Sondaj Inscop. Nicușor Dan are aproape 9 procente peste Firea: 54,4% – 45,6%!

0
1285

Un sondaj realizat de Inscop în București în perioada 20-26 iunie, cu trei luni înaintea alegerilor locale, la comanda PNL, arată că Nicușor Dan ar fi votat de 54,4% dintre bucureștenii care au spus că vor veni la vot, iar Gabriela Firea de 45,6%, în caz că ei doi ar fi singurii candidați.

Bucureștenii consultați de Inscop au răspuns la întrebarea: „Dacă pentru funcția de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidați – Gabriela Firea, susținută de PSD, Pro România și ALDE, respectiv Nicușor Dan, susținut de PNL, USR-PLUS și PMP –, cu care dintre ei ați vota?”.

Sondajul, obținut de G4Media.ro, indică o diferență de 8,8% între cei doi candidați, în caz că Nicușor Dan ar fi susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, iar Gabriela Firea de PSD, Pro România și ALDE, fără a mai exista și alți candidați.

Este o situație pur teoretică, pentru că pe buletinul de vot vor fi mai mulți candidați, însă ei nu vor conta prea mult, pentru că fie vor fi independenți, fie vor reprezenta partide minuscule.

Până acum există doar doi candidați anunțați oficial: Nicușor Dan (susținut deocamdată de PNL și USR) și Gabriela Firea (susținută de PSD).

Pro România și ALDE nu au anunțat oficial pe cine susțin în această cursă. Mai mult, Victor Ponta a spus în urmă cu câteva zile că Pro România va avea candidați proprii la alegerile locale, ceea ce i-ar șubrezi și mai mult șansele Gabrielei Firea. Dar Ponta se poate răzgândi, el doar negociază susținerea candidatei PSD.

Nicușor Dan a anunțat că ”am deja susţinerea informală a PLUS şi a PMP şi cred că se va formaliza foarte curând o susţinere oficială”.

Alte informații din sondajul Inscop

Procentul bucureștenilor care au indicat că vor veni la vot și au o opțiune este de 67,3% din eșantion.

56,1% dintre respondenți au spus că lucrurile merg într-o direcție greșită în București din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcția corectă.

Cele mai mari probleme care îi afectează pe bucureșteni sunt, potrivit sondajului Inscop, aglomerația din trafic, poluarea, corupția din administrație, infracționalitatea și scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor.

Traficul rutier și corupția din primărie sunt cele mai mari probleme care trebuie rezolvate în viitor, mai arată sondajul.

Toate partidele au acceptat ca data alegerilor locale să fie 27 septembrie.

Datele din sondajul Inscop au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), eșantionul fiind de 1.120 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2.9%, la un grad de încredere de 95%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

A murit criminalul în serie care i-a dat foc fetei de 17 ani! S-a spânzurat cu tricoul în pușcărie, a decedat la spital

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here