COVID-19 a ucis și o fată de 27 de ani, din Botoșani. Lista celor 40 de victime din România

1
11256

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat duminică trei noi decese, care ridică la 40 numărul numărul infecțiilor mortale cu coronavirus. De la 39 de ani, vârsta celei mai tinere victime a scăzut brusc la 27 de ani.

Despre tânăra de 27 de ani decedată duminică, în urma infectării cu COVID-19, profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, a declarat la Digi 24: „Probabil avea diabet din copilărie, se numește diabet de tip I, și sunt persoane predispuse la astfel de îmbolnăviri. (…) Una e să te îmbolnăvești la vârsta de 80 de ani și alta e la 30 de ani, evoluția e diferită. Cele mai vulnerabile categorii expuse la COVID-19 sunt persoanele care suferă de probleme cardiologice, hipertensiune arterială, afecțiuni pulmonare cronice, diabet, cancer etc.”.

Informarea GCS

„Au fost înregistrate 40 decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus pe teritoriul României.

– Decesul 38 a fost înregistrat la un bărbat de 66 ani din județul Timis (contact cu un membru al familiei revenit din Germania). În data de 24 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul «Victor Babeș» din Timișoara. Rezultatul testării din data de 25 martie a fost  pozitiv. Bărbatul a murit pe 28 martie, la Spitalul «Victor Babeș» din Timișoara, Secția ATI. Acesta avea diabet zaharat tip II și hipertensiune arterială (HTA) grad III.

– Deces 39: Bărbat, 71 ani, județul Suceava (contact cu o persoana care a revenit din Austria). În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării din data de 26.03.2020 a fost pozitiv. Data deces: 29.03.2020  – Spitalul  Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Secția ATI. Patologie preexistentă: tumoră neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

– Deces 40: O tânără de 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani. Pe 22 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. Rezultatul testării din data de 23 martie 2020 a fost pozitiv. Data decesului: 29 martie, la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Tânăra avea diabet zaharat tip I decompensat.”

Cei 40 de morți de pe teritoriul României, infectați cu coronavirus

40) 29 martie / Femeie de 27 de ani din județul Botoșani, internată la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Avea diabet zaharat de tip I.

39) 29 martie / Bărbat de 71 de ani din județul Suceava, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Avea tumoră, hipertensiune și anevrism aortă.

38) 29 martie / Bărbat de 66 de ani din județul Timiș, internat la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara. Avea diabet și hipertensiune arterială.

37) 28 martie / Bărbat de 77 de ani din județul Ialomița, decedat la domiciliu.

36) 28 martie / Bărbat de 60 de ani din județul Ialomița, decedat la domiciliu. Avea obezitate.

35) 28 martie / Bărbat de 39 de ani din județul Ialomița. Internat în Spitalul Țăndărei.

34) 28 martie / Femeie de 61 de ani din județul Hunedoara, internată la Spitalul Județean din Deva. Suferea de boli cardiovasculare.

33) 28 martie / Bărbat de 43 de ani din județul Suceava, transferat de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Chirurgie Plastică și Reparatorie București. Era pacient cu arsuri.

32) 28 martie / Bărbat de 67 de ani din județul Constanța, internat în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Suferea de diabet zaharat și hipertensiune arterială.

31) 28 martie / Bărbat de 65 de ani din județul Arad, transferta de la Spitalul Județean Arad la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara. Avea hipertensiune arterială și obezitate.

30) 28 martie / Bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara, internat la Spitalul Județean din Deva. Era bolnav de cancer în stadiul terminal.

29) 28 martie / Femeie de 60 de ani din județul Arad, internată Spitalul Județean Arad.

28) 28 martie / Femeie de 74 de ani din județul Arad, internată Spitalul Județean Arad. Avea diabet și alte boli nutriționale.

27) 28 martie / Femeie de 71 de ani din Arad, internată la Spitalul Județean Arad. Avea diabet zaharat.

26) 27 martie / Bărbat de 65 de ani, din județul Timiș, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Avea afecțiuni cardiovasculare.

25) 27 martie / Bărbat de 81 de ani, din București. Transferat de la Spitalul „Sfântul Ioan” la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

24) 27 martie / Femeie de 80 de ani, din județul Bacău. Era internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Suferea de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială.

23) 26 martie / Bărbat de 75 de ani, din județul Iași, internat pe 22 martie. Avea diabet zaharat complicat.

22) 26 martie / Bărbat de 45 de ani, din județul Arad, decedat în ambulanță, în drum spre Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

21) 26 martie / Femeie de 70 de ani, din județul Neamț, internată la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

20) 26 martie / Bărbat de 49 de ani, din judetul Timiș. Refuzat la internare de Spitalul Județean Timiș și de Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, a murit acasă.

19) 26 martie / Bărbat de 56 de ani, din județul Dâmbovița, transferat de la Spitalul Floreasca la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” București.

18) 26 martie / Femeie de 76 ani, din județul Cluj, transferată de la Spitalul Huedin la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

17) 25 martie / Femeie de 70 ani, din județul Suceava, internată la Spitalul Judeţean Suceava.

16) 25 martie / Femeie de 70 ani, din județul Suceava, internată la Spitalul Judeţean Suceava.

15) 25 martie / Bărbat de 63 ani, din județul Neamț, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

14) 25 martie / Bărbat de 52 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de obezitate.

13) 25 martie / Femeie de 72 de ani, transferată de la Spitalul Județean din Reșița la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara. Avea diabet, fibrilație atrială, cardiopatie ischemică.

12) 24 martie / Bărbat de 74 de ani, din județul Ialomița, internat în Spitalul Comănești – Bacău. Suferea de obezitate, HTA și insuficiență renală cronică.

11) 24 martie / Femeie de 64 de ani, transferată de la Spitalul Judeţean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea hipertensiune, cardiopatie ischemica, fibrilație atrială.

10) 24 martie / Femeia de 80 de ani, internată la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.

9) 24 martie / Bărbat de 59 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava. Suferea de boli cardiovasculare, diabet.

8) 24 martie / Bărbat de 70 de ani, internat joi, 19 martie, la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Suferea de boli cronice și obezitate.

7) 23 martie / Bărbat de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar București. Era dependent de dializă.

6) 23 martie / Bărbat de 64 de ani, internat vineri, 20 martie, în stare gravă, la Spitalul Județean Arad.

5) 23 martie / Bărbat de 71 de ani, internat la Spitalul Judeţean Suceava.

4) 23 martie / Femeie de 72 de ani, internată sâmbătă, 21 martie, la Spitalul Judeţean Suceava. Avea diabet și boli cardiovasculare.

3) 22 martie / Bărbat de 70 de ani, transferat de la Spitalul Județean din Piatra Neamț la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Avea diabet și hipertensiune arterială.

2) 22 martie / Bărbat de 74 de ani, transferat de la Spitalul Universitar Bucureşti la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” București. Avea o boală cronică preexistentă, pentru care se afla în programul de dializă.

1) 22 martie / Bărbat de 67 de ani, transferat de la Spitalul Filiași la Spitalul „Victor Babeș” Craiova. Avea cancer în stadiu terminal.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Apelul de urgență al unui medic din Timișoara ..ne va lua dracu’.. într-o lună !!!…cu măsurile astea luate de Velea…bine bă sudorul lui Dumnezeu, să dai unui medic o mască și o pereche de mănuși pe zi și alea pe tabel???..
    Vorba Dnei doctor ,te duci la wc și te poți pisa pe ele după aia..
    Bă, treziți va , ați înnebunit?.. încep medicii să se miște, oricum nu le ie frică că dacă mor de virus sau de prostia voastră tot unai….pe cine-i mai futeți la cap peste o lună??..vorba medicului din Craiova… Bă , salvați medicii , asistentele,… asta-i prioritatea zero..și revin la cele spuse de D-na doctor,va fi jale mare,mai rău decât în Italia…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here