Culmea absurdului politic: Tăriceanu ar face alianță și cu Băsescu pentru a mai intra o dată în Parlament!

3
1485
Tăriceanu - Băsescu

Aflat într-o derivă totală, C. A. C. P. Tăriceanu ia în calcul orice combinație, chiar și cu cei mai mari inamici politici, pentru a reuși să mai prindă măcar un mandat în Parlamentul României, după alegerile din acest an. Mai nou, îi face cu ochiul lui Traian Băsescu!

Liderul ALDE, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, dă de înțeles că, pe lângă previzibila asociere cu partidul lui Victor Ponta (Pro România), nu exclude o formulă de alianță și cu partidul lui Traian Băsescu (PMP).

Planurile lui Tăriceanu au legătură cu realitatea din sondaje, conform căreia cele trei partide riscă să nu atingă pragul electoral de 5% la alegerile parlamentare.

„Din discuțiile pe care le avem și noi în zona politică, am să vă spun ceva: nici Pro România nu stă foarte liniștită, nici cei de la PMP. În afară de PSD și PNL nu există o garanție a unui rezultat care să-i facă să stea liniștiți. Tocmai de aceea există discuții, tatonări între partidele care pot să aibă un risc”, a declarat Tăriceanu la Gândul LIVE.

Potrivit lui Tăriceanu, „n-ar fi chiar ciudată o colaborare Pro România-ALDE”. El a făcut trimitere la experiența lui 2019, când cele două partide l-au susținut împreună pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale. „Eu, ca premier, am colaborat foarte bine cu Victor Ponta”, a mai spus liderul ALDE.

Invocarea PMP ca posibil partener arată că Tăriceanu nu exclude nicio alianță, chiar dacă Traian Băsescu i-a fost adversar ireconciliabil în ultimii 13 ani.

E vorba mai mult de o dorință a lui Tăriceanu, dat fiind că:

 1. liderul ALDE nu a discutat cu conducerea PMP o asemenea alianță;
 2. la PMP nu mai decide solitar Traian Băsescu, politica partidului o face echipa lui Eugen Tomac (așa cum s-a întâmplat și în timpul protestelor pro-justiție din 2017, când Băsescu s-a poziționat împotriva fenomenului #Rezist, iar PMP – prin Tomac – a fost de partea protestelor).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

 1. Cea mai mare alianță de 5%.

  Tăriceanu l-a dat jos pe Băsescu în 2007. Motivul demiterii: Tăriceanu nu voia alegeri anticipate și a invitat PDL să plece de la guvernare în februarie 2007.
  Traian Băsescu 2009 și MTO. Mecanism Templier Obligant. Nu a făcut multe.
  Victor Ponta, un antidemocrație ocultă.

  Vor vorbi mult de primăria București. Soluția la poluare sunt benzinarele, nu mașinile diesel. Constituția prevede un articol despre sănătate. Deci se poate.

  Rabin Simion Olivian

 2. Tariceanu, un excroc politic, un expirat care a mai bagat tara in faliment in anii 2007 si 2008, Cu largul sprijin al PSD-ului, care l-a sprijinit pe sub masa, au facut un adevarat dezmat pe bani publici si au initiat demiterea Presedintelui. Cand in intreaga lume se preconiza o criza economica, cretinul asta ne aburea cu economia … care duduie. Nici azi nu stim pe ce a cheltuit cele 3 miliarde de euro, obtinuti din vanzarea BCR-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here