În următoarea lună, Beuran va „opera” în arest la domiciliu. A stat după gratii doar o noapte

0
977
Mircea Beuran, Spital Floreasca
Mircea Beuran

Tribunalul București a respins vineri cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a lui doctorului Mircea Beuran (66 de ani) pe 30 de zile. Instanța a optat pentru arest la domiciliu.

Joi seară, procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a medicului Mircea Beuran pentru că ar fi primit 10.000 de euro drept mită. Pentru acești bani, el s-a angajat să propună scoaterea la concurs a unui post de asistent la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, post pe care urma să-l primească un medic de la un spital din Capitală.

Dosarul a fost deschis în urma sesizării medicului respectiv, care i-ar fi dat lui Beuran cei 10.000 de euro.

Procurorii DNA au făcut joi percheziții la Spitalul de Urgență Florească din București, dar și la domiciliul lui Mircea Beuran. Magistrații au informat că anchetează fapte de corupție care ar fi avut loc în 2018.

Mircea Beuran a fost ministru al Sănătății în Guvernul Năstase, pentru o scurtă perioadă. El și-a dat demisia în urma primului mare scandal de plagiat în care a fost implicată un înalt demnitar.

Beuran a fost medicul personal al lui Ion Iliescu în ultimul mandat de președinte al acestuia (2000-2004). A fost, de asemenea, șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca timp de 20 de ani, funcție din care a fost demis în ianuarie 2020, după apariția scandalului în care o pacientă a sa a fost arsă în sala de operație și a murit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Ce spuneţi voi, cei care l-aţi apărat pe acest chirurg înhăţat acum de DNA? Mircea Beuran a fost reţinut pentru o mită de 10.000 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here