Toate cele 6 spitale tăiate de PSD din PNRR, în valoare de 700 de milioane de euro, sunt din orașe administrate de PNL și USR! Dezastru total pentru România

9
1464
Ciolacu și Rafila, premierul și ministrul Sănătății de la PSD

Noile informații despre dezastrul cumplit pentru România, care a pierdut investiții de 700 de milioane de euro prin PNRR pentru construirea a 6 spitale noi, relevă nu doar incompetența totală a ministrului Alexandru Rafila, de la Sănătate, dar și – foarte probabil – o premeditare a PSD. Datele arată că toate investițiile au fost tăiate în orașe administrate de PNL sau USR!

Guvernul Ciolacu a decis să scoată de la finanțarea prin PNRR proiectele pentru:

 • Spitalul Gerota din București (primar: Nicușor Dan / independent susținut de USR și PNL);
 • Spitalul de Boli Infecțioase Brașov (primar: Allen Coliban / USR);
 • Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Alba Iulia (primar: Gabriel Pleșa / USR);
 • Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea (primar: Gheorghe Pistol / PNL);
 • Corpul nou al Departamentului Sănătatea mamei și copilului la Spitalul Județean Constanța (primar: Vergil Chițac / PNL);
 • Aripa cu secțiile de obstetrică-ginecologie, neonatologie, chirurgie pediatrică și pediatrie Arad (primar: Călin Bibarț / PNL).

„Spitalele care au alergat cel mai încet sunt cele 6”

Toate ar fi trebuit făcute cu bani europeni gratis, veniți prin PNRR, dar Alexandru Rafila nu s-a ocupat deloc de proiecte, iar acum le-a tăiat de pe listă, considerând că nu se mai pot face până în 2026, termenul-limită impus prin PNRR. Explicația lui Rafila a fost una cinică: „Spitalele care au alergat cel mai încet sunt cele 6”.

Liberalii sunt foarte nemulțumiți de această veritabilă nenorocire abătută peste România și care i-a lovit în primul rând pe ei, exact în județe pe care le administrează. PNL-iștii remarcă faptul că s-a renunțat la aceste proiecte deși încă mai erau șanse (mici, dar existau) de a fi realizate, în timp ce proiecte fără nicio șansă de realizare, precum cel din bârlogul PSD-ist din Piatra Neamț, au fost menținute în cursă.

Dincolo de răfuielile lui Rafila și ale PSD cu PNL, marele pierzător este România, împreună cu cetățenii săi. Alături de Educație, Sănătatea este cel mai neperformant sistem din această țară. Condițiile din spitale au îngrozit o lume întreagă și pacienții evită, pe cât le stă în putere, să se interneze, de teama felului în care sunt tratați și a infecțiilor nosocomiale.

PNRR reprezenta șansa României de a ieși din această subdezvoltare dezastruoasă, care nu se poate întâlni decât la țări din Africa și Asia. Însă aducerea la guvernare a PSD de către Klaus Iohannis, în toamna lui 2021, după negocieri pe sub masă ale președintelui cu Marcel Ciolacu, a pus cruce acestei perspective.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* Paparuda de la Realitatea Plus le înalță ode penibile Gabrielei Firea și lui Marcel Ciolacu / Despre Firea: „Foarte mulți bucureșteni o regretă. Destul a fost atacată, fără să se țină cont că e mamă! Oamenii vor un om gospodar ca ea, care poate reda siguranța și strălucirea Bucureștiului” / Despre Ciolacu: „E un exemplu pozitiv, că a reușit!” / Xenofobie la maxim

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! 🙂 Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns :)))

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* Propunerea șantajistă a lui Ciolacu, pentru UE: să fie lăsat să supra-îndatoreze România, să nu se atingă de pensiile speciale și nici de clientela de partid, să nu facă reforme și, la schimb, Europa să-i dea miliarde

* PNL a pus șef la Garda de Mediu Tulcea un infractor. După 4 luni, acesta a recidivat, fiind prins când lua șpagă 5.000 de euro. Are și „calități” politice: traseist trecut prin 7 partide!

* Trădare: Klaus Iohannis „își dorește” ca PSD să fie votat de cât mai mulți români! Acum trei ani pronunța cu scârbă: „acest Peee Seee Deee”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

9 COMENTARII

 1. PSD va sucomba la un moment dat cand nu va mai exista prostimea de-i voteaza de 34 de ani. Tocmai astia sunt cei care manca prost, se imbolnavesc. Fara spitale mor pe capete. Putoarea iliesciano-bolsevica se va aerisi. Cel mai probabil cand criminalul bolsevic va da ortul popii. Ceausescu a platit in chinuri 24 de ani de dictatura, dar sa vezi ce se va pregati lui Iliescu pentru 34 de ani de distrugere a natiei romane. Migrarea a 7 milioane de persoane, cea mai mare inregistrata vreodata raportata la o natie, este cel mai bun argument.

   • Nimic sa nu se poata trata cu Exocet, Rafale si alte chestii. Cum pied-noirs au stiut a pleca din Algeria, vor sti si magrebienii sa plece din Franta.

    Pana atunci noi sa tinem de Romania noastra sa incercam sa facem cat mai mult putem. Chiar daca iubim Franta, Britania sau Germania.

 2. Poa’ să crape toată populimea numai Nomenklatura PCR-USL să rămână cu pensiile speciale 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 3. Rafila deja e bun de acuzat de genocid. Piticania incompetenta trebuie sa raspunda. Unde este maestrul Stelian Ion sa faca plangere? Ar fi un moment bun sa faca un bine. A mai ratat cel putin 2 momente sa-i puna pielea in bat monstrului.

  „Qualis pater, talis filius” – cum e tatal asa si fiul. Rafila senior a fost un ucigas dement. Ce credeati ca va fi fiul?

 4. om normal pate „pierde 1 milion” si nu face puscarie cu averea confiscata?
  Dapoi 740 milioane?
  Ia sa-ii bagam in puscarii pe toti acei care au dat cu piciorul banilor.
  Si averile confiscate, pana la a treia amanta sau odrasla!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here