„Ia de aici un Covid pe steroizi și un lockdown bonus!” Ultima temă a propagandei ruse, prezentată de Capsali: Marea Britanie, pedepsită pentru Brexit

0
1038
Discursul lui Capsali (stânga) urmează fidel linia și temele propagandei ruse

Iulian Capsali, port-drapelul temelor conspiraționiste cu care propaganda rusă otrăvește România, a primit mult de lucru zilele acestea: transpiră împrăștiind minciuni, dezinformări și scenarii care îmbină mesajele anti-vaccin cu cele anti-UE și, în general, anti-occidentale.

Ultima trăsnaie aruncată în spațiul public de Capsali este aceea că Oculta Mondială a împrăștiat în Marea Britanie un virus “pe steroizi” și, cu complicitatea conducătorilor statului, a impus un lockdown pentru a-i pedepsi pe locuitorii care au votat Brexitul.

Publicul lui Capsali e deja “dresat” să reacționeze pavlovian la cele mai năstrușnice teorii

Povestea pare de psihiatrie, dar își are tâlcul și logica sa, pentru că în lumea captivă a conspiraționiștilor această ficțiune pare cât se poate de reală. Capsali își alimentează publicul dependent de scenarită cu postări tematice, frecvența fiind de o postare la aproximativ 10 ore.

Marți după-amiază, el a livrat un mesaj caraghios, prin intermediul Facebook.

Textul conspiraționist al lui Capsali

MAREA BRITANIE E BLONDĂ”

„Vrei să ieși din UE, Marea Britanie? Bun, ia de aici un Covid pe steroizi și un lockdown bonus.

Măcar economic să intri în haos, că depresia populației e rezolvată. E ca o fisiune nucleară pe comunitate, care se răsfrânge mondial.

Ai și un Bovis perfect cu freza explodată care vă spune că terorismul de stat înmugurește din dragoste pentru tine, cetățean nerecunoscător!

Hitler nu a fost atât de dibaci cum sunt globaliștii, lui i-ați făcut față. Acum sunteți, chiar la propriu, cu pantalonii în vine.

Încă o putere mondială captivă.

Axa Washington – Londra e sfărâmată“.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2839754349684034&id=100009484907272

A primit rapid sute de aprecieri, zeci de comentarii și de redistribuiri. Publicul său, deja “format”, a reacționat conform. Herman Vlad s-a grăbit să-l aprobe: “Chiar la asta mă gândeam. «Cadoul» băieților «buni» pentru tupepul cetățenilor de a se cere afara din cloaca UE“.

Replicile fanilor lui Capsali le întrec cu mult pe cele ale „mentorului”. Dramatic este că acești oameni, în marea lor majoritate, chiar există și nu sunt doar conturi false sau ale unor postaci plătiți să mimeze.

Același Capsali scria pe 20 decembrie un lung mesaj, povestind că s-a infectat a doua oară cu Covid, împreună cu familia și prietenii, dar s-au tratat cu siropuri, ceaiuri, vitamine și medicamente chinezești și s-au făcut bine. Spre deosebire de amărâții din spitale, cărora le plângea de milă că sunt tratați criminal și uciși prin administrarea unor medicamente „după protocol”.

Conspirații la foc automat: virusul e făcut în laborator, medicii forțați să falsifice actele, presa din toată lumea e plătită să mintă, toate guvernele sunt corupte și șantajate

Ulterior, spre miezul nopții, Capsali și-a ținut fanii “calzi” cu o conspirație de import, de la un alt propagandist, medicul Răzvan Constantinescu – celebru pentru teoriile sale abracadabrante.

RECAPITULARE”

„Anul trecut v-am (tot) spus următoarele:

  1. Virusul „ucigaș” nu a apărut natural, ci a fost creat în laborator.
  2. Virusul nu e mai „ucigaș” decât altele, medicii au fost forțați să falsifice certificatele de deces.
  3. Presa din toată lumea a mințit la unison. În mod programatic, plătit și ticălos.
  4. Măștile chirurgicale nu sunt numai inutile în combaterea unei epidemii cu tropism respirator, ci sunt chiar nocive.
  5. Lockdown-ul este o măsură aberantă și „pandemia” (declarată fără întrunirea criteriilor epidemiologice) a constituit pretextul pentru tentativa de distrugere a economiilor.
  6. La baza deciziilor în acest sens ale (aproape) tuturor guvernelor stă marea corupție și șantajul. Corupție transnațională generalizată.
  7. Centrul de comandă oficial al asasinatelor politice este o organizație criminală privată, finanțată din banii privați ai celor care și-au sporit averea cu circa 3.400 de miliarde de dolari în anul „pandemiei”, numită ”OMS” și condusă de un infractor de drept comun, ne-medic.
  8. În ciuda acestei mascarade, numărul de decese din 2020 a fost inferior numărului de decese din 2019, deci nu și-a îndeplinit obiectivul.
  9. Așa-zisele vaccinuri ”sigure” și ”eficiente” sunt produse experimentale (și inutile!) pentru care nici măcar producătorii nu-și asumă responsabilitatea.
  10. Toți cei implicați în aceste acte de crimă împotriva umanității vor răspunde penal.

Hai să vedem câte dintre aceste puncte se vor adeveri în următoarele trei luni!“.

Dincolo de discuția despre sinceritatea cu care Capsali propagă aceste torente de minciuni rămân, însă, oamenii a căror minte este terciuită de prostiile înșirate la foc automat. Delirul de persecuție, ca parte a sindromului paranoic, nu este vindecabil pentru că pacienții nu își dau seama, în primul rând, că sunt bolnavi. Ei chiar cred că toate relele de pe lumea asta, toate eșecurile din viața personală și toate neîmplinirile sunt provocate nu de propriile greșeli, ci de comploturi ale celor din jur, explica în urmă cu ani regretatul psihiatru Florin Tudose. Acesta spunea că lipsa educației și a responsabilității joacă un rol major în acest sindrom.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cumpănașu a înjurat-o isteric pe mama unei eleve, la RTV: „Marș dracului! Fiica ta va ajunge la școala de corecție!”

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.