sâmbătă, septembrie 14, 2024
AcasăSportA doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. "Nu...

A doua remiză mincinoasă: 1-1 cu Israel, după 2-2 în Elveția. „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim! Ne-au omorât! Să se desființeze fotbalul!”

-

Grupa I din preliminariil Euro 2024 a ajuns la jumătate: s-au jucat 5 etape din 10. Iar etapa a 5-a, disputat sâmbătă seara, a „înghețat” clasamentul așa cum era, aducând trei rezultate de egalitate. România a rămas pe locul 2, la numai două puncte de liderul Elveția, dar Israelul (care e pe locul 3) ne-a dat o strașnică lecție de fotbal. Doar norocul ne-a salvat de la o înfrângere meritată după cum s-a jucat pe Arena Națională!

Rezultatele de sâmbătă, din Grupa I:

  • România – Israel 1-1. Goluri: Alibec (27) / Gloukh (53).
  • Kosovo – Elveția 2-2. Goluri: Muriqi (65, 90+4) / Freuler (14), Amir Rrahmani (79 – autogol).
  • Andorra – Belarus 0-0.

Clasamentul după 5 etape:

Primele două clasate se vor califica la turneul final Euro 2024, care va fi găzduit de Germania.

- Advertisement -

Israelul ne-a dominat, a avut și o bară la 1-1, plus o mare ocazie în minutul 89. România a scos un punct la fel ca la Lucerna: cu noroc și multă suferință

Naționala României a scos a doua remiză consecutivă după un meci al suferinței, în care a fost dominată categoric, de data asta chiar pe Arena Națională din București.

Pe 19 iunie, la Lucerna, Elveția ne-a condus cu 2-0 încă din minutul 41, a avut ocazii mari de a mări diferența, dar le-a ratat, iar spre final (minutele 89 și 90+2) a fost pedepsită de nou-intratul Mihăilă, care a macat de două ori din pasele oferite de nou-intratul Moruțan. A fost un 2-2 ieșit din logica fotbalului, un 2-2 care ne-a menținut la numa două puncte în urma Elveției.

Pe 9 septembrie, la București, România a condus cu 1-0 (după o greșeală a portarului israelian: șut Stanciu, Glazer respinge în față, Alibec marchează din careu), dar apoi a fost domintă autoritar, nefiind în stare să mai lege trei pase.

- Advertisement -

Israelienii au egalat printr-un șut grozav din afara careului, au trimis o dată în bara din dreapta lui Horațiu Moldovan (x, min. x) și au ratat o ocazie uriașă în minutul 89 (portarul Rapidului a blocat cu piciorul șutul din apropiere al lui x). Dar, mai ales, au „arestat” mingea și au venit peste noi permanent, construind, căutând golul victoriei și lăsându-ne pe noi cu sentimentul amar al neputinței. Ei au jucat fotbal, noi am făcut anti-fotbal.

VIDEO: Rezumatul meciului România – Israel 1-1

Nu selecționerul e problema!

Ca și în Elveția, am ciugulit un punct, îi ținem pe israelieni deocamdată în spatele nostru, dar ne-a fost imposbil să pretindem victoria, care ne-ar fi distanțat la 4 puncte de ei în clasament (să nu uităm că va fi și returul, la Tel Aviv sau Ierusalim).

Mai mult: Elveția s-a încurcat în Kosovo (a condus de două ori, a încasat golul de 2-2 în minutul 90+4, după ce Mihăilă al nostru făcuse 2-2 în minutul 90+2!), rămânând la doar două puncte în fața României.

Așadar, la jumătatea calificărilor, suntem în cărți – teoretic – inclusiv pentru locul 1, dar de fapt nu jucăm aproape nimic. Am fost dominați autoritar, până la sentimentul acut de umilință, atât la Lucerna, cât și aseară la București. Problema e că vine Elveția pe arena Națională și mergem noi în Israel. Pe unde scoatem cămașa cu jocul ăsta?!

Și mai e o problemă: marți vine Kosovo la București. Acel Kosovo pe care, la Priștina, nu l-am bătut nici noi, nici elvețienii. Va fi testul care nu mai poate păcăli pe nimeni: de data asta, trebuie să învingem, nu să ciupim un egal. Dacă nu suntem în stare să batem naționala unui stat de 1,9 milioane de locuitori, cu o suprafață cât a unui județ mai mare din România, pe unde vom scoate cămașa la meciurile cu Elveția și Israel? Vom mai reuși măcar două remize, cu jocul nostru modest, sărăcăcios, neputincios?

Nici măcar nu trebuie să punem tunurile pe selecționerul Edward Iordănescu. „Tactica umilinței”, pe care și-a asumat-o acesta, s-ar putea să fie cea care ne-a adus remiza din Elveția și cea cu israel. Venim, totuși, după câteva campanii de calificare în care eram pe undeva pe locul 4, după ce ne băteau armenii și muntenegrenii.

Acum, măcar, suntem în cărțile calificării după 5 etape, ba chiar pe un loc care ne-ar duce la turneul final. Poate că ăsta e potențialul nostru fotbalistic maxim în acest moment, confirmat și reconfirmat în ultimii ani.

Nu avem materie primă nici cât Israel sau Kosovo. Elveția e la ani-lumină

Nu avem un titular/golgheter în prima ligă spaniolă (cum îl au kosovarii pe Muriqi), nu avem un jucător la Tottenham, în Premier League (cum îl au israelienii pe Solomon), nu avem două echipe în grupele cupelor europene (cum are Israel – una în Europa League, alta în Conference League), de fapt noi nu avem niciuna. Ca să nu mai facem comparația cu Elveția, care are titulari la Manchester City, Newcastle, Inter Milano, AC Milan, Sevilla, Bayer Leverkusen, Monaco etc., plus echipă în grupele Champions League.

Așteptăm Kosovo, să vedem dacă ne mai facem iluzii sau nu. Oricum, prezența la un turneu final, cu jocul nostru actual, ar putea fi un nou prilej de umilință, cu o expunere mult mai mare.

Naționala României la meciul cu Israel: H. Moldovan – Manea, Drăgușin, Burcă, Bancu – Răzvan Marin, Marius Marin (65 Olaru) – Sorescu (57 Moruțan), Stanciu (88 Cicâldău), Fl. Coman (57 Mihăilă) – Alibec (65 Pușcaș).

Echipele la care sunt legitimați jucătorii români din meciul cu Israel:

  • FCSB (Fl. Coman, Olaru)
  • CFR Cluj (Manea)
  • Rapid (Horațiu Moldovan)
  • Univ. Craiova (Bancu)
  • Genoa / Italia (Drăgușin, Pușcaș)
  • Empoli / Italia (Răzvan Marin)
  • Pisa / Italia – Serie B (Marius Marin)
  • Parma / Italia – Serie B (Mihăilă)
  • Rakow Czestochowa / Polonia (Sorescu)
  • Ankaragücü / Turcia (Moruțan)
  • Konyaspor / Turcia (Cicâldău)
  • Al Akhdoud / Arabia Saudită (Burcă)
  • Damak / Arabia Saudită (Stanciu)
  • Muaither / Qatar (Alibec)

Pe bancă se mai aflau jucători de la Alaves / Spania (Ianis Hagi), Rayo Vallecano / Spania (Rațiu), Pafos / Cipru (Rus), FCSB (Târnovanu), CFR Cluj (Camora), Univ. Craiova (Screciu) și Farul (Aioani), dar cei din străinătate fără meciuri în picioare.

Viorel Moldovan: „Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne mințim!” / „Israelul ne-a călcat în picioare. Ne-au omorât!” / „Să se desființeze fotbalul!”

După finalul meciului, fostul atacant Viorel Moldovan (51 de ani), care a jucat 70 de meciuri pentru echipa națională și a marcat 25 de goluri, a izbucnit în studioul amenajat la Arena Națională de Prima TV, televiziunea care a transmis meciul.

* „Am arătat încă o dată că suntem incapabili să jucăm fotbal. Nu știu ce se întâmplă. Să fii dominat acasă și să vezi această diferență de tactică și tehnică în favoarea Israelului… Mai ales când ești susținut de 50.000 de fani. Mi-am dat seama că suntem modești.”

* „Când văd atâta neputință, îmi vine să înnebunesc! Mi-aș dori să se desființeze fotbalul când văd naționala. Israelul vine și te calcă efectiv în picioare la tine acasă. Ne-au omorât! Ne-au distrus în repriza a doua!”

* „Trebuie să vorbesc la superlativ despre naționala Israelului. Puteam să câștigăm și să revenim la același discurs, cu «rezultatul», cu «clasamentul», cu «grupul». Dar fotbalul?! Unde e fotbalul?! Unde sunt mijlocașii?! Unde e personalitatea?! Propagandă multă, mult bla-bla-bla în această săptămână.”

* „Ne mințim! Lumea vine la stadion datorită acestei propagande mincinoase. Nu vreau să mergem la Euro! Nu merităm! Ne păcălim, ne merităm soarta!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Becali a capitulat din nou în Europa: 0-2 în Danemarca! FCSB – singura echipă cu 4+1 antrenori!

Hagi șampiyon, Becali bătut de Dumnezeu! Mutările geniale prin care nașul și-a învins finul. O legendară răsturnare de scor: Farul – FCSB, de la 0-2 în minutul 17 la 3-2 în minutul 86

Lui Becali nu-i poate lua nimeni locul 2! Blestemul FCSB: în ultimii 8 ani a încheiat de 7 ori pe poziția secundă și o dată pe 5. N-a mai câștigat titlul din 2015, când era în pușcărie

„De azi, rapidistul Șumudică a murit! Aș antrena pe FCSB cu inima deschisă. Și la Dinamo m-aș duce”

Cei patru sfinți care ne-au adus un 2-2 miraculos în Elveția: Sfântul VAR, Sfântul Mihăilă, Sfântul Moruțan și Sfânta Bară. Goluri-dinamită în minutele 89 și 90+2. VAR-ul merită o statuie: ne-a salvat și în Kosovo, și în Elveția

A 4-a finală consecutivă de Liga Campionilor cu un singur gol: Manchester City – Inter Milano 1-0! Italienii au pierdut toate cele trei finale din acest an

Cea mai tare finală din istorie! Argentina – Franța 3-3, Messi – Mbappé 2-3, Argentina e triplă campioană mondială! Ștafeta Kempes – Maradona – Messi

* Sorana Cîrstea uimește lumea tenisului: la 33 de ani își egalează performanța de la 19 ani și e în „sferturi” la US Open! Culoar bun spre semifinale

S-a născut campionul următorului deceniu: Carlos Alcaraz, puștiul care a oprit marșul triumfal al lui Djokovici. Finală magică la Wimbledon: spaniolul a câștigat în 5 seturi, după ce începuse cu 0-5!

9 COMENTARII

  1. Romania ca tara este imaginea in oglinda a cetatenilor sai. Dezastrul pe care il constatam in toate domeniile se datoreaza mediocritatii in generatiile actuale. Toti vor sa aiba bani, sa nu munceasca, fara eforturi, fara educatie. Am avut rezultate acum 30 de ani pentru ca acea generatie nu juca pentru bani si avea alta mentalitate. Intr-o tara in care se voteaza mizeria fesenista, borhotul rusofil, nimeni sa nu indrazneasca sa se planga. Suntem o natie si majoritatea traseaza directia. Pisati-va pe el de vot, mergeti la mici si bere in ziua alegerilor, nu va implicati in viata sociala, nu fiti deranjati cand unul face galagie in bloc sau arunca gunoi pe strada, conduce drogat. Nu aveti dreptul sa cereti nimic cata vreme nu oferiti nimic!

  2. 1. Football-ul e o afacere. Afaceristi adevarati in Romania sunt putini si macelariti de janghinile pesediste. Deci de unde football fara manageri adevarati?
    2. Nu va amagiti cu rezultatele de pe vremea lui Ceausescu si imediat de dupa. Totul era controlat, ce era mai bun in toata tara se aduna la cateva echipe (armata si militia), salariile erau mari, prestigiul si mai mare, bisnitareala de dupa o deplasare externa fabuloasa. Ei, conditiile economice s-au schimbat.
    3. Fostii mari sufoca football-ul de AZI. Golaniile cu alba-nagra transferurilor, tepele trase „investitorilor” cu tot felul de panarame a caror cota trebuie sa creasca pt a fi revanduti cu profit.
    4. Aceeasi fosti sufoca football-ul impreuna cu toti interlopii din jurul caselor de pariuri.

    Acestea sunt conditiile. In loc sa observati ce se intampla in realitate si sa scrieti despre asta, mai avem parte de inca o avalansa de bocete si depresii.

    Vaaai, nenorocire. Inca o avalansa de pumni in capul omului de paie Iordanescu. Ca doar nu credeti ca face el echipa sau impune ceva.

    A, ma scuzati, aveti reclame de la casele de pariuri si cum deschid ziarul hop mutra lui Ilie Dumitrescu. Deci nimic despre influenta nefasta a acestuia. Nimic despre traficantul de droguri Dumitrescu jr.

    E adevarat ca asta e treaba procuraturii si a politiei. Dar e si treaba presei sa observe ce se intampla. Daca nu sa ne iertati, dar ne-am plictisit de bocete si neputinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -