vineri, aprilie 12, 2024
AcasăDezvăluiriBaronul PSD de Iași a umflat devizele la drumuri cu peste 23...

Baronul PSD de Iași a umflat devizele la drumuri cu peste 23 de milioane de euro prin câteva „firme de casă”

-

Cu câteva luni înainte de alegeri, PSD a mai pus la cale o escrocherie de proporții. De data asta, s-a întâmplat în județul Iași și a fost girată de președintele Consiliului Județean, Maricel Popa. Acesta, în complicitate cu reprezentantul Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP), Ovidiu Ciprian Ciucan, a umflat devizele la lucrările de reabilitare a 7 drumuri cu procente cuprinse între 3% și 87%! S-a lăudat apoi că a economisit 12 milioane de lei (aprox. 2,5 milioane de euro).

Dezvăluirea îi aparține unui consilier PNL din teritoriu, Constantin Șerban. Acesta face dezvăluiri incendiare, preluate și de cotidianul „Bună Ziua, Iași”, atacându-l dur pe baronul PSD de Iași. Îi impută nu doar nereguli grave în afacerea de peste 23 de milioane de euro, dar și lipsa totală de eficacitate în cei 4 ani petrecuți în fruntea județului Iași: din 260 de kilometri de drum promiși, a realizat doar 40! Și aceia, cu mari probleme.

Conform Bzi.ro, Consiliul Județean Iași a actualizat, în ultimii ani, devizele generale cu 114 milioane de lei (aprox. 23,7 milioane de euro) la mai multe porțiuni de drumuri din județ, fără a se consulta în prealabil, așa cum era normal, cu proiectanții.

* Pentru DJ 208 G (Kogălniceni – Oboroceni – intersecție DJ 280 D): deviz umflat cu 29,42%.

- Advertisement -

* Pentru DJ 248 E (Alexești – Cuza Vodă): deviz umflat cu 87,72%.

* Pentru SJ 249 E (DN 28 Tomești – Țuțora): deviz umflat cu 58%.

„Majorarea nu s-a efectuat după un calcul matematic sau ținând cont de legislație. Ea s-a efectuat ținând cont de interesele firmelor care au executat lucrările, două-trei firme de casă ale PSD Iași”

Iată principalele mărturisiri ale consilierului PNL, Constantin Șerban.

- Advertisement -

* „După alegerile locale din 2016, Consiliul Județean Iași a intrat în era Maricel Popa. O perioadă neagră pentru județul Iași, o perioadă de stagnare a dezvoltării durabile și de infrastructură. Una din problemele grave ale administrației PSD care are urmări nefaste în fiecare zi din ultimii patru ani asupra locuitorilor, mediului de afaceri și transportului public este starea drumurilor județene.”

* „La ultima ședință a Consiliului Județean, din 24 iunie, instituția care administrează drumurile județene, DJADP Iași, a prezentat un proiect de hotărâre prin care ne aduce la cunoștință că a efectuat o economie de 12 milioane de lei în urma lucrărilor de execuție la 7 drumuri județene. Această sumă urmează a fi folosită în declanșarea unor proceduri de licitație în vederea execuției unor lucrări noi. Nimic mai fals! «Economia» este o înșelătorie cu documente și reprezintă culmea tupeului celor doi autori: directorul DJADP Iași, Ovidiu Ciprian Ciucan, și președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.”

* „«Economia» a fost posibilă ca urmare a majorării devizului general de lucrări al fiecărui drum în parte de la suma inițială cu procente între 3% și 87%. Majorarea nu s-a efectuat după un calcul matematic sau ținând cont de legislație. Ea s-a efectuat ținând cont de interesele firmelor care au executat lucrările, două-trei firme de casă ale PSD Iași. Așa-zisa economie urmează a fi investită în declanșarea unor proceduri pentru noi lucrări: unele deja începute, la care se va reactualiza devizul general, și altele noi, ce se doresc a fi doar începute pentru că peste puțin timp va începe campania electorală.”

* „Finanțare pentru terminarea acestor lucrări nu există și este lesne de înțeles că ele se vor deteriora până în 2021, când se va obține finanțare pentru finalizarea acestora. Banul public este la bunul plac al cuplului Popa-Ciucan. Din păcate, pentru cetățenii județului Iași, ca urmare a acestei colaborări strânse și eficiente dintre cei doi, în 4 patru ani s-au finalizat doar 40 kilometri de drum din cei 260 promiși de Maricel Popa în campania electorală din 2016.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -