Un nou „caz Sorina”, în Caraş Severin! Încă o asistentă maternală blochează, în faţa casei, o sentinţă definitivă de adopţie

2
1555
Sorina, Ramona și Gabriel Săcărin, în sfârşit împreună şi liniştiţi după ce au scăpat de "mafia maternală" din România

Cazul Sorina a încurajat mafia maternală să iasă în stradă încercând să blocheze o sentinţă judecătorească definitivă de adopţie – caz penal tolerat la acea vreme de procurorul general Bogdan Licu.

Cu ajutorul lui Licu, „buldogii” din „SS-Gestapo” (secţia procurorilor lui Dragnea înfiinţată de PSS-ALDE pentru a distruge lupta anticorupţie şi justiţia din interior) s-au repezit la gâtul judecătorilor care au dat sentinţa de adopţie, încercând să-i intimideze cu o anchetă fabricată după modelul celei în care au hărţuit-o pe Laura Codruţa Kovesi, ex-şefa DNA şi actual procuror-şef al Parchetului European.

Dar situaţia căreia i-a căzut victimă Sorina, în comuna Baia de Aramă, Mehedinţi, se repetă acum la doi paşi, în judeţul vecin, Caraş-Severin. Pare că nimic nu s-a schimbat, că nimeni nu şi-a învăţat lecţia, că legea e facultativă, nu obligatorie pentru toţi.

Preluarea unei fetiţe de 7 ani, dată în adopţie unei familii, dar crescută de o asistentă maternală, în Caraş-Severin, a fost suspendată, după ce mai mulţi oameni s-au strâns în faţa casei în care e crescută copila.

Ajunsă în casa ei legală, în SUA, Sorina învaţă să cânte la pian şi să uite de traumele la care au supus-o cei care au îngrijit-o pentru bani

Gabriela, o fetiţă de 7 ani, crescută de la vârsta de un an de un asistent maternal din localitatea Bocşa, judeţul Caraş Severin, trebuie să meargă la o familie care a adoptat-o recent. Asistenta maternală care a crescut-o refuză însă să o predea. Executorul judecătoresc ar putea veni oricând să ia fetiţa, în baza unei sentinţe judecătoreşti definitive.

La locuinţa asistentei maternale s-au adunat miercuri mai multe persoane, după ce executorul judecătoresc a anunţat că vine să ia fata.

„Nu se poate să mergem cu aşa… cu bocancii în sufletul unui copil, să trecem peste cadavru”, declară Cornelia Miloş, femeia care o creşte pe Gabriela de aproximativ 6 ani.
Oamenii spun că familia adoptivă nu s-a interesat de soarta copilei nici când aceasta a fost în spital. Mai mult, conform unei sentinţe judecătoreşti din luna septembrie, familia Miloş ar trebui să plătească familiei adoptive daune pentru fiecare în care a ţinut copila.

„Ne-au băgat la un articol, nu ştiu care, să plătim 500 de lei familiei. Păi, cred că familia vrea să facă o avere pe spatele nostru. Dacă îi interesa copilul, ca atare şi mama avea un instinct matern, cum nu-l are, cred că venea vreodată în dosul spitalului şi ar fi zis <dom’ne, ce se întâmplă cu fetiţa asta? Cum a decurs? Ce putem face pentru fetiţa asta?> N-a manifestat niciun fel de interes”, a spus Cornelia Miloş.

Oamenii au stat mai mult timp în faţa casei, însă executorul nu a venit, cel mai probabil pentru a dezmorţi tensiunea creată. În cele din urmă, executarea a fost amânată la cererea familiei adoptive, a declarat Oana Glăvan, reprezentant al DGASPC Caraş Severin.

„Vă asigurăm de faptul că Direcţia Generală de Asitenţă Socială şi Protecţia Copilului va depune, în continuare, toate diligenţele în ceea ce priveşte interesul suprem al copilului”, a spus aceasta.

Bogdan Licu, Ramona Săcărin (mama adoptivă) şi Sorina. Primul a sabotat familia adoptivă şi este încă în funcţie

Potrivit autorităţilor, procedura de executare va fi reluată într-o altă zi, dacă familia maternală nu predă de bună voie fetiţa.

Fetiţa a ajuns în casa familiei Miloş când avea un an. Ea a fost repatizată de DGASPC Caraş Severin lui Adrian Miloş, angajat ca asistent maternal. Familia Miloş are 9 copii naturali şi a crescut două fetiţe luate în plasament. Pe una dintre ele a adoptat-o în urmă cu mai mulţi ani, iar asistentul maternal spune că şi pe Gabriela vrea să o adopte. A şi început procedurile legale, însă când a depus cererea la DGASPC, fetiţa era deja în proces de adopţie.

Apoi, copila a fost câştigată, în instanţă, de o altă familie.

În vara acestui an, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Caraş-Severin arăta, într-un comunicat de presă, că fetiţa se află în grija asistentului maternal profesionist din oraşul Bocşa de la vârsta de un an şi două luni. Reprezentanţii instituţiei susţineau atunci că asistentul maternal a declarat în scris că nu doreşte să adopte fetiţa.

Tot în vara acestui an, Sorina, fetiţa din Baia de Aramă al cărei caz a fost intens mediatizat, a părăsit România împreună cu părinţii adoptivi, la capătul unor luni de coşmar, la care au contribuit familia maternală şi vecinii iresponsabili, presa clanurilor penale anti-justiţie şi oameni de la vârful justiţiei, în frunte cu procurorul general Bogdan Licu, protejat încă de cercuri de putere obscure, deşi a făcut jocul mafiei maternale şi a fost acuzat de plagiat.

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

* Salutări de la Sorina! La New York e frumos și bine…

Minciună oribilă a propagandei ruse din România: „Sorina a fost operată în America, tatăl vitreg i-a luat un rinichi”!

FOTO-VIDEO. Un zâmbet larg de peste Ocean. Sorina a scăpat de spaimele unei Românii care-și terorizează copiii

Au încercat să blocheze plecarea Sorinei la 5 dimineața, în aeroport! Soții Săcărin au fost hăituiți până la frontieră. Din cauza șicanelor, copila a pierdut primul avion din viața ei

Interesul superior al copilului. Arestați doctorița care face injecții! Plânge copilul, nu vrea să fie înțepat

Sorina, victima unor escroci emoționali. Au speriat-o cu bau-baul părinților de adopție, deși erau plătiți s-o integreze în familia acestora

Smiorcăieli penibile la Propaganda TV, după plecarea Sorinei în America. Noi scenarii demente ale familiei Șărămăt

DOCUMENT. În plângerea la DIICOT, asistenta maternală a Sorinei îi acuza pe soții Săcărin că sunt traficanți de minori și de organe!

Efectul propagandei infernale: părinții adoptivi ai Sorinei au fost atacați în trafic, la Severin, fiind în pericol de linșaj

VIDEO. Au încercat s-o declare pe Sorina „persoană cu handicap”, „ca să sperie adoptatorii și să ia mai mulți bani de la stat”!

VIDEO. Gâdea, umilit în direct de părinții adoptivi ai Sorinei. Diversiunile i-au fost demontate cu argumente zdrobitoare

„Ciorapii roșii” ai Antenei 3 intră în Guvern! Ieri propagandist la Gâdea, azi consilier onorific la Dăncilă

Cumpănașu l-a pus pe tatăl Alexandrei să facă o scrisoare-blestem în apărarea sa. Criticii „Vărului” sunt considerați „necreștini”

 

2 COMENTARII

  1. Nu s-au învățat minte?? Daca iubesc într-adevăr copiii sa refuze frumusel salariul maternal sa sa dea fuguta si sa îi adopte. Ei ar vrea si copiii si salariul Ei asta nu se poate. Sa vezi cati idioti o sa se mai agite si pe cazul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.