Turcescu despre Băsescu și Tomac: „ăia din partidul meu”

2
932

Deputatul Robert Turcescu (PMP) are tendințe eurosceptice, pe care reacția greoaie a instituțiilor europene în „criza coronavirusului” le-a alimentat consistent.

În acest context, Turcescu a produs pe 14 martie, pe Facebook, un comentariu în care raportarea la liderii partidului, Traian Băsescu și Eugen Tomac, pare cel puțin răutăcioasă.

Robert Turcescu: „Dragi europarlamentari români, inclusiv ăia din partidul meu, ne puteți spune și nouă cum e cu UE în vremea coronavirusului? La ce folosește ea, cum funcționează țările UE după un plan bine structurat de Comisia Europeană, cum sunt luate măsuri rapide și eficiente pentru ajutorarea întreprinzătorilor, chestii d’astea… Ha? Se aude?”

Frapează expresia „ăia din partidul meu”, „ăia” fiind Traian Băsescu (fondatorul partidului) și Eugen Tomac (președintele executiv), cei doi europarlamentari ai PMP. Dar și tonul persiflant pe care Turcescu îi interoghează pe cei doi, la grămadă cu Manda și Grapini, poate fi privit cu o ridicare din sprâncene: e Turcescu un mic disident în PMP?

Ulterior acestui mesaj, Traian Băsescu a vorbit la mai multe emisiuni radio și TV despre câteva acțiuni importante ale Uniunii Europene în bătălia cu coronavirusul. De exemplu, pe 27 martie a menționat la RFI despre un adevărat „Plan Marshall” dezvoltat de UE în această direcție. „Parlamentul European a lansat un adevărat un adevărat Marshall Plan. Trebuie citit cu atenție, pentru a înțelege ce facilități extraordinare s-au creat. M-aș bucura dacă România ar reuși să valorifice acest Marshall Plan lansat de Uniunea Europeană”, a spus fostul președinte.

2 COMENTARII

  1. Asa este, Tomac este presedintele partidului, cu toate ca fiind ales europarlamentar, a plecat la Bruxelles, si-atunci normal ar fi fost sa delege sau sa fie ales alt membru PMP presedinte, poate chiar Turcescu.

  2. La ce comportament si limbaj te poti astepta de la un ‘cafeniu’, decat la unul de mahala, de joasa speta !
    Bai Turcescule, daca nu ne ajuta Dumnezeu si Maica Domnului sa fim integrati in U.E., pe care vad ca o musti cu sarg de kur (mai avem in tara suficienti tradatori bolsevici, si nu numai, care practica ‘sportul’ asta !), acum Romania si poporul roman erau 90% cu directia EST, respectiv Rusia si China !
    Mai domol, dati’va’n KKt de mizerii pestilentiale ce sunteti, cu latratul asta de jigodii turbate spre U.E. Documentati’va, informati’va … (ca la nivelul vostru aveti alte posibilitati decat cetatenii de rand ai acestei tari), si dupa aceea veniti sa vorbiti civilizat, fara jigniri si acuze nefondate !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here