Un trumpist a scrijelit cu cuțitul numele lui Trump în carnea unui lamantin viu. Nemernicul e căutat de Poliție

0
1217
Lamantinul mutilat cu 5 litere dureroase: TRUMP

Autoritățile federale care se ocupă de gestionarea apelor și de conservarea vieții sălbatice în statul american Florida caută informații cu privire la unul sau mai mulți indivizi care au comis un act de o cruzime ieșită din comun: au tăiat un lamantin pe spate, cu cuțitul, pentru a inscripționa numele „Trump” în carnea acestuia, relatează The Guardian.

Atacul asupra animalului a fost denunțat de Citrus County Chronicle, care a publicat fotografia cu animalul acvatic în carnea căruia fusese scrijelit, în mod foarte vizibil, numele președintelui american.

„Serviciul pentru protecția faunei sălbatice marine din SUA investighează un atac asupra unui lamantin”, au transmis autoritățile americane.

Lamantinul a fost filmat în zona în care râul Homosassa din statul Florida se varsă în Oceanul Atlantic. Autoritățile încearcă să dea de urma făptașilor.

Lamantin acvariu
Lamantin / Foto: Profimedia Images

Lamantinii sunt protejați de lege

Lamantinii sunt animale mari acvatice, foarte docile, de culoare gri, asemănătoare foclor. Ei reprezintă o atracție turistică importantă în Florida, deși numărul lor a început să scadă în ultima vreme, din cauza reducerii habitatului lor natural.

Conform BBC, animalele sunt protejate de legea americană, iar indivizii găsiți vinovați de uciderea sau hărțuirea lor riscă amenzi de 50.000 de dolari și până la un an de închisoare.

Centrul pentru Diversitate Biologică, o companie caritabilă pentru conservarea mediului, oferă o recompensă de 5.000 de dolari pentru cei care pot oferi informații cu privire la făptași.

„Este sfâșietor să vezi un astfel de animal chinuit într-un asemenea mod criminal. Este clar că persoanele care au vătămat acest animal lipsit de apărare sunt capabile de violențe și mai grave. Ei trebuie prinși cât mai curând cu putință”, a spus directoarea Centrului, Jaclyn Lopez.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here