Comisia de la Veneția „salută” desființarea Secției Speciale și întărirea DNA și a DIICOT. Se recomandă eliminarea amendamentului UDMR

2
3295
Adina Florea. pusă de Tudorel Toader la șefia Secției Speciale, ca să slujească intereselor PSD

Secția Specială (SIIJ) de anchetare a magistraților, înființată de Dragnea și Tăriceanu cu mâna lui „Slugărel” Toader, ar trebui desființată – recomandă Comisia de la Veneția în raportul trimis luni autorităților române. Magistrații din această comisie salută întărirea atribuțiilor pentru DNA și DIICOT și spune că ar fi bine ca România să renunțe la amendamentul susținut de UDMR și introdus în Camera Deputaților la legea de desființare a SIIJ.

Conform documentului remis României, „Comisia de la Veneția salută intenția autorităților române de a reforma sistemul judiciar și de a reda atribuțiile procurorilor de la DNA si DIICOT și întelege faptul că primul pas urgent în această reformă mai largă este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați. (…) Comisia de la Veneția ar dori să sublinieze că, întrucât desființarea SIIJ este doar primul pas în această reformă, ar dori să încurajeze autoritățile române să continue reforma mai amplă și rămâne la dispoziția acestora pentru orice asistență suplimentară de care ar putea avea nevoie“.

Membrii Comisiei de la Veneția au criticat răspicat modificarea strecurată de UDMR în legea care desființează SIIJ: “Pe ansamblu, amendamentele adoptate în Camera Deputaților ridică numeroase semne de întrebare atât pe conținut, cât și pe procedură. Comisia de la Veneția recomandă ca aceste amendamente să fie înlăturate complet“.

În luna martie, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind desființarea SIIJ. UDMR a fost foarte reticent la această ințiativă și a acceptat să voteze abia după ce a fost introdus un amendament propus de Ionel Stancu, deputat din partea minorităților naționale. Această adăugire prevede că magistrații pot fi trimiși în judecată doar cu încuviințarea Consiliului Superior al Magistraturii – o superimunitate de tipul celei atât de problematice de care se bucură și parlamentarii.

Amendamentul susținut de UDMR a fost criticat chiar de asociații ale magistraților din România.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Aroganțe de meltean: Fulgy, beizadeaua drogată a Clejanilor, arde bancnote în direct. „Am bani de vă îngrop. Păi, tricoul asta e cât salariu’ la mulţi. Eu dau șpagă la chelner 5-6 milioane”

* Ucigașul din Corbu a folosit o macetă de tăiat kebab, luată de la cherhanaua la care era ospătar. A ascuțit-o înainte de atac

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințule Paul, predă-te, ca să poată prințișorul Carol Ferdinand să se bronzeze în străinătate! Hai la cătușe, că prințesa Lia e dărâmată!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Guvernul a înființat Garda Forestieră Națională, prin OUG, pentru a lupta cu mafia defrișărilor ilegale

* Actorul George Mihăiță a urcat beat la volan și a făcut accident. Avea alcoolemie de 1,05‰. Acum are dosar penal

* “Virusul e armă biologică scăpată de sub control. Armata o testa în piața din Wuhan”, afirmă doctorița chineză care a investigat originile pandemiei. Li Meng Yan a fugit din țară după ce s-a încercat asasinarea ei

* Încă o perlă pierdută de România! La 18 ani, Emma Răducanu a învins-o și pe Sorana Cîrstea și e în „optimi” la Wimbledon

* Semifinalele Euro 2020: Italia – Spania și Anglia – Danemarca. Record istoric al englezilor: 5 meciuri fără gol primit, golaveraj 8-0!

2 COMENTARII

  1. Este un raport ESENȚIAL, atât de mult așteptat!!!!!!!!!!!!!!

    Chiar discutam zilele trecute cu Stelian Ion, aici, la Constanța, despre cât de important este acest raport, pe care-l aștepta și el cu sufletul la gură: în privința „S.S.”, TOT ceea ce a depins de Ministerul-Justiției s-a făcut (de către ministrul ACESTA!), FĂRĂ EZITĂRI și ÎN GRAFIC, acum mingea fiind în curtea Parlamentului, care, iată, a primit și această (NOUĂ!) „UNDĂ-VERDE”, de fapt chiar ooo… ÎNCURAJARE/RECOMANDARE în toată regula/puterea-cuvântului!

  2. Bubonel Slugarel cum o fi votat la această decizie ? Vă dați seama că aceasta mumie bolșevică habarnistă reprezintă Romania la Comisia de la Veneția ? Cum s-a cocoțat licheaua asta proastă în cele mai înalte funcții ??? Asa este comunismul ! Dictatura proștilor și hoților !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here