ani. Partidul a dat televiziunilor peste 52 de milioane din aceste subvenții

* Ucraina a străpuns decisiv prima linie de apărare a rușilor. Următoarele două linii sunt mai ușor de zdrobit

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

4 COMENTARII

  1. Păi și cu cine vreți să-i înlocuiți ? Ăștia sunt cei mai deștepți dintre proști ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
    Proști, proști, dar hoți ! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here