Al doilea procuror sinucis anul acesta. Ramona Bulcu s-a aruncat de la etajul 5 al Parchetului General

4
5990

Procuroarea Ramona Bulcu, fostul purtător de cuvânt al Parchetului General, s-a aruncat de la etajul 5 al clădirii Parchetului General, în această dimineaţă. Decesul a fost confirmat de Ambulanța București.

Decesul a fost declarat la ora 11.31. Cu aproximativ două ore înainte, Ramona Bulcu ar fi sunat la 112 și ar fi spus că intenționează să își ia viața.

Sinuciderea de azi survine unul alt caz încă neelucidat, tot cu victimă un procuror.

Fostul şef al DNA Timişoara, Tamas Schiffbeck (48 de ani), şi-a pierdut viaţa, vineri, 15 martie, după ce a căzut de la etajul 6 al clădirii în care lucra ca procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Omorât de teroarea din justiţie?

Una dintre ipotezele privind cauzele sinuciderii a fost legată de situaţia actuală din justiţie. Guvernarea PSD-ALDE, prin ex-ministrul Justiţiei Tudorel Toader, via Inspecţia Judiciară, a declanşat teroarea împotriva magistraţilor oneşti, care îşi făceau treaba potrivit conştiinţei şi regulilor penale.

Miza acestui atac politic la justiţie, condamnat şi de Europa, este timorarea procurorilor care nu vor să cedeze la presiuni politice sau nu au profil de executant de anchete la comandă, vezi cazul Adina Florea cu a sa secţie „SS”. Existenţa unor astfel de personaje dispuse la compromis politic crează o presiune în plus asupra vieţii procurorilor independenţi.

Ipoteza presiunilor din sistem provocate de controale abuzive ale Inspecţiei Judiciare (aflate sub controlul lui Tudorel Toader şi dirijate de celebrul executant Lucian Netejoru) începe să prindă contur. Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că o echipă de inspectori judiciari ar fi trebuit să înceapă o verificare la DNA Timişoara, inclusiv pentru perioada în care Serviciul era condus de Tamas Schiffbeck.

Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru, nu a putut confirma sau infirma controlul tematic de la DNA Timişoara, spunând că „astfel de controale sunt multe”. Purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare a declarat, însă, că cel puţin în ultimii doi ani, pe numele lui Tamas Schiffbeck nu a fost depusă nicio sesizare la Inspecţia Judiciară.

Amintirea procurorului Panait

În 10 aprilie 2002, Cristian Panait (în imaginea de deasupra, în dreapta lui Victor Ponta), pe atunci tânăr procuror de la Parchetul General, s-a aruncat de pe terasa apartamentului în care locuia și a decedat câteva ore mai târziu, la spital. Ştirea a fost şocantă, deoarece opinia publică ştia că procurorul era implicat într-o anchetă de contrabandă şi corupţie, cu ramificaţii politice până la vârful PSD, partidul aflat atunci la putere.

La acea vreme, Victor Ponta era şef al Corpului de Control al cabinetului Adrian Năstase, iar presa a abundat de informaţii şi speculaţii pe tema legăturii sale cu sinuciderea lui Panait.

Cea mai şocantă versiune a fost aceea că mătuşa lui Panait ar fi spus că, înainte de a se sinucide, Panait ar fi fost vizitat de Ponta. Urmare a acestei informaţii, neconfirmate oficial, în media a circulat şi o frază celebră atribuită lui Panait: „Câinele de Victor Ponta mi-a făcut-o”. Nici această informaţie nu apare în ancheta oficială a Parhetului General.

De altfel, procurorii, foşti colegi şi lui Panait şi ai lui Ponta, au închis repede cazul. Verdict: sinucidere. O moarte învăluită în mister care a fost readusă în prim-plan de filmul lui Tudor Giurgiu, „Cristian” (de la prenumele tânărului magistrat), lansat în 2014.

Cazul judecătorului Dănileţ

Atacul la adresa magistraţilor care vor să-şi facă meseria în numele cetăţeanului, nu al politicului, cunoaşte forme tot mai agresive. Celebra OUG 7, care dă puteri totale „SS” (secţia specială condusă de Tudorel Toader, prin Adina Florea), este o crimă anti-justiţie independentă. La fel, toate celelalte modificări la legislaţia în domeniu puse la cale de PSD-ALDE şi respinse categoric de Uniunea Europeană.

Dar tandemul Dragnea-Tăriceanu nu ţine cont de nimic. Ba chiar impune forme agresive de acţiune împotriva magistraţilor.

Inspecția Judiciară, bunăoară, s-a autosesizat după o postare pe Facebook a judecătorului Cristi Danileț, fost membru al CSM şi actual judecător la Tribunalul Cluj, un mare apărător al justiției, al statului de drept și al democrației.

Danileț a scris că, potrivit actualei Constituții, Armata ar putea să iasă pe stradă pentru a păzi democrația. „Nu v-ar surprinde să realizați că ar fi… constituțional!?”, întreabă retoric judecătorul.

CITIŢI ŞI:

Al doilea caz Panait. TEROAREA anti-magistraţi, posibilă cauză a sinuciderii ex-şefului DNA Timişoara

Judecătorul Cristi Danileț e vânat de Inspecția Judiciară pentru postări pe Facebook

Dragnea ştia cu 4 zile înainte de atacul din 10 august! Procurorii au pus mâna pe secretele lui Carmen Dan

În curs de actualizare.

4 COMENTARII

  1. Mateescu, ce-ti mai place sa ,,rasucesti,, batul prin cadavre de procurori. Cauti vinovati doar in alta parte numai vina lor n-o cauti. Pai, cand ei fac abuzuri impotriva altora cum crezi ca isi primesc factura ? Cu flori,bineinteles!!! Bieti oameni de neinlocuit!

  2. Sa-i fie tarana usoara! Cumplit de trist acest fapt, asta-i Romania psd-draknea-alde-udmr, tara unde procurorii se sinucid!
    Sa va fie rusine pentru ce ati scris, nesimtitilor anonimi, adica lasi obscuri, ca nici curajul sa va scrieti numele nu-l aveti, javrelor postace!

  3. Parchet General, care procuror a trimis dosarul Emiliei Şercan de la parchet spre DNA. Amenințările unui ofițer de poliție se înregistrează la Parchetul General.

    DNA se ocupă de dosarele politice. Emilia Şercan şi ofițerul de poliție nu sunt politicieni cu fraude sau corupție politică.

    A nu uita. Diavolul nu poate fi înfrânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.