sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăLumeaAmericaTrump, acuzat oficial de "incitare la insurecție", în Congresul SUA. Destituirea sa...

Trump, acuzat oficial de „incitare la insurecție”, în Congresul SUA. Destituirea sa se votează miercuri, la exact o săptămână de la asedierea Capitoliului

-

A început procedura de demitere a președintelui Donald Trump, cu 9 zile înainte ca el să-și încheie mandatul la Casa Albă! Democrații din Camera Reprezentanților au introdus luni, oficial, rezoluția pe baza căreia ar urma să fie destituit Trump. Acesta e acuzat de „incitare la insurecție”, pentru rolul său în evenimentele de la Capitoliu, de miercurea trecută (6 ianuarie).

În textul rezoluției, care are un singur articol, Donald Trump este acuzat că a susținut în mod repetat că a câștigat alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

De asemenea, liderului de la Casa Albă îi este imputat discursul susținut pe 6 ianuarie, cu puțin timp înainte ca susținătorii săi să ia cu asalt Capitoliul.

Este invocat și apelul lui Donald Trump către secretarul de stat din Georgia, de a-i găsi 11.780 de voturi pentru a câștiga alegerile din statul respectiv, deși voturile fuseseră numărate de două ori.

- Advertisement -

Liderul majorității din Camera Reprezentanților a anunțat că votul privind destituirea lui Trump va avea loc miercuri, 13 ianuarie, la exact o săptămână de la asaltul trumpiștilor asupra Capitoliului de la Washington.

„Președintele Trump a pus într-un pericol grav securitatea Statelor Unite și a Guvernului. El a amenințat integritatea sistemului democratic, a obstrucționat transferul pașnic de putere și a pus în pericol o altă putere a statului”, se arată în rezoluția introduse de democrați.

Documentul citează al 14-lea amendament din Constituția SUA, care îi interzice unei persoane care a fost angajată într-o insurecție sau rebeliune împotriva Statelor Unite să dețină funcția de președinte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -