Ambasadorul României în Grecia a murit la 55 de ani. A fost ministru în Guvernul Dăncilă, secretar de stat în toate „guvernele lui Dragnea”

2
26551
George Ciamba

Diplomatul George Ciamba a murit în noaptea de duminică spre luni, la București, după ce a revenit în țară săptămâna trecută, de la Atena, unde era ambasador. Ciamba avea 55 de ani și era bolnav de cancer de mai mult timp.

George Ciamba și-a început cariera în Ministerul Afacerilor Externe în decembrie 1990, la vârsta de 25 de ani.

A fost ministru al Afacerilor Europene timp de un an, din noiembrie 2018 până în noiembrie 2019, în Guvernul Dăncilă. În această calitate, el a gestionat prima Președinție română a Consiliului Uniunii Europene.

Înainte de a deține funcția de ministru pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost secretar de stat pentru Afaceri Bilaterale și Strategice în Spațiul Euroatlantic (ianuarie 2017 – noiembrie 2018), în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă („guvernele lui Dragnea”).

George Ciamba a mai fost ambasador al României în Grecia, timp de 7 ani (2005-2012), dar a avut și un mandat de 4 ani ca ambasador în Turcia (1999-2003).

În anul 2000, George Ciamba a primit Ordinul „Meritul Național” în Grad de Comandor, acordat de președintele Emil Constantinescu. În 2012 a primit ordinul Marea Cruce a Ordinului Phoenix, acordat de președintele Republicii Elene.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Partidul Maiei Sandu amuțește Moscova: 52,72%! Va avea 60% din Parlament. S-au numărat 99,86% din voturi. Dodon și Voronin au strâns abia 27%

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Primul mesaj al soției președintelui asasinat: „Au intrat în casă și l-au ciuruit. Jovenel n-a apucat să spună niciun cuvânt”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Patru finale grozave în acest weekend: Anglia – Italia, Brazilia – Argentina, Djokovici – Berrettini, Barty – Pliskova. Patru campioane mondiale la fotbal, doi lideri planetari la tenis

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here