Regretabila eroare a unei mari sportive. Simona, vezi că au intrat în poză un șacal și două hiene!

4
9383
Sportivi și hiene politice, în poza de la Parlament

Simona Halep (28 de ani, locul 2 mondial) a participat la o nouă acțiune de lobby pentru Federația Română de Tenis, miercuri, la Palatul Parlamentului. Ea a declarat că este total dezamăgită de starea actuală a tenisului românesc, dar n-a nimerit vinovații. Și s-a pozat alături de figuri sinistre.

Ambasadorii sportului: Simona Halep, Camelia Potec, Gabriela Szabo, Ilie Năstase, Nadia Comăneci.

În poză rânjesc, ca la Ordonanța 13, senatorii Șerban Nicolae și Daniel Zamfir. Ambii de la PSD.

Dacă studiem mai atent „grupul sportivilor”, descoperim încă mult PSD:

  • Ilie Năstase a fost senator, candidat la Primăria Capitalei etc.;
  • Gabriela Szabo a fost ministru în Guvernul Ponta și e mâna dreaptă a Gabrielei Firea, pentru care a tras și în campanie;
  • Nadia Comănesci e fina lui Adrian Năstase.

Au fost aceștia mari sportivi? Uriași! Asta nu înseamnă însă că toate acțiunile lor ulterioare sunt de aplaudat. Dimpotrivă. Ilie Năstase e campionul autocompromiterii prin gesturi descalificante și asocieri jenante.

Pentru Simona Halep și Camelia Potec, două sportive care nu și-au maculat performanțele sportive cu asocieri dubioase, a se fotografia alături de Ilie Năstase, Gabriela Szabo sau Nadia Comăneci e absolut firesc. Îi unește marele fior al performanței de nivel mondial, chit că ultimii trei au girat personaje politice detestabile, de care nu s-au dezis niciodată.

Dar ce caută în poză Șerban Nicolae și Daniel Zamfir? Oare Simona n-a văzut cine rânjește în spatele ei? Dacă da, e scuzabilă. Dacă nu, are o problemă.

Când pozezi zâmbind alături de Șerban Nicolae, preiei automat – în mentalul colectiv – o parte din toată mizeria acestui personaj. Publicul poate considera că ești de acord cu Ordonanța 13, cu distrugerea justiției, cu tentativa de scoatere a României din Europa, cu mojiciile făcute sau rostite de scabrosul individ de-a lungul timpului, cu nenorocirile pe care le-a votat de când infestează Parlamentul.

Judecata e valabilă și pentru Camelia Potec, dar privirile nu erau focusate pe ea. Simona Halep are avantajul prim-planului, care presupune și o responsabilitate suplimentară. Ea este cea mai expusă.

Chiar și afișarea insistentă alături de Ilie Năstase îi face rău. Până la un punct, lumea l-a perceput pe acesta drept tenismenul Năstase, șturlubaticul Nasty. De o vreme, însă, dominantă este imaginea generalului caraghios de care râde tot Wimbledon-ul, a iubărețului libidinos care amenință paparazzi prin parcare, a infractorului care conduce beat și înjură polițiștii pe 5 dimineața, a primitivului care face o jucătoare de Top 10 mondial să izbucnească în plâns la Mamaia, a marelui campion interzis de Federația internațională de pe marile arene ale lumii…

Contează toate astea pentru Simona Halep când se tot afișează cu Ilie Năstase? Se pare că nu. E problema ei.

Dar e problema noastră, a societății, când Simona Halep, mânată de bune intenții, ajunge să alimenteze un curent toxic, bazat pe minciună și dezinformare. Un curent pornit de la marii oficiali ai tenisului românesc, pe care-i susține necondiționat: Ion Țiriac și Ilie Năstase.

Simona constată că „Federația Română de Tenis nu prea există” și dă vina pe Guvern. „E frustrant că Federația Română de Tenis nu prea există, din câte am înțeles, și sunt destul de documentată pe acest subiect. Este frustrant pentru noi, este frustrant pentru mine, având atâtea rezultate, fiind numărul unu mondial, ca federația noastră să nu fie finanțată de Guvern”.

E frustrant că Simona Halep, marea campioană, nu reușește să vadă dincolo de aparențe. Dacă s-ar strădui și nu ar sta prea mult în aria de acoperire a magnatului Ion Țiriac (cel care „dintre un hoț și un prost” preferă hoțul), ar observa că problema nu e la Guvern sau la Minister, ci el la Federația de Tenis. Adică la Ion Țiriac.

Ministerul nu are dreptul legal de a finanța o federație aflată în situația juridică a celei de tenis. Federația nu are conducere legală, recunoscută de instanță, pentru că președintele Ion Țiriac și camarila sa sunt acuzați că au măsluit alegerile, la fel cum s-a întâmplat și cu precedentul președinte, George Cosac. Până la decizia definitivă a instanței, orice finanțare a FR Tenis, din partea Ministerului, ar fi ilegală și s-ar converti într-un dosar penal.

Vrea Simona Halep ca ministrul Ionuț Stroe, sau oricine altcineva din Minister, să comită o ilegalitate? Asta-i calea?

Nu ar fi mai bine ca Simona Halep, de la înălțimea personalității sale sportive și umane, să-i spună lui Ion Țiriac să intre rapid în legalitate, altfel ea se va distanța de Federație?

Nu ar fi mai bine ca Simona Halep, când vorbește de necesara „infrastructură pentru tenis”, să nu-l mai aibă prin preajmă pe Ilie Năstase? Nu de alta, dar să nu ne mai amintim că fostul senator PSD, candidatul izmenelor europarlamentare ale generalului Oprea-UNPR, a primit gratis Baza Voința în 2008, de la Guvernul Tăriceanu, cu multe hectare de teren în „zona zero” a Capitalei, pe care s-a angajat să facă o Academie de Tenis, iar în 12 ani n-a bătut niciun țăruș, ci doar a vândut o bucată de teren pentru un club de noapte.

Simona Halep are dreptate când cere implicarea statului în realizarea unor baze sportive pentru sportul de performanță, ca și pentru cel de masă.

Dar Simona Halep trebuie să facă o analiză corectă a situației, și nu să se lase folosită de șacali imobiliari precum Ion Țiriac și Ilie Năstase, de hiene politice precum Șerban Nicolae și Daniel Zamfir!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. În viață alegi să fii onest. Dacă Simona Halep nu vorbește engleza ca Ludovic Orban sau Nadia Comăneci americana ca Laurențiu Ciocăzanu, și dacă în timpul fizic al perioadei sportive au furat dulciuri de la Gostat, nu văd de ce Simona sau Nadia să nu stea lângă PSD sau FSN. PSD și FSN sunt mai slabi ca marii liberali PNL. Dragoste cu forța nu se cuvine. Un viol?

    Rabin Mithrandir Olivian Simion

  2. Nu vă e rușine???.. v-ați făcut de râs, alături de niște infractori… dacă te doare de soarta acestei țări, trebuia să faci tu ceva,nu sa faci remarci politice …. oricum toți din fotografie ați făcut bani pentru voi, nicidecum pentru imaginea țării.. acum să vă iau pe rând… țiganul ,analfabetul marele căcat pe băț fost informatori al securității,un jeg uman te îndemna să nu mai reprezinti Romania,bine că reprezintă el țara în bordeluri, scandaluri, bătăi,alaturi de Nicu Ceaușescu….episodul monte Carlo …la scos ambasadorul din arest… tot de Nicu se leagă altă aventură … celălalt, omul maimuță angajat la doi și un sfert…. ceilalți sportivi îmbrăcați civil ai venit așa pentru imagine că dă bine la publicitate… mi-a venit să vomit când i-am văzut cu bandiții din parlament… să ști că discursul tău era bun după partida cu Russia de la Cluj…. te-ai dat sufletul pe teren pentru Romania.!!??…e o vorbă prin Ardeal … când te amesteci cu tărâțele te mănâncă porcii….no..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here