joi, aprilie 18, 2024
AcasăNewsEfectul campaniei PSD-iste "virusul nu există": Grecia a închis granița cu Bulgaria...

Efectul campaniei PSD-iste „virusul nu există”: Grecia a închis granița cu Bulgaria și testează masiv turiștii români. Se mai poate intra doar prin Kulata

-

Din cauza creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19 în România, autoritățile din Grecia au închis miercuri din nou granița terestră cu Bulgaria și au înnăsprit condițiile de intrare în țară cu avionul. Vestea este cum nu se poate mai proastă pentru zeci de mii de români care sunt deja pe drum sau urmează să plece în Grecia, în vacanță.

Ministerul Turismului de la Atena a luat decizia intempestiv, miercuri, și până seara a pus-o deja în aplicare. Din cele 6 puncte vamale de intrare dinspre Bulgaria în Grecia, au fost închise 5. În acest moment se mai poate intra doar prin Kulata-Promahonas.

A rămas deschis un singur punct de frontieră terestră spre Grecia, din cele 6 existente

Situația este foarte neplăcută, pentru că între unele dintre punctele de frontieră închise și cel rămas deschis sunt și 500 de kilometri distanță! Asta înseamnă că românii plecați dimineața din țară spre Grecia care se aflau în Bulgaria în momentul anunțului făcut de eleni și se îndreptau către alte puncte vamale au avut de făcut un ocol și de 7-8 ore!

Grecia a închis doar granița cu Bulgaria. Măsura ar fi fost luată din cauza îngrijorării Atenei față de revenirea puternică a virusului în România și Bulgaria. Pentru a nu scăpa situația de sub control – valuri de turiști români au luat cu asalt frontierele și măsurile de precauție stabilite inițial nu sunt suficiente –, guvernul grec a recurs la această soluție.

- Advertisement -

Se va limita puternic numărul oamenilor care pot intra în țară dinspre Bulgaria – frontiera rămâne în continuare deschisă peste tot pentru cei care vor să iasă din Grecia.

Pentru români, nu doar ocolul este neplăcut, ci și inevitabila aglomerație care se va produce. Un număr atât de mare de turiști, distribuit în mod normal la 6 puncte de frontieră, va intra acum printr-unul singur, iar perioada de așteptare va crește foarte mult.

Toți turiștii dintr-un avion venit din România au fost testați pentru coronavirus pe aeroportul din Heraklion

În cadrul aceleiași campanii a grecilor de protejare față de românii care vin dintr-o țară unde coronavirusul este în plină ascensiune s-a înscris și evenimentul de miercuri, de pe aeroportul din Heraklion, Insula Creta. Toți pasagerii unei curse care a adus turiști de la București și Cluj au fost luați deoparte și testați pentru coronavirus. Testarea a durat 3 ore, iar pasagerii spun că turiștii veniți din alte țări n-au avut același tratament.

- Advertisement -

Inițial, Grecia anunțase măsuri mult mai relaxate în privința turiștilor. Se completa un formular online cu 48 de ore înaintea plecării spre destinație. Autoritățile anunțaseră că urmau să testeze aleator persoanele care intrau în țară.

Creșterea masivă a numărului de infecții în România i-a speriat pe greci, care au schimbat brusc condițiile pentru turiștii din țara noastră

Lucrurile s-au schimbat pentru că, în pofida tuturor avertismentelor și a apelurilor făcute de autoritățile române, populația a început să neglijeze masiv orice măsură de precauție după ridicarea restricțiilor. Campanii furibunde de fake news și teoriile conspirației, întreținute în special de PSD și propaganda rusă, au avut un efect nefast.

Numărul zilnic de infectări cu Covid-19 a crescut de peste trei ori în nici trei săptămâni, iar România a fost scoasă de pe lista țărilor care erau aproape de a învinge epidemia și reintrodusă pe lista celor care “trebuie să ia în continuare măsuri”.

Miercuri, România a avut 326 de cazuri noi, iar Bulgaria – 165.
Prin comparație, Grecia a avut miercuri doar 23 de cazuri. Elenii nu-și permit un import masiv de purtători de virus, care le-ar putea distruge tot sezonul turistic dacă ar răspândi infecția la populația locală.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Efectul iresponsabilității: nicio relaxare în plus de la 1 iulie! Etapa a patra se amână. Explicațiile lui Nelu Tătaru

A murit criminalul în serie care i-a dat foc fetei de 17 ani! S-a spânzurat cu tricoul în pușcărie, a decedat la spital

- Advertisement -

4 COMENTARII

    • Sa vedem daca si turistii vor intelege ca au fost aburiti de ciolaci ca nu exista virusul! Sa nu fie tratati la intoarcere cu o alta conspiratie de catre profitorii pandemie,hotii,atat asteapta nenorocitii,sa o intoarca electoral!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -