CIA a descoperit că regimul Viktor Orban consideră SUA cea mai mare amenințare la adresa Ungariei! Membri NATO și UE, ungurii s-au aliat cu Rusia și China și speră în revizuirea frontierelor

7
1735
Putin are în Viktor Orban și Ungaria un important cal troian în UE și NATO. Premierul maghiar a spus conducerii partidului FIDESZ că principalul pericol îl reprezintă SUA

Premierul maghiar Viktor Orban a declarat în februarie că SUA este printre cele mai mari amenințări strategice pentru Ungaria și partidul aflat la guvernare, FIDESZ, relevă „Wall Street Journal“ citând o estimare a CIA (Agenția Centrală de Informații a SUA). Este una dintre cele mai dure – chiar dacă nu și surprinzătoare – confirmări ale faptului că Ungaria, deși membră NATO și UE, a basculat în tabăra dictaturilor, aliindu-se cu Rusia și China.

Americanii nu mai aveau de multă vreme încredere în Budapesta. În urmă cu câteva luni, generalul Ben Hodges, fost comandant al forțelor SUA din Europa, spunea că Washingtonul și șefii NATO au scos Ungaria din circuitul documentelor sensibile, existând temerea (justificată) că vor fi livrate Moscovei.

Totuși, documentul CIA datat 2 martie relevă deja o altă dimensiune a evenimentelor, regimul Orban nesfiindu-se acum să includă SUA printre statele inamice. Pe 22 februarie, la o ședință pe teme de strategie politică din partidul său, FIDESZ, Viktor Orban a spus că America se numără printre principalii săi adversari și între primele 3 pericole pentru FIDEZS. Informația a venit de la Ambasada SUA la Budapesta, care a obținut detalii despre ce s-a discutat la ședință.

Departamentul de Stat al SUA a reacționat la dezvăluiri, spunând că Pentagonul și serviciile de informații fac o verificare, pentru a se lămuri dacă documentele sunt autentice, dar că nu e de așteptat să existe și reacții oficiale. Conform răspunsului dat publicației, „oficialii americani discută problema cu aliații și cu partenerii lor la nivel înalt, dorind totodată să îi asigurăm de hotărârea noastră de a ne autoproteja informațiile și fidelitatea acestora în cadrul parteneriatelor noastre în materie de securitate. Din principiu, anumite aspecte ale informațiilor, precum metodele de obținere a acestora, nu constituie un subiect pe care îl vom discuta vreodată în public“.

Jocul duplicitar al Budapestei în ultimii ani a devenit fățiș ostil UE și NATO după invadarea Ucrainei de către Rusia. Ungaria s-a opus permanent sancționării regimului Putin și sprijinirii Ucrainei.

Un enorm scandal a izbucnit în luna mai a anului trecut, când s-a aflat că Viktor Orban ar fi fost pus la curent de Vladimir Putin cu intenția de a invada Ucraina cu o lună înainte să se întâmple evenimentul. La discuția respectivă, Putin i-ar fi promis lui Orban, în schimbul sprijinirii Rusiei, bucăți din teritoriul Ucrainei după ce țara ar fi fost ocupată.
Viktor Orban are în biroul său de la Guvern, pe perete, harta Ungariei Mari, care include Transilvania, părți importante din Slovacia, Ucraina Transcarpatică și o porțiune din Croația.

În ultima perioadă, Ungaria s-a alăturat Turciei, blocând accesul Suediei în NATO. În paralel, Budapesta s-a arătat ostilă inițiativei occidentale de a realiza un front comun în fața ofensivei lansate de China atât în plan subversiv (spionaj, propagandă, război hibrid), cât și economic. Viktor Orban pare interesat, deși țara sa este membră NATO și UE, de o alianță cu China, Rusia și, dacă se poate, Turcia lui Erdogan.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* România a plătit în 2022 peste un miliard de lei pentru pensiile speciale ale magistraților. Pensia medie a acestora este de 21.000 de lei, din care doar 1.400 de lei din contribuție, restul fiind subvenție

România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* ÎPS Teodosie apără cu îndârjire sărbătorirea Paștelui odată cu Rusia, nu cu Occidentul! Îi vrea pe ortodocși separați de catolici, pe care-i jignește: „Au catolicii Sfântă Lumină? N-au! Alţii? N-au!”. Mitropolitul Clujului îl contrazice, BOR e prudentă

* Contribuția României la lupta Ucrainei cu Rusia, dezvăluită în documentele „scăpate“ de Pentagon: pregătim militari, transferăm echipament și monitorizăm informațional frontul

7 COMENTARII

 1. Ungurii se aliaza si cu Scaraoschi, numai sa nu munceasca. Ce bine le erea in imperiul austriac. Ei arendasi, restul popoarelor iobagi! Ajunsese o populatie de 9 milioane sa calareasca 150 de milioane!

 2. Se doreste izolarea vestului Europei cum era si inainte. Daca Ungaria si Austria schimba macazul pe fata, atunci tot ce este la est intra in sfera de influenta a Rusiei sau Chinei. Disputa Romaniei cu Austria pe tema Schengen este o dovada in acest sens. Din pacate, la Bucuresti avem o adunatura de idioti in fruntea tarii, iar clasa politica este de fapt plina de prosti, banditi. Daca pica Ucraina, Moldova – Romania – Bulgaria vin la pachet. Toti vecinii Romaniei vor fi in sfera Rusiei. Din acest motiv anul 2024 este esential pentru supravietuirea natiei, cand voturile nu mai trebuie sa ajunga la borhotul fesenist si nici la satelitii sai UDMR si AUR. Este timpul pentru o schimbare pana nu este prea tarziu. Totusi 34 de ani de praf si pulbere dupa Nea Nicu sunt deja cam multi de suportat.

  • „Daca Ungaria si Austria schimba macazul pe fata, atunci tot ce este la est intra in sfera de influenta a Rusiei sau Chinei”
   Asta s-o creada ei, ungurii si austriecii ar fi gata oricind sa redevina imperiu, din fericire lucrurile s-au schimbat. Nici daca pica Ucraina nu se poate reveni la ce a fost. Despre Republica Moldova acolo e posibil orice.

   • … pentru ca Republica Moldova din pacate nu a ajuns la maturitatea la care sa-si poarte singura de grija. Acolo si acum doar 30% sint unionisti, nu poti avea nici o garantie privind viitorul ei. Daca nu vor sa vina cu Romania nu poti sa-i obligi.

 3. Ca de obicei, America este cel mai mare dușman al dictatorilor, oriunde ar fi ei 😂😂😂😂😂😂😂😂
  Si cu Unchiul nu te joci, tov Orban 😂😂😂😂😂😂😂😂

 4. Tocmai asta spuneam, România va avea securitatea asigurata cit timp SUA vor fi prezente în zona Marii Negre. Trebuie sa ne ținem de SUA „ca scaiul de gubă” cum spune o vorba din popor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here