Acasă Fără categorie Tremură Dăncilă! Miting de „încălzire” în faţa Guvernului, cu poza lui Eminescu...

Tremură Dăncilă! Miting de „încălzire” în faţa Guvernului, cu poza lui Eminescu anti-Codul administrativ. „E un act de trădare naţională”

3
1850

Aproximativ 100 de persoane participă duminică în Piaţa Victoriei din Capitală la un miting de protest împotriva adoptării de către Guvern a OUG privind Codul Administrativ.

Îmbrăcaţi în costume populare, fluturând steaguri şi intonând cântece patriotice, participanţii la miting au respins Codul Administrativ adoptat prin OUG de Guvern, pe motiv că acest act normativ introduce limba maghiară ca a doua limbă oficială în stat.

Organizatorul protestului, Mihai Tîrnoveanu, preşedinte al Asociaţiei „Calea Neamului” şi vicepreşedinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, susţine că OUG pe Codul Administrativ a fost emisă de Guvern la presiunile UDMR şi ale statului ungar şi este „un act de trădare naţională”.

„Protestăm împotriva Codului Administrativ. Vom cere Guvernului abrogarea ordonanţei de urgenţă prin care s-a dat Codul Administrativ, pe care îl considerăm un act de mare trădare naţională, deoarece limba maghiară devine a doua limbă oficială de stat. Se diminuează foarte mult caracterul naţional prevăzut în Constituţia României, prin desfiinţarea pragului de 20% de folosire a limbii minorităţilor naţionale în administraţie. Nu este normal ca folosirea limbilor minorităţilor în administraţie să rămână la mica – marea negociere pe care UDMR o va face în consiliile judeţene, unde îşi va putea impune punctul de vedere”, a declarat Tîrnoveanu, citat de Agerpres.

În opinia sa, OUG pe Codul Administrativ duce la disoluţia autorităţii statului român în mai multe zone ale ţării, în care populaţia românească este redusă numeric şi favorizează obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice, obiectiv public asumat al UDMR.

Un alt participant la miting a spus că „UDMR este doar o unealtă a Budapestei, prin care se vrea obţinerea autonomiei Ardealului”. 

CITIŢI ŞI:

Ponta a dat iar în boala vacii politice nebune. Îl atacă pe Cioloş că nu-i dă funcţii, deşi liderul PLUS nu dă nimic de la el, că nu are de unde

VIDEO. „Firea, Dragnea? Ştim, potopul e de vină, nu ei! Tot îi mai votaţi, mă, PSD-iştilor?!” Nervii bucureştenilor au cedat pe străzile blocate de inundaţii

Firea dă banii la Antena 3 și pe concerte, iar rablele Primăriei îi calcă pe bucureșteni. Crimă cu premeditare

Efectul Dăncilă: gaze româneşti mai scumpe cu 33% decât cele de import şi primii în UE la bani pentru bugetari

Din cauza „furajaţilor” ca el plătim facturi tot mai scumpe! Cazul Neacşu-ANRE sau cum să iei 10.000 de euro pe lună fără să ai vreo legătură cu meseria

Vine marea tăiere bugetară! Trebuie acoperită o gaură de 7 miliarde de lei. Cum vor Dăncilă şi Teodorovici să facă rost de bani pentru pensii şi salarii

Pleşu, text superb! Dăncilă – „gospodina victorios ospitalieră”; Orlando – „playboyul machiat, un caraghios tomnatec”; Codrin – „de câte ori își arată mușchii, face paradă de creier, iar de câte ori are nevoie de creier, își joacă mușchii”

Cum a picat Urs în plasa şpăgii. Şeful Universităţii „Titu Maiorescu”, tovarăş cu politicieni galonaţi cu titluri şi diplome universitare

Tupeul primăriţei PSD-iste care a „ras” un parc cu arbori vechi de 100 de ani: „Nu IGNOREZ nimic!”

„Sistemul de pensii nu va mai putea să plătească”. Emil Boc ştie deja care va fi soarta pensiilor speciale. Primarul Clujului o acuză pe Dăncilă că a promovat „pe şest”, prin OUG, Codul administrativ

Probleme cu cardurile Revolut în România. Unii clienţi s-au plâns că le-au fost dublate sumele plătite în weekend

* Cine-ar fi crezut: Macron s-o lase pe Kovesi fără rival la şefia Parchetului European!

O nouă „fleşcăită” anti-Kovesi: „A aprobat să fie arse dosare”. Presa anti-justiţie îi face campanie „sursei” Marius Oprea

Nebunie PSD-istă: copiii, obligaţi prin lege să le asigure pensie părinţilor! Dacă nu, la puşcărie!

* USR şi PLUS „mor de gât” cu Kovesi în Europa. „E o datorie de onoare a eurodeputaţilor noştri”

* Dăncilă face joc dublu: publică rapoartele GRECO, dar nu ține cont de recomandările lor, care sunt obligatorii! Miza: SS-Gestapo

VIDEO. Îngrozitoare, țața Grapini! A țipat la Donald Tusk ca o mahalagioaică, dar se laudă că i-a dat „șah-mat”

De ziua Americii, ambasadorul SUA își arată admirația față de modul exemplar în care au votat românii pe 26 mai

VIDEO. Imagini de la capturarea criminalului cu bâta. Individul e psihopat. Zice că a omorât din cauza unei icoane de argint

Dosar DNA: „Metoda Dragnea”, aplicată și de ministrul Bodog. A angajat o consilieră care n-a trecut pe la minister

Ei sunt cei 5 membri ai CCR care au băgat Justiția în comă: patru PSD-iști și un UDMR-ist! Îi plătim regește ca să distrugă România

Curtea Constituțională trece total de partea infractorilor. Desființează sentințele completurilor de 3 judecători de la Înalta Curte, la cererea lui „Ciordache”

Orban despre canaliile din CCR: „5 cetățeni capabili în orice moment de o lovitură de stat. Să-și demisia toți 5!” 

3 COMENTARII

 1. DOAR 100?!?! Iar stau romanii in casa, putin le pasa de ce indura fratii lor din cele 3 judete in care troneaza la conducere hungurii lui basescu, ca el le-a dat primele coarne , acum vor tot, ce zici basele, esti bun de plata precum primul tradator al romanilor alaturi de Veve-Vio number 2?

  • Rusine tinerilor !
   La Nerversea pot veni zeci de mii de persoane, la un meci de fotbal pot veni mii sau chiar zeci de mii de persoane, dar pentru apararea tarii, pentru apararea democratiei, pentru apararea independentei justitiei si a statului de drept nu se gasesc decit 100 de persoane.

 2. Ordonanța de urgență privind limbile etniilor conlocuitoare/ creează falsa impresie că România ar fi cumva o închisoare a popoarelor. Etniile conlocuitoare au datoria de a respecta, cunoaște limba română/ a statului care le găzduiește, istoria, geografia, tradițiile ei.
  În familia dumnealor/ e una, în fața instanțelor României// trebuie să existe transparență, nu loc pentru interpretări necinstite și concesii la infinit.

  Pe plan juridic// o criptare a legilor administrative/ în sânul acestor mici zone etnice//prin introducerea în textele administrative a limbilor neromânești ar dăuna serios unei adevărate cooperări, comunicări între neromâni și autoritățile statului gazdă, respectiv, Statul român. Capcanele limbajului juridic duc la interpretări care pot fi necinstite, falsificatoare de adevăr tendențioase.

  Domnul Președinte Johannis trebuie să fie garantul României/ pe al cărui steag a depus jurământ. Oricine dorește să devină/și să se manifeste ca cetățean al României/ se cuvine de drept și de fapt să-i știe bine limba, obiceiurile, cultura, să i le respecte. iar pentru orice jaf// sau înstrăinare de teritoriu/patrimoniu/ / justiția să acționeze liber/ pentru apărarea integrității Statului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările