Turiștii români vor mai putea intra în restaurantele din Grecia doar dacă sunt vaccinați sau au test negativ

1
1846
Clienții nevaccinați vor mai putea să stea la restaurante, în Grecia, doar pe terase, fără permisiunea de a intra înăuntru chiar și când afară e foarte cald

În fața noii creșteri a numărului de infectări cu Covid, Grecia schimbă regulile, iar clienții restaurantelor, barurilor și cafenelelor care au spații la interior vor putea intra în acestea doar dacă fac dovada vaccinării cu schema completă sau dacă au un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Anunțul a fost făcut marți de Guvernul de la Atens, se aplică imediat și pe tot cuprinsul țării (inclusiv în insule), atât localnicilor, cât și turiștilor – deci și zecilor de mii de români care își petrec concediul în Grecia.

Vor fi scutiți de această prevedere doar clienții care se vor așeza la mese pe terase.

Evitarea noii prevederi va fi dificilă. Guvernul Greciei a lansat o aplicație, Covid Free Gr, care poate scana certificatele digitale europene și rezultatele testelor PCR. Aplicația va fi disponibilă pentru localurile „indoor“, care vor fi obligate s-o folosească.

Noile rigori vor fi în vigoare cel puțin până în august, urmând ca apoi Guvernul să decidă dacă le prelungește.

Ministrul grec al Dezvoltării, Adonis Georgiadis, a explicat, potrivit Reuters: “Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal“.

Vassilis Kikilias, ministrul Sănătății, a anunțat că tot personalul medical care asigură îngrijire la domiciliu va fi obligat să se vaccineze până la 16 august. Pentru personalul medical din spitale și policlinici, termenul limită e 1 septembrie.

Noua măsură a Guvernului din Grecia interesează într-un grad înalt românii, care pe de o parte vor să-și petreacă vacanța în această țară, dar pe de altă parte sunt vaccinați în proporție de numai 30% – a doua cea mai scăzută rată de vaccinare din UE după Bulgaria.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rezultate finale în Moldova: partidul Maiei Sandu a luat 52,80%, iar în Parlament va avea 60,35%. Comuniștii proruși au scăzut la 27,17%

* AUR s-a făcut de râs în Moldova: a luat sub 0,5%! Moldovenii au fost mai deștepți decât românii: au înțeles câte parale fac provocatorii de pe orbita Rusiei

* Lașitate: tot grupul PSD a fugit din Parlamentul European la moțiunea privind condamnarea legii anti-LGBTQ din Ungaria

* Omagiu penibil adus de un deputat USR „propagandiștilor roșii” Gâdea – Ciutacu – Bahmuțeanu – Dana Budeanu, care o linșează pe Clotilde Armand

* Medic din Iași despre colegul său conspiraționist: „A încălcat Jurământul lui Hipocrate. Medicii trebuie să-i educe pe oameni în pandemie”

* Comisia Europeană: România are cea mai mare creștere economică din UE în 2021 – 7,4%. Urmează Irlanda, cu 7,2%

* Benone Sinulescu a fost găsit căzut în casă. Acuzații grave: „Se stinge fără ajutor. E o atitudine medievală!”

* Revoltă anticomunistă în Cuba. Președintele țării asmute populația împotriva protestatarilor: „Toți comuniștii să iasă pe străzi! Să înfrunte provocările într-un mod hotărât, ferm și curajos! Ordinul de luptă a fost dat: în stradă, revoluționari!”

* Puștiul român care uimește planeta: la 16 ani, bate recorduri mondiale și câștigă titluri europene la înot. „Când accelerează, ceilalți par că rămân pe loc”

* Italia e campioana Europei, Argentina e campioana Americii de Sud! Amândouă au câștigat în deplasare – în Anglia, respectiv Brazilia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.