Mesaj iresponsabil al Antenei 3: Toți cei infectați cu coronavirus vor muri dacă nu sunt duși la Terapie Intensivă și ventilați!

12
29768
Mihai Gâdea (directorul Antenei 3( și Nadina Câmpean (cea care a rostit mesajul panicard)

Televiziunile din Antena Group (trust care aparține familiei lui Dan Voiculescu) vor organiza duminică, 29 martie, teledonul „Români Împreună”, pentru a strânge fonduri necesare dotării spitalelor cu echipamente necesare salvării cât mai multor vieți, în pandemia de coronavirus.

Până aici, totul e OK, chiar remarcabil, mai ales că în trust există și vedete cu mare priză la public (gen Dan Negru, Daniel Morar, Mihai Bendeac etc.) care nu s-au compromis în campanii diversioniste, de șantaj și linșaj, împotriva justiției sau a adversarilor politici ai lui Dan Voiculescu (în categoria celor compromiși intră mai ales cei de la Antena 3, cu Mihai Gâdea și Mircea Badea în frunte).

Așadar, teledonul e binevenit, putând să convertească audiența uriașă a unui trust cu mai multe televiziuni într-un sprijin real pentru sistemul național de sănătate, în cea mai grea încercare prin care trece acesta.

Îngrozitor este că, în clipurile de promovare a teledonului de duminică, s-a strecurat un mesaj de-a dreptul iresponsabil. I-a fost dat Nadinei Câmpean (o prezentatoare mai decentă decât majoritatea colegilor săi de la Antena 3) să citească frazele impardonabile, probabil scrise de cineva din regia campaniei.

Iată mesajul:

„În doar patru zile este posibil să trecem de 2.000 de cazuri. În două săptămâni este foarte posibil să avem peste 10.000 de cazuri. Toți acești oameni vor avea nevoie de Anestezie – Terapie Intensivă, adică de paturi speciale și de aparate de ventilație. Dacă n-au acces la ele, n-au nicio șansă la viață”.

Înfiorător!

Mesajul conține două minciuni incredibile, care pot băga în panică orice român infectat cu coronavirus.

Minciuna nr. 1: „Toți acești oameni vor avea nevoie de Anestezie – Terapie Intensivă, adică de paturi speciale și de aparate de ventilație”.

Fals! Nu toți cei infectați cu COVID-19, numiți generic „cazuri”, trebuie internați în spitale, cu atât mai puțin la ATI (Anestezie – Terapie Intensivă). N-au fost nici până acum, nu vor fi nici în viitor.

Cât de imbecil trebuie să fii ca să spui că un „caz” asimptomatic (fără tuse, febră sau alte manifestări) trebuie internat la Terapie Intensivă?! Un asemenea caz nu trebuie internat nici măcar într-un salon obișnuit de spital.

Mai mult: când vom trece de 2.000 de „cazuri” (adică exact contextul invocat de spotul Antenei 3), vom intra în scenariul 4. Acesta presupune că nu va mai fi internat niciun cetățean confirmat pozitiv la coronavirus, dar care nu are simptome sau are simptome ușoare. Vor fi internate doar „cazurile” grave.

Minciuna nr. 2: „Dacă n-au acces la ele, n-au nicio șansă la viață”.

La ele, adică la „paturi speciale și aparate de ventilație”. Afirmația este și mai gravă: Antena 3 transmite fiecărui român că, dacă s-a infectat cu COVID-19 și nu ajunge la Terapie Intensivă, pe un pat special și conectat la un ventilator, „nu are nicio șansă la viață”. Altfel spus, moare!

Este un mesaj care-i poate îngrozi pe românii confirmați deja cu coronavirus. Câți sunt și care e situația lor în acest moment? Să apelăm la cifrele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică (Ministerul Sănătății + MAI) în buletinul informativ de sâmbătă, 28 martie, ora 13.00.

„Până astăzi, 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate și externate”.

Așadar, scoțându-i din ecuație pe cei 139 de vindecați, rămân 1.313 bolnavi de coronavirus în acest moment. Mai departe:

„La ATI, în acest moment, sunt internați 34 de pacienți, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară”.

Așadar, Grupul de Comunicare Strategică spune clar: la Terapie Intensivă sunt doar 34 de pacienți din cei 1.313 infectați cu coronavirus!

Ce se întâmplă cu ceilalți 1.279?

Dacă dai crezare anunțului panicard de la Antena 3, cei 1.279 „n-au nicio șansă la viață”, pentru că „n-au acces la paturi speciale și la aparate speciale”, la Anestezie – Terapie Intensivă! Altfel spus, vor muri cu toții!

La fel se va întâmpla cu miile și cu zecile de mii („peste 10.000 de cazuri”) care vor fi testați pozitiv în săptămânile următoare. Toți vor muri dacă nu vor fi internați la Terapie Intensivă, ne anunță Antena 3.

Este un mesaj iresponsabil, inacceptabil, mincinos și scandalos!

Difuzarea acestui mesaj trebuie oprită urgent, pentru că nu de panică în masă are nevoie România acum!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

12 COMENTARII

 1. In situatia in care se afla ROMANIA ,din cauza POLITICIENILOR care au condus și distrus ȚARA timp de 30 de Ani si in această situație de criză ce ar fi dacă ALEȘII NOSTRII STIMATII CONSILIERI LOCALI,JUDETENI,PRESEDINTII DE CONSILII JUDEȚENE,PRIMARI VICEPRIMARI PARLAMENTARI IN FRUNTE CU PREȘEDINTELE SENATULUI SI A CAMEREI DEPUTATILOR,DIRECTORILOR DE COMPANII,PRESEDINTII CONSILIILOR DE ADMINISTRAȚIE, la nivel de ȚARĂ ar face un GEST de SACRIFICIU și ar DONA SALARIUL INTEGRAL DE PE O LUNA,iar bani să meargă în SISTEMUL DE SĂNĂTATE pentru tot ce este necesar.
  Eu dacă aș fi PRESEDINTELE ROMANIEI m-aș pune CAP DE LISTA și aș un recurge la un demers sau chiar aș da un DECRET PREZIDENȚIAL, că tot au PARTIDELE MILIOANE DE EURO DE LA BUGET IAR LA GUVERNARE SE AFLA PNL și are SPRIJIN POLITIC NECESAR IN ACEST SCOP, pt ca toți PARLAMENTARII , MINIȘTRII , MINIȘTRI SECRETARI DE STAT, PREFECȚI , SUBPREFECTI , președinți și vicepreședinți de consilii județene primari și viceprimari, magistrați, directori de regii și companii naționale, membri ale consiliilor de administrație din regiile și companiilor naționale și de stat, consilieri județeni și comunale, toți o lună fără leafă.
  Ce ziceți, prieteni și urmăritori de pe facebook s-ar putea aduna ceva bănet,Fara TELEDON SI A SOLICITA DE LA AMARATUL DE CETATEAN DONATII DE 2 EURO.!
  Haideți dom-le că n-ar fi un sacrificiu chiar atât de mare!
  Puneți mâna și distribuiți această idee că cine știe poate prinde la cine trebuie și se împlinește.
  ASTEPT PĂRERI DRAGI FACEBOOK -iști.!

  • Fratili meu alb, vezi ca puterea in Palavrament e la psd-comuisti! Eu vreau sa doneze bani – dupa ideile securistilor comuisti Daianu si latrina3, doar bugetarii si toti aia cu pensii peste 3000 lei! De fapt nu e donatie – i-as taxa cu 90%!
   Biserica Ortodoxa Romana doneaza sute de mii de masti, pune la dispozitie spatii pt carantina in manastiri, Crucea Rosie aduce in tzara milioane de masti – si ce fac porcii bugetari? Le blocheaza in vama 4 zile!!!😲… dupa care le fura tot ei, bugetarii din spitale – vezi cazul de la Spitalul Judetean Arges – si tot ei urla – nu avem echipamente de protectie!!!

   • Spartakus, de acord cu dumneata, și aș propune să facem o răscoală împreună! Dar referitor la măștile sanitare, iată că după Cehia și Spania, ieri Olanda a scos din comerț 600.000 de măști livrate de China, din cauza calității proaste a acestora (nu filtrează nici un fel de virus!), adică niște „chinezării”. Numai virusul lor Covid19 s-a dovedit… de calitate! Dar apropo, România de unde aduce măștile anti-virus?

    • Eu de multi ani evit chinezariile comuiste… dar cumpar cu placere produsele facute de chinezii din Taiwan – e alta calitate… Chiar asa- nu stiu de unde vin mastile astea acum… poate sunt mai bune alea aduse de masonul evazionist la suprapret, de la turcafleti… dar cica acum se fac si la noi – cate, unde? Informatiile difera… ziceau ca pt mastile simple, chirurgicale, noi putem sa facem doar 2 straturi din cele 3… stratul din mijloc, ala esential se face doar in Turcia si Belgia… asa ca am pus-o… daca aveti alte noutati, va rog sa dati de stire…

  • Aia care doneaza la Antena 3 sint telespectatorii lor. Adica idioti si pensionari care voteaza PSD.
   Mizerile astea de oameni incearca sa stoarca si ultimul ban de la prostii care se uita la ei. Ei hotii si caritatea.

 2. Draga d-le Cartianu, daca aveai cojones – cereai desfiintarea postului latrina3, de fapt a tot grupului intact – pt raspandirea de kakaturi in vreme de pandemie… ca
  autoritotile vad ca desfiinteaza doar site-uri obscure, cica legate de rusnaci… pai asa e si latrina3…

 3. Cu aceasta ocazie am aflat de la dumneavoastra numele cititoarei de promter de la antena3 care are o intonatie nesuferita, imposibil de ascultat atunci cand prezinta stirile. Din aceasta cauza schimb imediat programul indiferent de importanta stirilor. Aceasta nadina campean prin rostirea sacadata a cuvintelor face insuportabila urmarirea stirilor ceea ce e bine pt concurenta pt ca privitorul schimba canalul imediat ce duduia incepe sa turuie in ritmul ei nesuferit. Revenind la teledon, gadea solicita cumva romanilor poate pensionari, poate unii someri, poate unii disponibilizati care isi socotesc pana la ultimul leu sa se ajunga cu banii de provizii asadar, gadea vrea ca acesti oameni sa-i doneze si ultimii bani pe care ii mai au ca sa aiba varanul trei capace de ventilatoare de impartit la 5 spitale?! Gadea apare cu cersitul la fel ca alea care apareau lalaind printre blocuri dupa fiecare inundatie din Moldova. Autoritatile statului nu se sesizeaza ce face gadea care pe fond emotional e in stare sa convinga oameni sa-si dea banii intr-o situatie de urgenta in care nu se stie cand si cum se va termina? CNA si Politia trebuie sa intervina sa atentioneze populatia sa nu faca donatii si sa-si cheltuie banii cu chibzuinta pe perioada starii de urgenta.

 4. Aveți nevoie de bani ? Nu știți cum sa faceți rost de bani ? Noi dacă. vrem sa donam , donam ! Dar nu prin voi , am pierdut de mult încredere in tv . Și când Spune-ți drept ….nu va mai cred !Voi ati donat ? Ăștia de la ANTENA? Voi ăștia care sunteti plătiți sa dezinformați , acum ieșiți sa cereți la bieți cetateni ? De ce nu faceți un joc de donație… cu politicieni și cu cei pe care ii susțineți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here