La pușcărie, găzarilor! Documentele din 10 august, ferecate de Carmen Dan, au fost desecretizate şi trimise la DIICOT

3
3503
Marcel Vela, ministrul de Interne

Raportul Ministerului de Interne privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 a fost desecretizat, a anunțat ministrul Marcel Vela (PNL). DIICOT a luat act de declasificarea raportului, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Raportul fusese secretizat de ministrul de Interne din acea vreme, Carmen Dan (PSD).

Raportul „10 august” va putea fi făcut public după ce se încheie ancheta penală, a anunțat ministrul Vela. El a explicat că, potrivit Codului de Procedură Penală, „tot ce se derulează în dosar nu este public”.

Marcel Vela a precizat, într-un briefing de presă, că azi-dimineață a primit ultimul aviz de la instituțiile implicate.

„DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport, care poate fi folosit acum în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT”, a precizat ministrul.

VIDEO: Anunțul făcut de ministrul Marcel Vela

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/758245761359091/

 

Anunțul ministrului Marcel Vela

 • „Vă aduc la cunoștință că ne-am ținut de cuvânt și că azi s-a împlinit promisiunea făcută atât de mine, cât și de Ludovic Orban, la audierea din Parlament și stipulată și în programul de guvernare.”
 • „Comisia din Ministerul de Interne a lucrat pentru declasificarea raportului privind protestele din 10 august 2018, clasificat la vremea respectivă de către conducerea ministerului.”
 • „Azi am primit ultimul aviz solicitat pe parcursul acestei proceduri de la instituțiile implicate în derularea evenimentelor din 10 august. În consecință, comisia a decis declasificarea raportului.”
 • „În această zi, raportul este declasificat. Informarea privind evenimentele din 10 august este declasificată. Ministerul de Interne a decis declasificarea.”
 • „Tot astăzi, am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, după cum știți, există un dosar penal deschis cu privire la toate sesizările privind evenimenele din 10 august.”
 • „DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT.”
 • „Până nu se definitivează ancheta penală, noi nu putem să dăm date din raport și din dosar. Azi, raportul este declasificat, trimis la DIICOT, iar când ancheta se finalizează, raportul devine public.”
 • „Toate instituțiile au fost de acord cu desecretizarea, inclusiv Jandarmeria. Nu știu de ce fostul ministru de Interne (Carmen Dan – n. red.) nu l-a desecretizat, vă rog s-o întrebați pe dânsa.”
 • „Așa cum am spus de la venirea în funcție, îmi doresc ca toți angajații MAI care intră în contact cu cetățenii să aibă o altă abordare.”
 • „Cei care au făcut abuzuri, cu siguranță vor fi sancționați. Vă garantez!”
 • „Jandarmeria și Poliția vor respecta legea.”
 • „Actualul Guvern garantează libertatea de exprimare și voi face eforturi ca imaginea Jandarmeriei, a Poliției, a ISU să fie una pozitivă.”
 • „Vă asigur de toată deschiderea MAI și în continuare. Dorim să redevenim un minister deschis, care nu mai ascunde date și informații din interiorul instituției.”

Volumul „10 august” va fi lansat la Gaudeamus

Vineri, 22 noiembrie 2019, de la ora 18.00, va fi lansat volumul „10 august”, care descrie în detaliu ororile de la Mitingul Diasporei.

Lansarea va avea loc la standul Editurii All din cadrul Târgului de carte Gaudeamus, găzduit de Complexul Romexpo din București.

Autorii cărții sunt Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, fondatorii site-ului Ziaristii.com.

Subtitlul volumului: „Cât de javră poți să fii / Să gazezi niște copii?”.

Cei doi autori vă invită la lansare, unde veți avea parte de multe surprize, mai ales în privința invitaților (inclusiv din diaspora).

Cartea are 320 de pagini și costă 25 de lei.

O rană deschisă şi încă nevindecată. Aşteptăm vinovaţii!

Responsabilii cu funcţii publice implicaţi în represiunea din 10 august

Aproape 800 de protestatari au depus plângeri penale la Parchet pentru daunele suferite, dar niciun jandarm nu a fost sancţionat până azi nici măcar administrativ, ca să nu mai vorbim din punct de vedere penal.

Până acum au fost audiați peste 1.100 de martori şi sute de victime ale violenţelor.

Până la decizia de astăzi, doar o parte dintre documentele emise de structurile Ministerului de Interne au fost declasificate şi au ajuns la procurori, pentru a fi folosite în anchetă.

În orice ţară din lumea civilizată, o astfel de anchetă ar fi durat cel mult 6 luni, timp în care ar fi existat sanţiuni şi condamnări rapide, căci probele era la tot pasul: plângeri penale, certificate medico-legale, mii de imagini şi filmări care dovedesc agresiunile fizice şi morale la care au fost supuşi oameni nevinovaţi.

În orice ţară din lumea occidentală, un angajat din sistemul de forţe de ordine plăteşte cu jobul sau cu libertatea ca orice cetăţean care agresează alt cetăţean. Agresiunea fizică este un delict grav în democraţiile vestice, nu şi în România, unde „bătaia e ruptă din rai”.

Jandarmii care au executat comenzile de vătămare fizică sunt la fel de vinovaţi precum cei care au dat ordinele, atât din Jandarmeria Română şi Ministerul de Interne, cât de la cel mai înalt nivel politic.

La acel moment, Liviu Dragnea conducea ţara cu mână forte, ca lider al PSD, dar îşi concepea planurile de atac anti-democraţie, la Scroviştea, împreună cu un grup de apropiaţi la fel de vinovaţi pentru incidente ca şi decidenţii, prin complicitate. Apoi, punea totul în practică cu ajutorul marionetelor plasate în funcţii de execuţie: Viorica Dăncilă – prim-ministru, Carmen Dan – ministru de Interne, şefii Jandarmeriei, consilieri, consultanţi.

Dintre toţi, doar Dragnea a ajuns până acum la închisoare, dar nici el pentru 10 august.

Acum, după ce procurorii au primit pe masă documentele desecretizate de noul ministru de Interne, opinia publică – încă afectată de cel mai sângeros act de represiune de la intrarea României în UE – aşteaptă vinovaţii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.