Tiranul din Vaslui. La 41 de ani, tatăl bețiv își maltrata soția și cei 9 copii. Micuții aruncau bileţele vecinilor, cerând ajutor

0
6257
Comuna Pochidia se află între Bârlad și Tecuci

Județul Vaslui mai oferă un exemplu de violență domestică dusă la extrem. Un bărbat de 41 de ani, din comuna Pochidia, și-a maltratat înfiorător atât soția, cât și pe toți cei 9 copii, cu vârste între 15 ani și un an. Agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

”Avem de-a face cu un tată cu comportament tiranic, pe care nu îl interesa decât confortul său”, au precizat, pentru Adevarul.ro, specialiştii care s-au implicat în acest caz, după apelul la 112, din 29 iunie, care anunţa o agresiune în familia cu 9 copii.

Iniţial, a fost sesizat faptul că mama şi cea mai mare dintre fiice, o adolescentă de 15 ani, au fost agresate de tată. Ulterior, la sosirea Poliţiei, s-a constatat că şi alţi trei copii prezintă urme de violenţă. În urma cercetărilor, s-a constatat că cel mai mic dintre copii, o fetiţă de un an, şi fraţii în vârstă de 4, respectiv 7 ani fuseseră bătuţi de tatăl lor cu câteva zile înainte.

În mai multe rânduri, copiii au încercat să ceară ajutorul vecinilor, însă şi aceştia se temeau de bărbatul alcoolic și violent. „Victimele aruncau vecinilor bileţele peste gard, prin care cereau ajutor sau li se cerea să sune la 112. De multe ori, în timpul exercitării actelor de violenţă, pentru a nu fi auziţi când copiii plângeau, agresorul dădea muzica la maximum în locuinţă”, au precizat reprezentanţii de la Protec’ia Copilului (DGASPC) Vaslui.

Toţi cei 9 copii şi mama lor au fost incluşi într-un program de de consiliere psihologică. Împotriva agresorului a fost emis un ordin de restricţie, joi, 2 iulie. Judecătoria Bârlad a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.