Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

4
7061
PSD-ul e "patriot în Europa" doar în studiourile Antenei 3. Când trebuie să-și asume un punct de vedere în Parlamentul European, trimișii social-democraților dispar ca măgarii-n ceață

Zmei acasă, în studiourile Antena 3 și RTV, europarlamentarii PSD sunt lipsiți de coloană vertebrală și incapabili să-și asume poziții politice la Bruxelles, în dezbaterile serioase. Tot grupul PSD a chiulit din plenul Parlamentului European de la dezbaterea și votul privind condamnarea legilor anti-LGBTQ adoptate de Ungaria, scrie Aktual24.ro.

Atitudinea vădește, pur și simplu, iresponsabilitate și incapacitatea PSD de a-și asuma o poziție politică față de un subiect serios, oricare ar fi el. În cel mai pur stil dâmbovițean, alunecoși și fără personalitate, membrii PSD s-au temut că ar putea supăra pe cineva.

N-au avut curajul să voteze împotriva legilor din Ungaria, așa cum au făcut restul colegilor din grupul parlamentar al socialiștilor europeni, de teamă că-și vor supăra electoratul conservator din țară.

În același timp, n-au avut curajul nici să-și asume deschis o poziție de partea lui Viktor Orban, liderul proscris al unei țări din UE, de teamă să nu-i supere pe ceilalți colegi din grupul socialist.

După ce au dat bir cu fugiții când a trebuit să-și asume răspunderea unei opinii, PSD-iștii s-au dus la Antena 3 și i-au acuzat pe alții că au votat „neconform”

Puși în situația de a-și asuma răspunderea de a avea un punct de vedere ferm, PSD-iștii au fugit, pur și simplu, din plen! Cazul este cu atât mai caraghios cu cât, după aceea, aceiași PSD-iști prea lași să-și prezinte deschis punctul de vedere i-au acuzat pe alți colegi europarlamentari români că ar fi votat pentru sancționarea Ungariei.

Rezoluția Parlamentului European a fost adoptată cu 459 voturi pentru, 147 împotrivă și 58 de abțineri. Se condamnă “în termenii cei mai fermi“ legislația împotriva minorităților sexuale adoptată de Ungaria.

Grupul socialiștilor europeni a votat în bloc pentru această rezoluție. Mai puțin PSD-iștii, care n-au fost nici pro, nici contra și nici nu s-au abținut – pur și simplu s-au ascuns.

Cei 8 „viteji“ PSD care au fugit din plenul PE la discuțiile serioase sunt, toți, vedete acasă, la posturile oligarhilor, unde se laudă cât de patrioți și competenți sunt ei la Bruxelles

Cei 8 europarlamentari PSD care au dat bir cu fugiții sunt, toți, unul și-unul cocoși acasă, în România, unde povestesc plini de emfază, la televiziunile oligarhilor, cum se luptă ei în la Bruxelles și cât de apreciați sunt acolo.

Cei 8 europarlamentari PSD:

 • Carmen Avram (fostă angajată a lui Dan Voiculescu);
 • Dragoș Benea (fostul paj al defunctului Dumitru Sechelariul pe când acesta era baron de Bacău);
 • Claudiu Manda (soțul Liei Olguța Vasilescu, apropiat de serviciile secrete);
 • Dan Nica (fost ministru, scăpat de ancheta din dosarul Microsoft doar prin prescrierea faptelor);
 • Rovana Plumb (asociată cu Liviu Dragnea în „afacerea Belina”);
 • Mihai Tudose (fost premier, intrat în Parlamentul European pe listele Pro România, între timp revenit la PSD);
 • Tudor Ciuhodaru;
 • Victor Negrescu.

Singura care a fost prezentă la dezbateri (și a votat împotriva moțiunii) a fost Maria Grapini. Ea nu este însă membră a PSD, ci a partidului lui Dan Voiculescu, aleasă pe lista PSD.

Pe lista PSD a fost ales și fostul preot Cristian Terheș, care a migrat însă ulterior la PNȚCD-ul confiscat de Aurelian Pavelescu.

PSD-iștii au fost singurii, dintre europarlamentarii români, care n-au avut curajul să-și asume un punct de vedere. Ceilalți, indiferent că au votat pro, contra sau s-au abținut, au fost prezenți și și-au făcut cunoscute opțiunile.

Europarlamentarii USR-PLUS au votat în favoarea rezoluției.

Europarlamentarii PNL s-au abținut.

Împotriva rezoluției au votat europarlamentarii PMP, UDMR, PNȚCD și un liberal, adică: Traian Băsescu (PMP), Eugen Tomac (PMP), Lorant Vincze (UDMR), Iuliu Winkler (UDMR), Cristian Terheș (intrat în PE pe lista PSD, trecut între timp la PNȚCD), Maria Grapini (PPU-SL – Dan Voiculescu), Mircea Hava (PNL).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Medicul conspiraționist Răzvan Constantinescu nu mai are voie să predea la facultate, nici să participe la examene, lucrări sau proiecte!

* Calculele chirurgului Neață, fost consilier PSD: „Dacă e rost de ceva bănuți, internez. Dacă nu, nu!”. Se ruga zilnic la Fecioara Maria să-i dea bani mulți și să-l apere de procurori

* Polițistul Godină, ironie tăioasă la adresa ministrului de Interne: „Nu mai poate omul dormi pe bancheta din spate că trece unul filmând”

* Planul Guvernului de a aduce 1,2 milioane de zilieri și lucrători casnici sub protecția pensiei și a asigurării de sănătate

* Omul fostului ministru Răzvan Cuc (PSD), reținut de DNA pentru o șpagă de 460.000 de lei în scandalul navelor cumpărate de stat la suprapreț. Petre Neacșa e director în Ministerul Transporturilor

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* A murit, la 73 de ani, românul cu cea mai nesimțită pensie: 16.000 de euro pe lună. S-a pensionat la 57 de ani și a „mâncat” două milioane de euro, dintre care 93,4% abuziv!

* Prințesa Lia și prințișorul Carol Ferdinand au fost evacuați, din cauza datoriilor… iar „bravul” Prinț Paul se ascunde de 7 luni!

* „Trezorierul lui Dragnea”, 5 ani de pușcărie – definitiv! Și-a cumpărat vilă din subvenția primită de PSD de la stat

* Două finale de vis: Anglia – Italia (Euro 2020) și Brazilia – Argentina (Copa America). Englezii s-au calificat cu un penalty inventat

4 COMENTARII

 1. Mamă, ce ticăloși a trimis pezedeul în Parlamentul European, toți unul și unul ,o clică de dubioși ,fără coloană vertebrală, niște profitori ai sistemului nostru corupt din politică ,parazitează acum și Europa !

 2. Superb gest! BRAVO LOR!!!
  BRAVO PREMIERULUI UNGUR ȘI TUTUROR OAMENILOR MORALI CARE AU PUS ÎN CONSTITUȚIE CORECT DEFINIȚIA CĂSĂTORIEI!
  BRAVO MINISTRULUI DE EXTERNE CARE LE EXPLICĂ TUTUROR POZIȚIA FERMĂ A ȚĂRII SALE, ÎN CIUDA SANCȚIUNILOR DEMENTE ALE CELOR CU CREIERUL ȘVAIȚER DE CURCUBEIE LIBIDINOASE ȘI CARE VOR SĂ INCULCE COPIILOR DE GRĂDINIȚĂ aceleași TÂMPENII DE DEVIAȚIE PSIHIATRICĂ, DEMONICĂ, ADUCĂTOARE DE NEFERICIRE PERSONALĂ ȘI FAMILIALĂ!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here