Ce spuneţi voi, cei care l-aţi apărat pe acest chirurg înhăţat acum de DNA? Mircea Beuran a fost reţinut pentru o mită de 10.000 de euro!

3
8692
Mircea Beuran
Mircea Beuran

Vestea şpăgii de care e acuzat medicul Mircea Beuran a picat ca un trăznet. Cel mai prost s-au simţit probabil cei care au organizat un protest la Spitalul Floreasca, după ce respectivul a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie – acolo unde o femeie a murit pe masa lui de operaţie pentru că a luat foc!

Medicul Mircea Beuran a fost reţinut, joi seara, de procurorii anticorupţie, acuzat fiind că a primit o mită de 10.000 euro pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar, în specialitatea chirurgie generală.

Mircea Beuran a fost demis de conducerea Spitalului Floreasca de la conducerea Secției de Chirurgie, după ce verificările au probat că, din cauza unei erori umane, o pacientă care suferea de cancer a ars pe masa de operaţie, pe 22 decembrie 2019, și a murit pe 29 decembrie, anul trecut.

Arafat, avansat după tragedia de la Colectiv în care oamenii lui au fost complici

Medicii, asistentele și spitalul au fost amendați în total cu 30.000 lei, dar sancţiunea mai dură este cea morală, pentru aceia care au girat prin protestul lor un personaj complet iresponsabil, mai nou acuzat de corupţie!

Pentru o profesie care pune preţ pe onoare şi un jurământ sfânt (Hipocrate), să fii aliatul unui personaj ca Mircea Beuran este la fel de iresponsabil. Iar cazul acesta compromite şi mai mult acele grupări din sistemul sanitar care nu acceptă reformarea şi renunţarea la practicile baronilor PSD. Exponentul cel mai vizibil al acestei lumi tip „stat în stat” este Raed Arafat.

Motivele pentru care a fost reţinut Mircea Beuran

Conform unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Beuran a fost reţinut pentru că ar fi luat mită în perioada în care era preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

„În data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, a acceptat şi primit de la o persoană, medic într-o unitate spitalicească din Bucureşti (martor în cauză), suma de 10.000 euro, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, inculpatul a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către martor”, conform comunicatului de presă.

Până în prezent postul respectiv pentru care Beuran ar fi primit şpaga de 10.000 de euro nu a fost scos la concurs.

Medicului reţinut i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

În cursul zilei de vineri, Mircea Beuran va fi dus în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA menţionează că dosarul s-a constituit ca urmare a sesizării depuse de persoana care a dat mita.

Spitalul Florească, o cloacă pentru profitori penali

Chitoiu, Nastase, Vantu, Spitalul Floreasca
Mai mulți politicieni și oameni de afaceri corupți sau care au încălcat legea au căutat protecție în spatele zidurilor Spitalului Floreasca, printre ei: Daniel Chițoiu, Adrian Năstase și Sorin Ovidiu Vântu

De mai mulți ani, Spitalul Floreasca din București este o instituție controversată. Deși are un rol important în ce privește medicina de urgență, această instituție este și a fost un loc în care politicienii corupți caută o cale de salvare.

Pacienta ucisă de un incendiu în timp ce se afla pe masa de operație a atras din nou atenția asupra neregulilor și a managementului defectuos de la Floreasca. Ministrul sănătății Viorel Costache a anunțat că în raportul preliminar al anchetei în acest caz „denotă o cascadă de nereguli foarte grave” descoperite în spital.

5 cazuri grave petrecute în Spitalul Floreasca în care au fost implicați medici și politicieni corupți

1. Daniel Chițoiu, lider ALDE, fost ministru al economiei, este internat în Spitalul Floreasca după ce a intrat cu mașina pe contrasens și a ucis două persoane.
2. Ioan Lascăr, medic vedetă din Spitalul Floreasca, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu privire la deturnarea de fonduri în legătură cu realizarea unei secții de mari arși în Spitalul Floreasca, una care n-a fost funcțională niciodată.
3. Șerban Brădișteanu, medic Spitalul Floreasca, a fost condamnat definitic în anul 2015 la un an de închisoare cu suspendare pentru că în 2012 l-a favorizat pe „infractorul Adrian Năstase”, internându-l ilegal în spital pentru ca acesta să nu-și execute pedeapsa dată de judecători.
4. Constantin Nicolescu,  fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, este un alt mare corupt PSD care a beneficiat de serviciile de protecție oferite de Spitalul Floreasca.
5. Sorin Ovidiu Vântu este un alt mare corupt care s-a ascuns în Spitalul Floreasca pentru a scăpa de decizia judecătorilor și tot pentru afecțiuni cardiace.

 

Acestea sunt doar câteva dintre cazurile în care administrațiile acestui spital s-au comportat ca o instituție coruptă care oferă protecție politicienilor sau celor influenți în fața sistemului de justiție.

Încercarea administrației spitalului din București de a mușamaliza incendierea unei paciente pe masa de operație e o regulă, nu o excepție pentru această instituție publică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ungureanu (USR) a depus plângerea penală împotriva lui Beuran: „Declarațiile medicului sunt năucitoare!”

* Cele 4 cauze care au dus la arderea femeii în timpul operației. Dosar pentru ucidere din culpă, la Serviciul Omoruri

* Doctorul Beuran admite că la moartea pacientei a contribuit și arsura suferită în timpul operației. „Biologic nu a rezistat. O boală incurabilă, un efort chirurgical și această arsură…”

3 COMENTARII

  1. Mircea Beuran e samurai japonez. Se va sinucide cu glonț în fața SRI.
    Cutuma japoneză: samuraii decăzuți din drepturi nu merg mai departe în liniște.

    Rabin Simion Olivian

  2. 2 greșeli a făcut beuriciul: nu a livrat după ce a primit șpaga (s-a enervat clientul, deh!) și nu a pasat din ea mai departe în sistem (aroganță de neiertat). Că a dat foc la o nefericită, asta chiar nu impresionează pe careva din colegiul medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here