sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsCoronavirus în România. Situația e tot mai periculoasă: 450 de noi cazuri...

Coronavirus în România. Situația e tot mai periculoasă: 450 de noi cazuri în ultimele 24 de ore!

-

Alte 450 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore. Raportată la cele 12.524 de teste efectate, rata celor pozitive este de 3,59%.

Cu cazurile depistate joi, 2 iulie, țara noastră a ajuns la un total de 27.746 de infectări oficiale, de la începutul epidemiei și până acum. Dintre aceștia, 19.363 s-au vindecat, 6.696 sunt încă bolnavi, iar 1.687 au murit.

Conform noii strategii a autorităților, 1.070 de pacienți asimptomatici, dintre cei 6.696 confirmat pozitivi, au fost externați după 10 zile de spitalizare și trimiși să aștepte vindecarea în izolare, acasă.

Partea proastă este că 237 de oameni sunt în stare gravă, în secțiile de Terapie Intensivă.

- Advertisement -

3 zile din ultimele 8, cu peste 400 de cazuri depistate

Evoluția epidemiei continuă să prezinte în România tendințe îngrijorătoare. Pe tot parcursul primului val, care ar putea fi încadrat între 23 martie (prima zi cu peste 100 de cazuri) și 31 mai, s-au înregistrat doar 8 zile în care s-a depășit plafonul celor 400 de cazuri noi în 24 de ore.

Dar, de la revenirea epidemiei, au fost deja 3 astfel de situații numai în ultimele 10 zile: 460 de cazuri în 25 iunie, 411 cazuri în 26 iunie și, acum, 450 de cazuri pe 2 iulie.

Alți 4.795 de români aflați peste granițe sunt confirmați cu Covid-19.

- Advertisement -

Din cauza creșterii masive a numărului de infectări în România, autoritățile din Grecia au decis miercuri, brusc, schimbarea strategiei față de turiștii veniți din țara noastră și din Bulgaria. Au fost închise 5 din cele 6 puncte vamale de intrare terestră din Bulgaria în Grecia. Deși s-a spus că turiștii sunt testați prin sondaj, aleator, la intrarea în țară, toți pasagerii unui avion cu români din Cluj și București au fost opriți miercuri pe aeroportul din Heraklion și testați, într-o operațiune care a durat 3 ore. “Turiștii din alte țări n-au fost testați. În cazul nostru, al pasagerilor cursei care venea din România, au fost testați până și bebelușii”, a relatat unul din călătorii aflați în aeronavă.

Nepăsarea și superficialitatea în tratarea epidemiei ne-ar putea băga iar pe lista neagră a țărilor de unde nu se primesc călători

În ultimele luni, PSD a dus o campanie puternică pentru a convinge populația că virusul fie nu există, fie este inofensiv, iar măsurile de precauție sunt inutile, un abuz al Guvernului care, mână-n mână cu medicii și cu Oculta Mondială, “vrea să ne pună botniță”.

Campania a avut efect și acum foarte puțină lume mai respectă regulile de protecție. Oamenii nu păstrează o distanță de măcar 1,5 metri față de cei străini, mulți nu mai poartă deloc mască, iar foarte mulți o folosesc formal, necorespunzător (sub nas sau sub bărbie).

Numărul cazurilor a început, în consecință, să crească în ritm susținut. “Există îngrijorări” că Grecia ar putea lua și alte măsuri de precauție față de români, a recunoscut joi, la RFI, reprezentantul unei firme de turism. Există posibilitatea ca și alte țări să ne reintroducă pe lista neagră a destinațiilor de unde nu se primesc călători, dacă situația va continua să se agraveze.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit criminalul în serie care i-a dat foc fetei de 17 ani! S-a spânzurat cu tricoul în pușcărie, a decedat la spital

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -